Karfiolos curry, chapatival
0,0
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!

Hozzávalók
A karfiolhoz
-
1 közepes fej karfiol
-
4 ek napraforgó olaj
-
1 tk chili
-
só ízlés szerint
A chapatihoz
-
1 bögre finomliszt
-
1 kávéskanál só
-
1 ek olívaolaj
- 2% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 3% Zsír
A karfiolhoz
-
350g karfiol35 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
85g vöröshagyma31 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
450g paradicsom81 kcal
-
0g só0 kcal
A chapatihoz
-
75g finomliszt273 kcal
-
2g só0 kcal
-
25g víz0 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
- 2% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 3% Zsír
A karfiolhoz
-
700g karfiol70 kcal
-
32g napraforgó olaj283 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
900g paradicsom162 kcal
-
0g só0 kcal
A chapatihoz
-
150g finomliszt546 kcal
-
4g só0 kcal
-
50g víz0 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
- 2% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 3% Zsír
A karfiolhoz
-
34.7g karfiol3 kcal
-
1.6g napraforgó olaj14 kcal
-
8.4g vöröshagyma3 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
44.6g paradicsom8 kcal
-
0g só0 kcal
A chapatihoz
-
7.4g finomliszt27 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
2.5g víz0 kcal
-
0.4g olívaolaj4 kcal
- 2% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.4 g
Zsír
-
Összesen 22.1 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1363.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 27 mg
-
Kálcium 111 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 96 mg
-
Foszfor 277 mg
-
Nátrium 846 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 89.8 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 12 mg
Víz
-
Összesen 658.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 189 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 136 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 61 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 182 micro
-
Kolin: 105 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 455 micro
-
β-karotin 2021 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 11579 micro
-
Lut-zea 572 micro
- 2% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 30.8 g
Zsír
-
Összesen 44.2 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2726.6 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 54 mg
-
Kálcium 222 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 191 mg
-
Foszfor 554 mg
-
Nátrium 1692 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 179.6 g
-
Cukor 36 mg
-
Élelmi rost 23 mg
Víz
-
Összesen 1317.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 378 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 20 mg
-
C vitamin: 271 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 122 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 363 micro
-
Kolin: 211 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 909 micro
-
β-karotin 4043 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 23157 micro
-
Lut-zea 1144 micro
- 2% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.5 g
Zsír
-
Összesen 2.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 135 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 27 mg
-
Nátrium 84 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 65.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 19 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 45 micro
-
β-karotin 200 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1146 micro
-
Lut-zea 57 micro
Elkészítés
A karfiolhoz
- Karfiolt megtisztogatjuk, rózsáira szedjük, torzsáját apróra vágjuk.
- Serpenyőben kevés olajon (2 ek), hirtelen (nagy hőfokon) elősütjük. Amikor intenzíven jön az illata, akkor jó... Kivesszük a serpenyőből, és félretesszük.
- Ebben a serpenyőbe teszünk még egy kis olajat (2 ek), és megpirítjuk rajta a vöröshagymát és a fokhagymát. Tegyük hozzá a köményt (akinek egészben túl intenzív az íze, az használjon őröltet) és egy percig pirítsuk együtt, amíg az illata átjárja az egészet. Szórjuk bele a chiliport. (esetleg frisset is lehet bele tenni)
- Tegyük hozzá a hámozott, apróra vágott paradicsomot, sózzuk meg.
- Adjuk hozzá a karfiolt, és fedő alatt pároljuk, amíg meg nem puhul.
- Ha esetleg sok leve maradna, vegyük le a fedőt, és sűrítsük be a szaftját.
- Chapati:
- Tegyünk egy tálba kb. 1 nagy bögre lisztet. Keverjünk hozzá egy kiskanálnyi sót.
- Öntsünk hozzá kevés meleg vizet, és közben kezdjük el összekevergetni a kezünkkel, lágy mozdulatokkal dolgozzunk, és mindig nagyon kevés vizet öntve egyszerre, nehogy túl folyós legyen a tészta. Amikor a liszt szépen "felszedi" a vizet, és összeáll, adjunk hozzá kevés olajat, és gyúrjuk jól össze. Nehéz mennyiségeket megadni, ehhez kell egy kis tapasztalat, hogy miből mennyi kell, a lényeg, hogy szép lágy tésztát kapjunk, mint pl. a tortilla tésztája.
- Hagyjuk a tésztát 20 percig pihenni.
- Formázzunk kis gombócokat, majd nyújtsuk őket ki, kb. kistányér méretű körré. Forró öntöttvas serpenyőben süssük, néhányszor forgassuk át, amíg szép hólyagosra sül.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 20 perc
- Főzés ideje: 20 perc
Korábban volt egy kedves főnököm, aki 5 évig élt Indiában. Egyszer amikor indiai étterembe készültünk, megkérdeztem, hogy mit is egyek, adjon tippeket. Lediktált egy csomó ételsort, amit én lelkesen írtam. Ő meg finom mosollyal a szája szegletében nézte a listámat. Végig követtem az utasításait: csirke-kári, csapatival.... Csak az étteremben futott végig az én arcomon is a mosoly, ki gondolta volna, hogy az általa "kári"-nak említett valami az én általam "köri"-nek ejtett curry, és ráadásul ez nem is az a fűszer, amit én akkoriban egyedül ilyen néven emlegettem... Mint az egyszeri viccben: ...azt mondja dzsem, de az van ráírva jam, közben meg egyszerű lekvár... Chapati készítést innen lestem
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!