r
Nosalty Logó

Katicás szendvicsek

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Katicás szendvicsek
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

472
Kalória
15.4g
Fehérje
64.3g
Szénhidrátok
17.1g
Zsír
114.8g
Víz
44.4g
Koleszterin
7.6g
Rost
6.8g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 472 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1890 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 219 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.4 g

Zsír

  • Összesen
    17.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1720.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    258 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    275 mg
  • Nátrium
    1074 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    114.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    152 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    143 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    656 micro
  • Lut-zea
    133 micro
Összesen 472 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.4 g

Zsír

  • Összesen
    68.5 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    178 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6882.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    175 mg
  • Kálcium
    1033 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    247 mg
  • Foszfor
    1102 mg
  • Nátrium
    4294 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    257.1 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

Víz

  • Összesen
    459.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    358 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    608 micro
  • Kolin:
    126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    307 micro
  • α-karotin
    103 micro
  • β-karotin
    571 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    2624 micro
  • Lut-zea
    534 micro
Összesen 1890 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    794.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    119 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    496 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    53 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    303 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 219 kcal

Elkészítés

  1. Nálam szeletelt rozskenyér az alap, de használhatunk mást is. Keksszel is remekül működik a dolog vagy szeletelt bagettel, amit akár meg is piríthatjuk. Fogunk egy nagyobb pogácsaszaggatót, és 12 kis kört vágunk a szeletekből. (Természetesen bármilyen formát használhatsz, a lényeg úgyis a katicabogarakon lesz.)
  2. Miután ezzel megvagyunk, elkészítjük a szendvicskrémet. A 10 dkg feta sajtot összetörjük, majd a tejföllel simára keverjük, és megkenjük ezzel a kencével a kenyereket. Mehet rá a rukkola, és ezekre helyezzük a katicákat.
  3. A paradicsomokat hosszában félbevágjuk, és a feleket középen egy éles késsel bemetsszük. Figyelünk, hogy ne vágjuk szét teljesen! Egyet-egyet ráhelyezünk a falatokra, majd jöhet rá az olívabogyó. 3-at hosszában és keresztben elvágunk, így minden negyed 1-1 fej lesz. Ezeket a paradicsomokhoz illesztjük, majd jöhetnek a pöttyök.
  4. A megmaradt fekete bogyót apróra feldaraboljuk, és a piros "páncélokra" helyezzük a darabkákat. Szépen megállnak, de ha bizonytalanok vagyunk, akkor egy éles késsel metsszünk bele a zöldség húsába, és helyezzük bele a fekete darabokat. (Megjegyzem, ez elég macerás.) Végezetül a rukkolák szárából tépkedünk 24 kisebb részt, ezek lesznek a katicák csápjai, melyeket a fejek alá csúsztatunk. Ezek után nincs más dolgunk, mint figyelni, hogyan tűnnek el a katicák a tányérokról. Jó étvágyat!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés módja: hidegkonyha

Nem csak a címben, de a történetben is folyamatosan jelen vannak a katicák. Mivel én is nagyon szeretem ezeket az élénkpiros, fekete pöttyös bogarakat, arra gondoltam, miért is ne kerülhetnének az asztalunkra? Az ötlet nem saját, kismillió helyen láttam már, de ezt egyszerűen nem tudtam kihagyni. Jól passzol a könyvhöz, és finom, mutatós előétel. Partikhoz, gyerekzsúrokhoz ideális falatok, ráadásul finom és egészséges!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Foszlós kalács húsvéti sonkához

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

Csokis babka

Izraeli kalács, más néven babka: ez a márványosan hipnotikus, gazdag csokikrémmel csavart kalács nem hiányozhat a húsvéti asztalról. Manapság divatos mindenféle izgalmasan újító ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!