r
Nosalty Logó

Karamellás diós pite mézzel

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Karamellás diós pite mézzel
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

511
Kalória
6.7g
Fehérje
60.4g
Szénhidrátok
28.5g
Zsír
11.8g
Víz
59.8g
Koleszterin
2g
Rost
33.1g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 511 kcal
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 6133 kcal
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 470 kcal
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    28.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    196.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    9 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.4 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    11.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    149 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    146 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 511 kcal
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    80.1 g

Zsír

  • Összesen
    341.7 g
  • Telített zsírsav
    141 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    79 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    104 g
  • Koleszterin
    718 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2361.5 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    165 mg
  • Kálcium
    350 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    416 mg
  • Foszfor
    1282 mg
  • Nátrium
    114 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    724.3 g
  • Cukor
    397 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

Víz

  • Összesen
    141.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1789 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    331 micro
  • Kolin:
    310 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1755 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    419 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    333 micro
Összesen 6133 kcal
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    26.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    181 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    9 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.5 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    10.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    137 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    134 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 470 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Felkockázzuk a vajat, és a lisztbe morzsoljuk.
  2. Hozzáadjuk a cukrot, összegyúrjuk, majd a tojást is. Addig gyúrjuk, amíg nem lesz egyenletes, majd folpackba csomagoljuk, és a hűtőbe tesszük, amíg a töltelék el nem készül.

A töltelékhez

  1. A cukrot egy serpenyőbe öntjük, és közepes lángon melegíteni kezdjük. Mikor elkezd karamellizálódni, kevergetve várjuk, amíg teljesen meg nem olvad.
  2. Gyorsan kevergetve hozzáadjuk a tejszínt. Mivel a tejszín hideg, összekapja a karamellát, de nem kell aggódni, újra fel fog olvadni.
  3. Ha nincsenek már benne csomók, hozzáadjuk a mézet és a diót.
  4. Levesszük a tűzről.
  5. A tésztát háromfelé vesszük: egy kisebb gömböcnyi és két egyforma gömbnyi részre osztjuk.
  6. Az egyik nagyobbat lisztezett deszkán kinyújtjuk, és formára vágjuk. Beletesszük a kivajazott piteformába, majd a kis gömböcből hurkákat formálunk, és a piteforma oldalára illesztjük, alul összedolgozzuk.
  7. 180 fokos sütőben 8 percig elősütjük, addig kinyújtjuk a másik felét a tésztának
  8. A tölteléket az elősütött tésztába kanalazzuk.
  9. A formára vágott tésztafedelet nyújtófa segítségével ráillesztjük, a szélét hozzányomogatjuk a sült oldalsó részhez.
  10. 30 percig sütjük 180 fokon.
  11. Tálalás előtt várjuk meg, míg kihűl (szerintem ez a folyamat legnehezebb része!:) ).

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Egy régi River Cottage epizódban láttam ezt a tortát - ott karácsonyra készült, de nekem pont volt dió a fagyasztóban, így elkészítettem. Elég hosszú idő, de abszolút megéri, ez a torta isteni! Az eredeti receptben nem írja az elősütést - azonban én anélkül nem sütök pitét. Lehet, hogy nem lehet annyira szépen összedolgozni, de inkább legyen kicsit csúnyácska, mint nyers.  A blogomon újabban gifekkel kísérletezem, gyertek és nézzétek meg!:)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Spenótos galette

Bár ma már bármelyik időszakban elérhető a spenót fagyasztott formája, mégsem feledkezhetünk meg arról, hogy most, koranyáron van igazán szezonja. A friss spenót aligha hasonlítható ...

Kristyán Fanni

Gyors lazacos pite krémsajttal

Ez az egyszerűen és gyorsan elkészíthető sós pite egy egészen új szintre emeli a péksütemények elé állított elvárásokat. A krémsajt tökéletes kiegészítője a füstölt lazacnak, ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!