r
Nosalty Logó

Kakaós és fahéjas csiga - tejmentesen

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Kakaós és fahéjas csiga - tejmentesen
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A kakaós töltelékhez

A fahéjas töltelékhez

Összesen 764 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A kakaós töltelékhez

A fahéjas töltelékhez

Összesen 6097 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A kakaós töltelékhez

A fahéjas töltelékhez

Összesen 308 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    28.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    930 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    226 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    392 mg
  • Nátrium
    190 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    119.2 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    82.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    256 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    240 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    194 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    119 micro
Összesen 764 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    99.4 g

Zsír

  • Összesen
    224.8 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    100 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    70 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7440 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    205 mg
  • Kálcium
    1811 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    700 mg
  • Foszfor
    3139 mg
  • Nátrium
    1523 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    953.5 g
  • Cukor
    324 mg
  • Élelmi rost
    68 mg

VÍZ

  • Összesen
    661.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2048 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    250 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    277 micro
  • Kolin:
    276 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1920 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1551 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    954 micro
Összesen 6097 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    11.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    377.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    159 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.4 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 308 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A kakaós töltelékhez

A fahéjas töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Két, kb. 50x50 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral.
  2. A margarint gőz felett megolvasztjuk, és félretesszük hűlni.
  3. A liszteket összekeverjük a sütőporral, a szódabikarbónával, a sóval, a cukorral
  4. Folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a szójajoghurtot, a szójatejet, majd ha már nem túl meleg, akkor a margarint is.
  5. Kézzel összedolgozzuk, nagyon lágy tésztát fogunk kapni.
  6. A liszttől függően még lehet hogy "kér" a tészta némi folyadékot (ezt szójatej formájában adjuk hozzá).
  7. Alaposan lisztezett felületre borítsuk ki a tésztát, és téglalap alakúra nyújtsuk ki. A vastagsága kb. 5 mm legyen.
  8. A felületét kenjük meg az olvasztott margarinnal.
  9. A töltelékek hozzávalóit keverjük össze.
  10. A tésztát a hosszabbik oldala irányából fogjuk feltekerni.
  11. Az egyik felére a kakaós, a másikra a fahéjas cukrot szórjuk.
  12. Ezután amennyire tudjuk, szorosan tekerjük fel.
  13. Keresztben vágjuk fel kb. 2-2,5 cm-es csíkokra.
  14. Ezeket egyesével vágott felükre fektetve helyezzük a tepsire.
  15. A tetejüket locsoljuk meg egy-egy tk. szójatejjel, süssük készre.
  16. Gyűjtsük be az elismerő nyámnyogásokat!!! :D
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 50x50
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 15
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 12257
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 14.

Ajánló

Kiváló vendégváró, de reggelire, uzsonnára gyerekeknek és felnőtt gyerekeknek is kiváló, és ami fontos, hogy nincs tele puffasztó adalékanyagokkal ....

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Van egy kedves ismerősöm, aki egy éttermet és egy gyárban működő büfét üzemeltet, ráadásul a kollégám jó barátja. Elég családias a munkahelyemen a hangulat, és ez a Jóember minden héten meglep minket valami finomsággal, ami éppen a konyhán készült. Általában kelt tésztás remekeket hoz, amiből én a tejintoleranciám miatt nem ehetek. Így történt, hogy több heti ízlelőbimbó ingerlés után úgy döntöttem, hogy itt az ideje, hogy nekiálljak egy kakaós csigának (ez a gyengém) ! Mivel mára a barátnőmet vártam vendégségbe, és őt is meg akartam kínálni vele, ezért választottam Lúdanyó Dán fahéjas csiga receptjét alapul, tejtermék-mentesítve a receptet. Mivel nem kell keleszteni a tésztát, így hamar elkészül  csacsogás közben. A barátnőm meg sem várta hogy kihűljön....és persze én sem!! Később még érkezett vendégem, Ő is evett és vitt is belőle. A maradék a munkatársakra vár holnap, ahogy ismerem őket, hamar el fog fogyni! Remélem..... :)

Hozzávalók

A tésztához

A kakaós töltelékhez

A fahéjas töltelékhez

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...