r
Nosalty Logó

Karfiol baconös tojással rakva

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Bejja
Karfiol baconös tojással rakva
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 443 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 2651 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 113 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.6 g

Zsír

  • Összesen
    35.6 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    434 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1057.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    252 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    348 mg
  • Nátrium
    380 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    215.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    292 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    89 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    338 mg
  • Retinol - A vitamin:
    289 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    368 micro
Összesen 443 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    129.5 g

Zsír

  • Összesen
    213.7 g
  • Telített zsírsav
    94 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    2605 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6343 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    232 mg
  • Kálcium
    1512 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    210 mg
  • Foszfor
    2085 mg
  • Nátrium
    2280 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    1294.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1754 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    203 mg
  • D vitamin:
    534 micro
  • K vitamin:
    73 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    545 micro
  • Kolin:
    2026 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1734 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    195 micro
  • β-crypt
    61 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2207 micro
Összesen 2651 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    272.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    98 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 113 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A karfiolt megpároljuk.
  2. A tojásokat zsíros vízben keményre főzzük (így könnyű lesz meghámozni, és az íze is finomabb).
  3. A hagymát laskára szeljük, a bacont felkockázzuk és összesütjük, a végén megszórjuk egy csipet őrölt fűszerpaprikával.
  4. A sajtot lereszeljük, a tejfölbe kavarjuk a 2 tojássárgájával, a fehérjét kemény habbá verjük, aztán óvatosan összedolgozzuk.
  5. Lerétegezzük a vékonyan kiolajozott tepsibe: először a karfiolt, utána a felkarikázott főtt tojás, persze megsózzuk mindkettőt, rá a hagymás bacon, befedjük a maradék karfiollal, és leöntjük a tojásos sajtos-tejföllel.
  6. 220 fokra előmelegített sütőben 5 percig sütjük, majd lentebb vesszük a hőt 180 fokra, és további 15 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x30
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 111
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 14195
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 22.

Ajánló

Egy könnyű, finom ebéd.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pénteki majdnem húsmentes ebéd. A bacon a Férjem miatt került bele... De nem vált kárára a karfiolnak.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...