Karamell torta Scarlett konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
scarlett69
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 5% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 12% Zsír
A piskótához
-
88g tojás111 kcal
-
32g cukor124 kcal
-
32g finomliszt116 kcal
A krémhez
-
40g habtejszín117 kcal
-
120g cukor464 kcal
-
64g fehér csokoládé345 kcal
A díszítéshez
-
20g habtejszín58 kcal
Összesen
1335
kcal
- 5% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 12% Zsír
A piskótához
-
440g tojás554 kcal
-
160g cukor619 kcal
-
160g finomliszt582 kcal
A krémhez
-
200g habtejszín584 kcal
-
600g cukor2322 kcal
-
320g fehér csokoládé1725 kcal
A díszítéshez
-
100g habtejszín292 kcal
Összesen
6678
kcal
- 5% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 12% Zsír
A piskótához
-
22.2g tojás28 kcal
-
8.1g cukor31 kcal
-
8.1g finomliszt29 kcal
A krémhez
-
10.1g habtejszín29 kcal
-
30.3g cukor117 kcal
-
16.2g fehér csokoládé87 kcal
A díszítéshez
-
5.1g habtejszín15 kcal
Összesen
336
kcal
- 5% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18.1 g
Zsír
-
Összesen 46.8 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 368 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 816.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 39 mg
-
Kálcium 218 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 337 mg
-
Nátrium 190 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 216.6 g
-
Cukor 192 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 101.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 297 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 77 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 52 micro
-
Kolin: 260 mg
-
Retinol - A vitamin: 294 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 36 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 395 micro
Összesen
1335
kcal
- 5% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 90.5 g
Zsír
-
Összesen 233.8 g
-
Telített zsírsav 132 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 71 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 1841 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4084.4 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 194 mg
-
Kálcium 1092 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 141 mg
-
Foszfor 1686 mg
-
Nátrium 951 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1083.2 g
-
Cukor 958 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 508.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1485 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 387 micro
-
K vitamin: 39 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 258 micro
-
Kolin: 1299 mg
-
Retinol - A vitamin: 1470 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 180 micro
-
β-crypt 35 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1976 micro
Összesen
6678
kcal
- 5% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.6 g
Zsír
-
Összesen 11.8 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 93 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 206.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 55 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 85 mg
-
Nátrium 48 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 54.7 g
-
Cukor 48 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 25.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 75 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 66 mg
-
Retinol - A vitamin: 74 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 9 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 100 micro
Összesen
336
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
8 db tojás
-
160 g cukor
-
160 g finomliszt
A krémhez
-
200 ml habtejszín
-
600 g cukor
-
320 g fehér csokoládé
A díszítéshez
-
100 ml habtejszín
Elkészítés
A piskótához
- A tojássárgáját habosra keverjük.
- A tojásfehérjéből és a cukorbólnem túl kemény habot verünk.
- A felvert sárgáját és a felvert fehérjét óvatosan összeforgatjuk. Apránként óvatos mozdulatokkal belekeverjük a lisztet.
- Tortakarikába (23 cm átmérőjű) szedjük, és felhúzzuk a karika széléig, így homorú formát adva a piskótának. 40 perc alatt készre sütjük a piskótát. (Tűpróba!)
- Felforraljuk a tejszínt,és félretesszük.
- Egy nagy edénybenfolytonos keverés mellett felolvasztjuk a cukrot. Majd ha teljesen kristálymentes, óvatosan (több részletben) hozzáöntjük a forró tejszínt. (Vigyázat könnyen kifuthat!)
- Ha simára kevertük, vegyük le a gázról, adjuk hozzá a fehér csokoládét,és azzal is keverjük simára.
- Ha langyosra hűlt, tegyük hűtőbe egy éjszakára. Be fog sűrűsödni!
- Másnap habosítsuk ki, de először csak lassú fordulatszámon, majd végül keverjük át egy kicsit gyorsabb fokozaton, de csak rövid ideig.
- Ezzel a krémmel töltsük bea vízszintesen 3-ba vágott tortát, egy kevés krémet hagyjunk a tetejére és az oldalára is!
- A tetejét felvert tejszínhabbal díszítjük! (Én még ehető ostyalappal is díszítettem.)
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés ideje: 40 perc
- Receptkönyvben: 11
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 3756
- Feltöltés dátuma: 2013. március 06.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
scarlett69
99 recept
Lányom habos, karamellás tortát kért szülinapjára. Ilyen lett.