r
Nosalty Logó

Kagylóleves 2.

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Kagylóleves 2.
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

260
Kalória
11.2g
Fehérje
9.3g
Szénhidrátok
15.9g
Zsír
173.9g
Víz
46.6g
Koleszterin
747.7mg
Rost
3.5g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 260 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1037 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 56 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    11.2 g

Zsír

  • Összesen
    15.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    663.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    220 mg
  • Nátrium
    255 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    173.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    158 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    189 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    586 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    627 micro
Összesen 260 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    44.8 g

Zsír

  • Összesen
    63.6 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    186 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2655 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    142 mg
  • Kálcium
    405 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    174 mg
  • Foszfor
    879 mg
  • Nátrium
    1022 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.2 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    695.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    630 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    36 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    93 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    756 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    219 micro
  • Kolin:
    256 mg
  • Retinol - A vitamin:
    435 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2343 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2507 micro
Összesen 1037 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    3.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    141.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    37 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    125 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    133 micro
Összesen 56 kcal

Elkészítés

  1. Felaprítjuk a hagymát, majd a felolvasztott vajon üvegesre pároljuk.
  2. Mikor már kezd megpuhulni, hozzáadjuk a felaprított fokhagymát.
  3. Amikor a hagyma kész, hozzáöntjük a húslevest, a bort, a borecetet. Sózzuk, borsozzuk, beletesszük a babérlevelet és a kakukkfüvet. Hagyjuk az egészet felforrni.
  4. A feketekagyló húsát beletesszük a forró levesbe, és lefedve pároljuk 10 percen keresztül (ha még fagyos volt, akkor további 5 percig).
  5. Ezután keverjük hozzá a tejszínt, amit egy kis levessel előtte simára kevertünk egy tálban.
  6. Kóstoljuk meg a levest, és ízesítsük tovább ízlés szerint. A legvégén adjuk hozzá a petrezselyemzöldet.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 30 perc

Szerettem volna egy egyszerű leves készíteni, de valami különlegeset - amivel eddig nem dolgoztam - beletenni. A kagylóleves adta magát, így elkezdtem keresni, de nem találtam nekem megfelelőt. Aztán végül összeszedtem a francia alapreceptet, és a saját ízlésem szerint megvariáltam. Végül nagyon elégedett lettem az eredménnyel, és a készítéshez felhasznált kiváló száraz bort kortyolgatva mellé, nagyon kellemes szombati vacsorát jelentett.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Ajo blanco

Az ajo blanco egy spanyol hideg leves, aminek az alapját a mandula és kenyér alkotja, amit szőlővel és olívaolajjal tálalnak. Igazán különleges, frissítő leves a maga nemes ...

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Banános őzgerinc sütés nélkül

Az interneten böngészve találtam egy Gabriella nevű hölgy blogján ezt a receptet. Nagyon könnyű krémje van, nagyon nagyon finom, és sütni sem kell. A banán helyett tehetünk bele ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!