Kakaós kalács 10. - gluténmentes
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Ajandek
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 4% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 23% Zsír
A tésztához
-
63g schar mix215 kcal
-
10g tojássárgája32 kcal
-
13g porcukor48 kcal
-
5g élesztő5 kcal
-
50g tej28 kcal
-
13g vaj90 kcal
-
0g só0 kcal
A kakaós töltelékhez
A tetejére
-
5g tojássárgája16 kcal
Összesen
654
kcal
- 4% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 23% Zsír
A tésztához
-
250g schar mix860 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
50g porcukor194 kcal
-
20g élesztő21 kcal
-
200g tej112 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
0g só0 kcal
A kakaós töltelékhez
A tetejére
-
20g tojássárgája64 kcal
Összesen
2623
kcal
- 4% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 23% Zsír
A tésztához
-
31.5g schar mix109 kcal
-
5g tojássárgája16 kcal
-
6.3g porcukor24 kcal
-
2.5g élesztő3 kcal
-
25.2g tej14 kcal
-
6.3g vaj45 kcal
-
0g só0 kcal
A kakaós töltelékhez
A tetejére
-
2.5g tojássárgája8 kcal
Összesen
330
kcal
- 4% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 12% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.5 g
Zsír
-
Összesen 32.1 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 233 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 470.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 85 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 3 mg
-
Foszfor 83 mg
-
Nátrium 288 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 83.5 g
-
Cukor 37 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 16.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 279 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 33 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 62 micro
-
Kolin: 131 mg
-
Retinol - A vitamin: 274 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 65 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 164 micro
Összesen
654
kcal
- 4% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 12% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 25.8 g
Zsír
-
Összesen 128.2 g
-
Telített zsírsav 73 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 38 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 931 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1881.5 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 37 mg
-
Kálcium 342 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 332 mg
-
Nátrium 1150 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 333.8 g
-
Cukor 148 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 66.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1118 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 131 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 249 micro
-
Kolin: 523 mg
-
Retinol - A vitamin: 1095 micro
-
α-karotin 23 micro
-
β-karotin 258 micro
-
β-crypt 20 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 656 micro
Összesen
2623
kcal
- 4% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 12% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.3 g
Zsír
-
Összesen 16.2 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 117 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 237.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 43 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 2 mg
-
Foszfor 42 mg
-
Nátrium 145 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42.1 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 8.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 141 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 66 mg
-
Retinol - A vitamin: 138 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 33 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 83 micro
Összesen
330
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
2 db tojássárgája
-
5 dkg porcukor
-
2 dkg élesztő
-
2 dl tej
-
0.5 csipet só
A kakaós töltelékhez
-
8 dkg vaj
-
8 dkg porcukor
-
1 púpozott ek cukrozatlan kakaópor
-
2.5 ml rumaroma
-
1 teáskanál fahéj
A tetejére
-
1 db tojássárgája
Elkészítés
A tésztához
- Egy tálba öntjük a lisztet. Csinálunk a közepén egy mélyedést, amibe beletesszük a sót, a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és annyi langyos tejet öntünk rá, hogy a mélyedésből ne csorduljon ki.
- Pár perc múlva, ha az élesztő felfutott a tálban, elkezdjük összedolgozni úgy, hogy előtte hozzáöntjük az olvasztott vajat, a tojássárgákat.Lágy tésztát kell kapnunk, csak szükség esetén öntsük bele az összes tejet. (Tapasztalatom szerint 1.5-1.8 dl között kell bele.)
- Pár percig dagasszuk, majd hagyjuk kb. 15 percet kelni.
- Amíg kel a tészta, elkészítjük a kakaós tölteléket. Egy lábasban felolvasztjuk a vajat, aporcukrot, a kakaót, összekeverjük a fahéjjal, a rumaromával, és eztis félretesszükhűlni.
- Ha a tészta megkelt, kivesszük a sütőből, kiborítjuk, átgyúrjuk, és 3 részre osztjuk. Fogunk egy cipót, és hosszúra sodorjuk, majd kinyújtjuk laposra és viszonylag szélesre. Ezt megkenjük a kakaóskrém egyharmadával. Feltekerjük, mint egy hosszú szivart. Félretesszük. Ezt megismételjük a maradék két gombóccal is.
- Hakészen vannak a megtöltött rudak, összefonjuk őket, és sütőformába tesszük. Fontos! Ha nem teszed sütőformába, szétfolyik!
- Megkenjük a felvert tojássárgájával, 20 percig még kelesztjük, majd pirulásig sütjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 161
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 25
- Össznézettség: 40426
- Feltöltés dátuma: 2011. április 30.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Ajandek
15 recept
Nem a legkönnyebb a fonás, mivel - mint szinte minden GM tészta - nem nyúlik úgy, mint a búzalisztes (a sikér hiánya miatt), de megéri "szenvedni" vele szerintem. Az én kislányom nem hitt a szemének, hogy ez az övé... :-)