r
Nosalty Logó

Karmir pilaf - sárgarépás rizs

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
giuliettalupa
Karmir pilaf - sárgarépás rizs
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

361
Kalória
6.1g
Fehérje
68g
Szénhidrátok
6.7g
Zsír
235.8g
Víz
16.1g
Koleszterin
4.4g
Rost
4.4g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 361 kcal
  • 2% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1439 kcal
  • 2% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 110 kcal
  • 2% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    243.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    235.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    516 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    191 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    1860 micro
  • β-karotin
    4656 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    2302 micro
  • Lut-zea
    170 micro
Összesen 361 kcal
  • 2% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    24.3 g

Zsír

  • Összesen
    26.7 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    974.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    145 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    127 mg
  • Foszfor
    424 mg
  • Nátrium
    207 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    272.2 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    943 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2064 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    81 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    763 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    201 micro
  • α-karotin
    7442 micro
  • β-karotin
    18623 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    9207 micro
  • Lut-zea
    680 micro
Összesen 1439 kcal
  • 2% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    1.9 g

Zsír

  • Összesen
    2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    74.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    32 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    72.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    158 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    569 micro
  • β-karotin
    1425 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    704 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 110 kcal

Elkészítés

  1. A rizst bő, forró vízben feltesszük főni, forrást követően megsózzuk.
  2. Amíg a rizs fő, a hagymát felaprítjuk nagyon finomra, a sárgarépát pedig lereszeljük apró lyukú reszelőn. A korianderzöldet is előkészítjük, felaprítjuk. (Petrezselyemmel is helyettesíthető.)
  3. Egy serpenyőbe dobjuk a vajat. és elkezdjük rajta pirítani a hagymát, majd pár perc múlva hozzáadjuk a sárgarépát is. A sűrített paradicsomot 2 kanál vízzel kissé felhígítjuk, és a hagymás-répás keverékhez adjuk. Fedő alatt pároljuk 15 percig, szükség szerint pici vizet adhatunk hozzá, hogy ne égjen le.
  4. Ha a rizs megpuhult, szűrjük le, majd keverjük a serpenyőben lévő megpárolt zöldségekhez. Tálalás előtt szórjuk meg az apróra vágott korianderzölddel. Aki szereti, pár csepp citromlét is facsarhat rá.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 perc
  • Főzés ideje: 25 perc

Ez egy örmény recept, az eredeti elnevezése "karmin pilaf", azt jelenti: vörös rizs. (A karmin ott van a karmazsin szavunkban is.) Egy nagyon kedves örmény barátomtól tanultam el még egyetemista koromban, aki gyakran és szívesen főzött nekünk, hogy megismertesse velünk, szaktársaival az otthoni, közép-ázsiai konyhát. Sok étel receptjét leírtam, majd magam is elkészítettem, így ezt a finom, répás rizst is, ami akár magában, akár köretként is fogyasztható.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Olasz rakott kel

Olasz recept alapján, de érdekességképpen nem paradicsomosan készült ez a rakott kel. Rizs helyett burgonya, húsféleségként pedig szárított, füstölt sonka került benne. A sajtoktól ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Innen tudhatod, hogy elfagytak-e a gyümölcsfáid

Az április szeszélyes időjárását még a meteorológusok sem mindig tudják előre megjósolni, így nem csoda, ha váratlanul ér egy fagyos éjszaka, ami a növényeidet, többek közt a gyümölcsfáidat is megrongálhatja. Most eláruljuk, honnan tudod megállapítani, hogy fagykár érte őket, és ha igen, akkor mi a teendő!

Top Receptek

Húsvéti őzgerinc minden jóval

Várjuk húsvétkor vendégeinket ezzel a klasszikus őzgerinccel: az ünnepi ízek csak úgy tobzódnak benne, ráadásul jó előre elkészíthető, így kiváló előétel lehet az olyan ...

Hatlapos Eszterházy-torta

A burgenlandi kirándulásunk után szereztem meg a receptet, nem is akárhonnan, az Eszterházy szakácskönyvből. Ennek ellenére nem állítom, hogy ez az eredeti, hiszen máig tisztázatlan, ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!