r
Nosalty Logó

Kakaós-vaníliás tészta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Kakaós-vaníliás tészta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 4% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1080 kcal
  • 4% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 4321 kcal
  • 4% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 230 kcal
  • 4% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.9 g

Zsír

  • Összesen
    40.5 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1311.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    367 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    132 mg
  • Foszfor
    504 mg
  • Nátrium
    270 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    175.4 g
  • Cukor
    105 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    129 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    291 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    285 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 1080 kcal
  • 4% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.6 g

Zsír

  • Összesen
    162.2 g
  • Telített zsírsav
    98 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    366 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5245.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    119 mg
  • Kálcium
    1468 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    527 mg
  • Foszfor
    2017 mg
  • Nátrium
    1080 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    701.5 g
  • Cukor
    420 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    516 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1163 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    112 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1141 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    269 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 4321 kcal
  • 4% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    280.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.5 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 230 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Robotgéppel összekeverjük a vajat, beletesszük a vanília aromát és 25 dkg porcukrot, majd simára dolgozzuk.
  2. Amikor már elég lágy a vajas keverék apránként hozzászitáljuk a lisztet, a sütőport és 7 dkg kakaót.
  3. Hozzáöntjük a tejet, és alaposan összekeverjük. Ha kész a massza enyhén kivajazott tepsibe öntjük.
  4. Kisebb tálkában összekeverjük a megmaradt porcukrot és a kakaót, majd a masszára szórjuk. Minél egyenletesebb, annál jobb.
  5. 4,5 dl vizet kimérünk, majd a massza tetejére öntjük.
  6. Betesszük a sütőbe és készre sütjük nagyjából 50 perc alatt, közepes hőfokon. (FONTOS: A tepsi alá rakjunk egy gáztepsit, mert lehet, hogy a tészta megpróbál kiszökni. Inkább a gáztepsibe meneküljön, minthogy beterítse az egész sütőt és ráégjen. Ezzel megspóroljuk a takarítást. :D)
  7. Ha elkészült, néhány perc pihentetés után már fogyasztható. Díszítéshez használhatunk gyümölcsöket, tejszínhabot, zizit.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x28x6
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 17 alkalommal
  • Receptkönyvben: 13
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2694
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hogy miért Varázstészta? Mert néhol piskótás, néhol pudingos. Először amikor kipróbáltam nem akartam hinni a szememnek, azt hittem, valamit rosszul csináltam. Végül megkérdeztem egyik cukrász ismerősömet, aki megnyugtatott: Ez így a jó, nem rontottál el semmit. Egyszerű, mégis nagyszerű. Talán ez a legjobb kifejezés rá. Hogy miért? Alig marad utána koszos edény, könnyű elkészíteni, és olcsó. Érdemes elsőre egy kisebb adaggal próbálkozni, ha esetleg nem nyerné el a tetszésünket, akkor kevesebbet kell eltünteni :D Nem a legszebb, de hát gondoljunk csak a Brownie-ra. ;)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...