r
Nosalty Logó

Karaj hagymás boros raguban

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
István mester
Karaj hagymás boros raguban
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 566 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 3398 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 185 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.4 g

Zsír

  • Összesen
    42.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    596.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    386 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    212.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    37 micro
  • β-karotin
    179 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    858 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 566 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    218.6 g

Zsír

  • Összesen
    254.1 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    143 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    82 g
  • Koleszterin
    640 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3577.9 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    266 mg
  • Kálcium
    163 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    307 mg
  • Foszfor
    2319 mg
  • Nátrium
    496 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.1 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    1272.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    72 mg
  • C vitamin:
    112 mg
  • D vitamin:
    210 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    58 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    612 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    219 micro
  • β-karotin
    1072 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    541 micro
Összesen 3398 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    13.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    194.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    280 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 185 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst felszeleteljük és kiklopfoljuk. Sózzuk, borsozzuk, és legalább egy óráig érni hagyjuk.
  2. Ujjnyi olajon hirtelen kisütjük a húst (3-3 perc oldalanként, míg meg nem barnul), majd félretesszük.
  3. A felesleges olajat leöntjük, a maradékon dinszteljük a hagymát, majd az apróra vágott paprikát.
  4. Hozzáadjuk a fűszerpaprikát, egyet keverünk rajta, majd felöntjük 2 dl vízzel. Ízlés szerint borssal, sóval, fokhagymaporral és kakukkfűvel fűszerezzük, majd hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot.
  5. Pár perc főzés után a hússzeleteket a raguhoz rakjuk, leöntjük vörösborral, és annyi vizet adunk hozzá, hogy éppen csakellepje.
  6. Fedő alatt addig főzzük, míg a ragú be nem sűrűsödik.
  7. Jó étvágyat kívánok!
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 161
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 8569
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
István mester 49 recept

Több recept ötvözete ez az igazán ízletes étel. A hiányzó alapanyagok miatt egyik receptből elhagytam, a másikhoz meg éppen hozzátettem, például a kakukkfüvet és a vörösbort.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...