Kecskesajtos quiche
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Petra
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 8% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 28% Zsír
Az omlós tésztához
-
60g finomliszt218 kcal
-
15g vaj108 kcal
-
15g sertészsír135 kcal
-
0g só0 kcal
-
6g víz0 kcal
A töltelékhez
-
13g vaj90 kcal
-
8g póréhagyma2 kcal
-
44g tejföl87 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
25g kecskesajt91 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
766
kcal
- 8% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 28% Zsír
Az omlós tésztához
-
240g finomliszt874 kcal
-
60g vaj430 kcal
-
60g sertészsír541 kcal
-
0g só0 kcal
-
24g víz0 kcal
A töltelékhez
-
50g vaj359 kcal
-
30g póréhagyma8 kcal
-
175g tejföl347 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
100g kecskesajt364 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
3061
kcal
- 8% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 28% Zsír
Az omlós tésztához
-
28.3g finomliszt103 kcal
-
7.1g vaj51 kcal
-
7.1g sertészsír64 kcal
-
0g só0 kcal
-
2.8g víz0 kcal
A töltelékhez
-
5.9g vaj42 kcal
-
3.5g póréhagyma1 kcal
-
20.6g tejföl41 kcal
-
13g tojás16 kcal
-
11.8g kecskesajt43 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
361
kcal
- 8% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16 g
Zsír
-
Összesen 56.1 g
-
Telített zsírsav 30 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 209 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 617.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 31 mg
-
Kálcium 150 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 29 mg
-
Foszfor 247 mg
-
Nátrium 157 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 48.5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 82.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 386 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 41 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 103 mg
-
Retinol - A vitamin: 376 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 107 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 197 micro
Összesen
766
kcal
- 8% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 63.9 g
Zsír
-
Összesen 224.5 g
-
Telített zsírsav 121 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 71 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 836 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2470.5 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 123 mg
-
Kálcium 600 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 117 mg
-
Foszfor 990 mg
-
Nátrium 627 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 194 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 328.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1542 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 163 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 132 micro
-
Kolin: 410 mg
-
Retinol - A vitamin: 1506 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 427 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 788 micro
Összesen
3061
kcal
- 8% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.5 g
Zsír
-
Összesen 26.4 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 98 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 291 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 71 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 117 mg
-
Nátrium 74 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 38.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 182 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 48 mg
-
Retinol - A vitamin: 177 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 50 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 93 micro
Összesen
361
kcal
Hozzávalók
Az omlós tésztához
-
240 g finomliszt
-
60 g vaj
-
60 g sertészsír
-
3 csipet só
-
3 evőkanál víz
A töltelékhez
-
50 g vaj
-
30 g póréhagyma
-
2 db tojás
-
100 g kecskesajt
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
Az omlós tésztához
- Miután beletettük a sót, a lisztben elmorzsoljuk a szobahőmérsékletű vajat és zsírt. Ekkor hozzáadjuk a vizet, és kézzel addig dolgozzuk, míg összeáll. Munkafelületre kitéve sima tésztává gyúrjuk. Fóliába csomagoljuk a tésztabucit és hűtőben pihentetjük 30 percig.
- Kivajazunk egy fodros, kb. 24 cm átmérőjű sütőformát. A tésztát lisztezett felületen kissé nagyobbra nyújtjuk (kb. 28 cm). Nyújtófára feltekerve óvatosan a sütőformában helyezzük, oldalt 1-2 cm magasságig kell felkanyarodnia a tésztának, a felesleget levágjuk. Ismét lefedjük fóliával, és még egyszer 30 percet pihen a hűtőben.
- A sütőt 180 ºC-ra előmelegítjük légkeveréses üzemmódban. A tésztát sütőpapírral letakarjuk, és babszemeket helyezünk rá. Így megy a sütőbe 30 percre. Ezután a babszemeket és a sütőpapírt levéve, újabb 10 perc következik 180 ºC-on.
- Miközben a tészta sül, a tölteléket el tudjuk készíteni: a póréhagymát vékony karikákra szeleteljük, és serpenyőben megolvasztott vajon 20 percig pároljuk. Egy tálban a tojásokat és a tejfölt összekeverjük, sóval, borssal ízesítjük. A végén a póréhagymát is beleforgatjuk.
- A tésztát a sütőből kivéve ráöntjük a tölteléket, a tetejére pedig kezünkkel rámorzsoljuk a kecskesajtot, s mehet is vissza a melegbe. 50 perc alatt elkészül (akkor jó, mikor a kecskesajt darabkák és a kibukkanó póréhagymakarikák teteje kissé megpirul).
- Sütés ideje: 90 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 238
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 7
- Össznézettség: 36667
- Feltöltés dátuma: 2007. november 28.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Petra
537 recept
A quiche klasszikus francia étel, melynek alapelgondolása: omlós tésztán egy tojásos-tejszínes (vagy főzőkrémes/ tejes/ tejfölös) töltelék. Innentől kezdve pedig csak a fantázia szab határt, hogy mi kerül még a quiche-be. Esetemben volt itthon egy csomag szuper minőségű kecskesajt, és ehhez találtam felhasználási módot Joanne Harris: A francia piac c. könyvében. Igaz, póréhagyma pont nem állt a rendelkezésemre, azonban a tészta készítése alatti rengeteg várakozási időt kihasználva, beszereztem azt is..) Érdemes egyszerre nagyobb mennyiségű tésztát készíteni, s lefagyasztani belőle, biztosítva ezáltal, hogy legközelebb is legyen kedvünk quiche-t készíteni.