r
Nosalty Logó

Karácsonyi macaron

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Karácsonyi macaron
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A macaronhoz:

A krémhez:

Összesen 648 kcal
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A macaronhoz:

A krémhez:

Összesen 3240 kcal
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A macaronhoz:

A krémhez:

Összesen 363 kcal
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    13.8 g

Zsír

  • Összesen
    27.9 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    251.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.7 g
  • Cukor
    80 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    34 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 648 kcal
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    69.1 g

Zsír

  • Összesen
    139.3 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    227 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1256.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    248 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    307 mg
  • Foszfor
    530 mg
  • Nátrium
    135 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    438.5 g
  • Cukor
    401 mg
  • Élelmi rost
    58 mg

VÍZ

  • Összesen
    170.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    534 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    521 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    166 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 3240 kcal
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    15.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    141.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.3 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 363 kcal

Hozzávalók

A macaronhoz:

A krémhez:

Elkészítés

A macaronhoz:

  1. Először a krémet készítjük el, hogy legyen ideje megdermedni. A tejszínt felforrósítjuk, majd ráöntjük a csokinkra, és egynemű masszává keverjük.
  2. Hagyjuk kihűlni, addig elkészítjük a macaront.

A krémhez:

  1. A macaronhoz a lisztet és a porcukrot összekeverjük. A mandulalisztnek a lehető legfinomabbnak kell lennie, és a porcukornak is! Szitáljuk át őket, vagy ha szükséges, daráljuk le még egyszer.
  2. A keverékünkhöz adjuk hozzá az egyik adag tojásfehérjét, amit előtte 1-2 nappal már levertünk, és a hűtőszekrényben pihentettünk. (Ha erre nincs lehetőségünk, akkor sincs semmi baj, ugyanis a pihentetést ki lehet váltani azzal, ha a tojásfehérjét kb. 5-6 másodpercre mikróhullámúban a legmagasabb fokozaton melegítjük.)
  3. A kristálycukrot és a vizet lábosba tesszük, és sűrű szirupot főzünk belőle, kb. 118 fokig melegítsük, de vigyázzunk, hogy ne égjen le a cukor.
  4. Közben a másik adag, szintén "pihentetett" tojásfehérjét elkezdjük kemény habbá verni, és vékony sugárban belecsurgatjuk a szirupot. Addig verjük, amíg kemény habot nem kapunk. Az ételfestéket is most keverjük bele.
  5. A kemény fehérjénket a mandulás keverékhez adjuk, alaposan összedolgozzuk.
  6. A tésztát habzsákba töltjük, és sütőpapírral bélelt tepsire kis korongokat nyomunk ki belőle. A tepsit bátran csapjuk néhányszor az asztalra, hogy a krém el tudjon simulni. Majd hagyjuk őket fél órát pihenni. Akkor lesz jó, ha tapintással már nem ragad a tészta.
  7. 180 fokra előmelegített sütőben 10-15 percig sütjük. 10 percnél kitámasztjuk a sütőajtót, és úgy sütjük tovább. Ha megsültek, hagyjuk kihűlni.
  8. Nyomózsákba töltjük a krémet, és megtöltjük vele a macaronokat. A díszítésnek csak a képzeletünk szab határt!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x20/2-3
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 78
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 8552
  • Feltöltés dátuma: 2015. december 20.

Ajánló

Ajánlatos mindent előre kikészíteni magunk elé, hogy karnyújtásnyira legyenek a dolgok. Nagyon fontos, hogy minden pontosan ki legyen mérve, és teljesen tiszta eszközökkel dolgozzunk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a receptet egy gasztro blogon találtam, és nagy kihívás volt. Életemben először készítettem el, és azt hiszem, nem túlzás, ha azt mondom, hogy tökéletesen sikerült. Talán eddig erre vagyok a legbüszkébb. :) És nem mellesleg mennyei íze van, a csokitöltelék hibátlan bele. Vegyétek a bátorságot, és süssétek meg ti is! :)

Hozzávalók

A macaronhoz:

A krémhez:

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...