r
Nosalty Logó

Kagylótészta spenótos csirkeraguval

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Pimkie
Kagylótészta spenótos csirkeraguval
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
  • 14% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 613 kcal
  • 14% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2451 kcal
  • 14% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 165 kcal
  • 14% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.3 g

Zsír

  • Összesen
    19.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1169.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    150 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    121 mg
  • Foszfor
    484 mg
  • Nátrium
    331 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    200.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    331 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    305 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    319 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3554 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7699 micro
Összesen 613 kcal
  • 14% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    181.3 g

Zsír

  • Összesen
    77.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    307 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4678.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    302 mg
  • Kálcium
    599 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    486 mg
  • Foszfor
    1934 mg
  • Nátrium
    1322 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    250.3 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    801.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1324 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    76 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1219 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    57 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1276 micro
  • Kolin:
    441 mg
  • Retinol - A vitamin:
    140 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14214 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30796 micro
Összesen 2451 kcal
  • 14% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    316.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    82 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    960 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2081 micro
Összesen 165 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A felkockázott vöröshagymát az olajon megdinszteljük.
  2. Hozzáadjuk az apróra vágott csirkemellet, 5-6 percig pirítjuk.
  3. A megmosott spenótot megfonnyasztjuk rajta, majd sózzuk, borsozzuk. Belenyomjuk a fokhagymát.
  4. Levesszük a tűzről, és hozzákeverjük a cottage cheese-t. (Ha sok a leve a ragunak, akkor 1 ek lisztet keverjünk bele.)
  5. Sós vízben kifőzzük a tésztát, szűrjük le.
  6. Helyezzük a kagylókat sütőpapírral bélelt tepsire, töltsük meg őket a spenótos raguval.
  7. Szórjuk meg reszelt sajttal, spricceljük meg olajjal, majd forró, előmelegített sütőben süssük 8 percig.
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 8 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 200
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 10687
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy újságban találtam a receptet.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...