r
Nosalty Logó

Karaj borsóraguval

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
goblarka
Karaj borsóraguval
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 16% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A húshoz

A raguhoz

Összesen 520 kcal
  • 16% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A húshoz

A raguhoz

Összesen 2079 kcal
  • 16% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A húshoz

A raguhoz

Összesen 160 kcal
  • 16% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    42.6 g

Zsír

  • Összesen
    27.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    675.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    386 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    167.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    449 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2478 micro
Összesen 520 kcal
  • 16% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    170.5 g

Zsír

  • Összesen
    110.5 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    320 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2701.6 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    150 mg
  • Kálcium
    368 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    259 mg
  • Foszfor
    1544 mg
  • Nátrium
    356 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90.2 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    669.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    162 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    160 mg
  • D vitamin:
    105 micro
  • K vitamin:
    101 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    268 micro
  • Kolin:
    403 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    84 micro
  • β-karotin
    1796 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9913 micro
Összesen 2079 kcal
  • 16% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    207.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    138 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    760 micro
Összesen 160 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A raguhoz

Elkészítés

A húshoz

  1. A hússzeleteket nem túl vékonyra kiklopfoljuk, megsózzuk, borsozzuk, majd lisztbe forgatjuk.
  2. Egy serpenyőben kevés olajon elősütjük a hússzeleteket, majd egy hőálló tálba tesszük. Pici vizet öntünk alá, és alufóliával lefedve 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük, hadd puhuljon tovább, amíg elkészítjük a borsóragut.
  3. A hús sütéséből visszamaradt olajra rászórjuk a fagyott borsót, egy kis vizet öntünk alá, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk petrezselyemmel, és megpároljuk.
  4. Ha nagyjából puha a borsó, belereszeljük a sajtot (én vegyesen óvári sajtot és füstölt karavánt használtam), hozzáöntjük a tejet, és kicsit összeforraljuk, hogy sűrű masszát kapjunk.
  5. Ha a húsunk megpuhult, ráöntjük a borsóragut, és visszatoljuk még a sütőbe egy fél órára (pici vizet még önthetünk rá).
  6. Burgonyapürével tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20x30x10
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 313
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 12018
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Karaj borsóraguval
goblarka 3 recept

Legelőször a hűtőből és fagyasztóból előkotort maradékokból készítettem el ezt az ételt, elvégre spórolunk!:) Ha előrelátó vagyok, és írok bevásárló listát, akkor füstölt-főtt sonkával, gombával, hagymával dúsítom a borsós ragut, de egyébként szabadon variálható...

Hozzávalók

A húshoz

A raguhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...