r
Nosalty Logó

Karfiolos curry, chapatival

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
OsztriGa
Karfiolos curry, chapatival
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A karfiolhoz

A chapatihoz

Összesen 600 kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A karfiolhoz

A chapatihoz

Összesen 1202 kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A karfiolhoz

A chapatihoz

Összesen 59 kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.4 g

Zsír

  • Összesen
    22.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1363.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    111 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    277 mg
  • Nátrium
    846 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.8 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    658.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    189 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    136 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    182 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    455 micro
  • β-karotin
    2021 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    11579 micro
  • Lut-zea
    572 micro
Összesen 600 kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.8 g

Zsír

  • Összesen
    44.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2726.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    222 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    191 mg
  • Foszfor
    554 mg
  • Nátrium
    1692 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    179.6 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    1317.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    378 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    271 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    122 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    363 micro
  • Kolin:
    211 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    909 micro
  • β-karotin
    4043 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    23157 micro
  • Lut-zea
    1144 micro
Összesen 1202 kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.5 g

Zsír

  • Összesen
    2.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    135 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    27 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    45 micro
  • β-karotin
    200 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1146 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 59 kcal

Hozzávalók

A karfiolhoz

A chapatihoz

Elkészítés

A karfiolhoz

  1. Karfiolt megtisztogatjuk, rózsáira szedjük, torzsáját apróra vágjuk.
  2. Serpenyőben kevés olajon (2 ek), hirtelen (nagy hőfokon) elősütjük. Amikor intenzíven jön az illata, akkor jó... Kivesszük a serpenyőből, és félretesszük.
  3. Ebben a serpenyőbe teszünk még egy kis olajat (2 ek), és megpirítjuk rajta a vöröshagymát és a fokhagymát. Tegyük hozzá a köményt (akinek egészben túl intenzív az íze, az használjon őröltet) és egy percig pirítsuk együtt, amíg az illata átjárja az egészet. Szórjuk bele a chiliport. (esetleg frisset is lehet bele tenni)
  4. Tegyük hozzá a hámozott, apróra vágott paradicsomot, sózzuk meg.
  5. Adjuk hozzá a karfiolt, és fedő alatt pároljuk, amíg meg nem puhul.
  6. Ha esetleg sok leve maradna, vegyük le a fedőt, és sűrítsük be a szaftját.
  7. Chapati:
  8. Tegyünk egy tálba kb. 1 nagy bögre lisztet. Keverjünk hozzá egy kiskanálnyi sót.
  9. Öntsünk hozzá kevés meleg vizet, és közben kezdjük el összekevergetni a kezünkkel, lágy mozdulatokkal dolgozzunk, és mindig nagyon kevés vizet öntve egyszerre, nehogy túl folyós legyen a tészta. Amikor a liszt szépen "felszedi" a vizet, és összeáll, adjunk hozzá kevés olajat, és gyúrjuk jól össze. Nehéz mennyiségeket megadni, ehhez kell egy kis tapasztalat, hogy miből mennyi kell, a lényeg, hogy szép lágy tésztát kapjunk, mint pl. a tortilla tésztája.
  10. Hagyjuk a tésztát 20 percig pihenni.
  11. Formázzunk kis gombócokat, majd nyújtsuk őket ki, kb. kistányér méretű körré. Forró öntöttvas serpenyőben süssük, néhányszor forgassuk át, amíg szép hólyagosra sül.
  • Receptkönyvben: 80
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 8620
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 16.

Ajánló

Chapati helyett rizzsel, vagy raitával...

Receptkategóriák

Karfiolos curry, chapatival
OsztriGa 35 recept

Korábban volt egy kedves főnököm, aki 5 évig élt Indiában. Egyszer amikor indiai étterembe készültünk, megkérdeztem, hogy mit is egyek, adjon tippeket. Lediktált egy csomó ételsort, amit én lelkesen írtam. Ő meg finom mosollyal a szája szegletében nézte a listámat. Végig követtem az utasításait: csirke-kári, csapatival.... Csak az étteremben futott végig az én arcomon is a mosoly, ki gondolta volna, hogy az általa "kári"-nak említett valami az én általam "köri"-nek ejtett curry, és ráadásul ez nem is az a fűszer, amit én akkoriban egyedül ilyen néven emlegettem... Mint az egyszeri viccben: ...azt mondja dzsem, de az van ráírva jam, közben meg egyszerű lekvár... Chapati készítést innen lestem  

Hozzávalók

A karfiolhoz

A chapatihoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...