Kakukkfüves-csirkemájas rizottó
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Audrey89
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 9% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
125g rizottó rizs448 kcal
-
88g csirkemáj104 kcal
-
375g csirke alaplé26 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
38g fehérbor31 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
13g sajt44 kcal
-
18g vaj125 kcal
Összesen
822
kcal
- 9% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
500g rizottó rizs1790 kcal
-
350g csirkemáj417 kcal
-
1500g csirke alaplé105 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
150g fehérbor123 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
50g sajt176 kcal
-
70g vaj502 kcal
Összesen
3291
kcal
- 9% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
18.3g rizottó rizs66 kcal
-
12.8g csirkemáj15 kcal
-
55g csirke alaplé4 kcal
-
3.3g vöröshagyma1 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
0.6g olívaolaj5 kcal
-
5.5g fehérbor5 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
1.8g sajt6 kcal
-
2.6g vaj18 kcal
Összesen
120
kcal
- 9% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 26.3 g
Zsír
-
Összesen 26.6 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 355 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2025.4 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 69 mg
-
Kálcium 106 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 55 mg
-
Foszfor 442 mg
-
Nátrium 1335 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 102.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 143.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3043 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 15 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 810 micro
-
Kolin: 178 mg
-
Retinol - A vitamin: 3035 micro
-
α-karotin 10 micro
-
β-karotin 81 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 35 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
822
kcal
- 9% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 105.4 g
Zsír
-
Összesen 106.5 g
-
Telített zsírsav 52 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 38 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 1420 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8101.7 g
-
Cink 17 mg
-
Szelén 275 mg
-
Kálcium 422 mg
-
Vas 54 mg
-
Magnézium 219 mg
-
Foszfor 1766 mg
-
Nátrium 5340 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 411.1 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 573 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 12172 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 59 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 70 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 7 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 55 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3241 micro
-
Kolin: 713 mg
-
Retinol - A vitamin: 12141 micro
-
α-karotin 39 micro
-
β-karotin 322 micro
-
β-crypt 39 micro
-
Likopin 140 micro
-
Lut-zea 4 micro
Összesen
3291
kcal
- 9% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.9 g
Zsír
-
Összesen 3.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 52 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 296.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 65 mg
-
Nátrium 196 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.1 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 21 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 446 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 119 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 445 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 5 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
120
kcal
Hozzávalók
-
50 dkg rizottó rizs
-
35 dkg csirkemáj
-
1.5 l csirke alaplé
-
1 közepes db vöröshagyma
-
1 gerezd fokhagyma
-
2 ek olívaolaj
-
2 teáskanál kakukkfű
-
70 g vaj
Elkészítés
- Vágjuk apróra a hagymát és a fokhagymát, majd szeleteljük kisebb kockákra a csirkemájat. Közben az alaplét kezdjük el melegíteni. Fontos, hogy végig alacsony lángon tartsuk melegen. Reszeljük le a sajtot is.
- A vaj felén és az olajon pároljuk üvegesre a hagymát, majd tegyük hozzá a fokhagymát, és főzzük fél percig. Ezután adjuk hozzá a májat, és pirítsuk le kicsit. Ha ez megvan, öntsük bele a rizst, majd keverjük alaposan össze. Ezt főzzük közepes lángon 2-3 percig. Amikor a rizsszemek széle már átlátszó, a közepük fehér, akkor felöntjük a borral. Keverjük össze, főzzük addig, amíg a bor teljesen elpárolog.
- Egy-másfél merőkanálnyi forró alaplét adjunk a rizshez, majd ízesítsük a kakukkfűvel. Keverjük össze, majd hagyjuk, hogy a rizs elfője az alaplevet. (A rizottó lényege az, hogy apránként adjuk hozzá az alaplevet, és hagyjuk elfőni.) Ezt ismételgetjük addig, amíg az alaplé el nem fogy. Egy krémes, szószos rizsételt kell kapnunk.
- Amikor az utolsó adag alaplét hozzáadtuk a rizshez, akkor tegyük bele a reszelt sajtot. Ezt főzzük össze még 1-2 percig, majd vegyük le a tűzhelyről. A lényeg, hogy a rizsnek „al dente”-nek kell lennie.
- Legvégül adjuk hozzá a maradék vajat, keverjük el, és fedjük le pár percig. Melegen tálaljuk!
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 71
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2464
- Feltöltés dátuma: 2018. január 21.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Audrey89
16 recept
Nagyon szeretem a rizottót, mert sokféleképp elkészíthető, ízesíthető. Volt itthon valamennyi csirkemáj, gondoltam, készítek egy ízletes rizottót egy kis kakukkfűvel megbolondítva.