Karácsonyi almás-fahéjas keksz
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Auringonkukka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 17% Zsír
Összesen
768
kcal
- 5% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 17% Zsír
Összesen
6141
kcal
- 5% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 10.1 g
Zsír
-
Összesen 33.8 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 49 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 527.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 30 mg
-
Kálcium 184 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 170 mg
-
Nátrium 110 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 110.1 g
-
Cukor 41 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 47.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 341 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 40 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 51 mg
-
Retinol - A vitamin: 319 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 252 micro
-
β-crypt 20 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 109 micro
Összesen
768
kcal
- 5% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 80.8 g
Zsír
-
Összesen 270.3 g
-
Telített zsírsav 57 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 124 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 78 g
-
Koleszterin 390 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4223.3 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 243 mg
-
Kálcium 1471 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 228 mg
-
Foszfor 1356 mg
-
Nátrium 876 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 22 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 880.7 g
-
Cukor 324 mg
-
Élelmi rost 74 mg
VÍZ
-
Összesen 381.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2728 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 31 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 317 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 220 micro
-
Kolin: 406 mg
-
Retinol - A vitamin: 2553 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 2013 micro
-
β-crypt 158 micro
-
Likopin 15 micro
-
Lut-zea 875 micro
Összesen
6141
kcal
- 5% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.9 g
Zsír
-
Összesen 16.2 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 23 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 253.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 88 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 81 mg
-
Nátrium 53 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 52.9 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 22.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 164 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 153 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 121 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 53 micro
Összesen
369
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Az almát meghámozzuk, és lereszeljük, levét kicsavarjuk, és dupla papírtörlővel leitatjuk róla a további felesleges levet.
- A lisztet elkeverjük a sütőporral és a sóval, a margarinnal alaposan elmorzsoljuk.
- Hozzáadjuk a porcukrot, a fahéjat, a tojást, a reszelt almát és az almaaromát, majd masszív tésztát gyúrunk belőle.
- A tésztát hosszantartó fóliába csomagoljuk, és 1 órát pihentetjük a hűtőben.
- Ezután lisztezett deszkán fél cm-esre nyújtjuk, és különböző formákkal szúrjuk ki (nálam jelen esetben: kiscsillag, nagycsillag, karácsonyfa, angyalka).
- Kivajazott, lisztezett tepsibe helyezzük a formákat (úgy, hogy ne érjenek össze), és előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
- A kekszek díszítésénél elő lehet venni a fantáziánkat. Lehet pl. olvasztott csokival díszíteni, almalével összekevert porcukorral és erre tenni különböző cukordekorációt stb., mindenkinek a saját kreativitására és idejére van bízva, mert ez elég pepecs munka :).
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 80
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 9
- Össznézettség: 8904
- Feltöltés dátuma: 2011. december 18.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
Auringonkukka
61 recept
Kiki narancsos-csokis keksze ihletett meg, tőle vettem az ötletet. A karácsony jellegzetes illata és íze a narancs mellett nekem az almás-fahéj. Arra gondoltam, hogy ebben a kekszben visszaadom a karácsonyi életérzésem. Egyébként karácsonyi ajándék lesz a szüleimnek díszes kekszes fémdobozba zárva, csak azt remélem, hogy túléli a repülőutat :D. Ezúton is mindenkinek Békés Boldog Karácsonyt kívánok!