r
Nosalty Logó

Käsespätzle egyszerűen

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Simon Gábor
Käsespätzle egyszerűen
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Spätzle tészta

Pirított hagyma

1225
Kalória
39g
Fehérje
98.5g
Szénhidrátok
75.1g
Zsír
206.6g
Víz
302g
Koleszterin
4.6g
Rost
3.2g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Spätzle tészta

Pirított hagyma

Összesen 1225 kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Spätzle tészta

Pirított hagyma

Összesen 4902 kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Spätzle tészta

Pirított hagyma

Összesen 235 kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    39 g

Zsír

  • Összesen
    75.1 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    302 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3388.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    72 mg
  • Kálcium
    691 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    671 mg
  • Nátrium
    1876 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    98.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    206.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    495 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    190 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    93 micro
  • Kolin:
    175 mg
  • Retinol - A vitamin:
    442 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    636 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    896 micro
Összesen 1225 kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    156.2 g

Zsír

  • Összesen
    300.4 g
  • Telített zsírsav
    127 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    104 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    50 g
  • Koleszterin
    1208 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13552.8 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    289 mg
  • Kálcium
    2764 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    274 mg
  • Foszfor
    2683 mg
  • Nátrium
    7506 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    394 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    826.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1980 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    50 mg
  • C vitamin:
    78 mg
  • D vitamin:
    189 micro
  • K vitamin:
    759 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    372 micro
  • Kolin:
    702 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1768 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    2543 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    3584 micro
Összesen 4902 kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    14.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    651.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    133 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    361 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    39.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    122 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    172 micro
Összesen 235 kcal

Elkészítés

Spätzle tészta

  1. A lisztet, a tojást, a sót és a vizet egy tálban keverjük össze csomómentesre. Nokedlinél kicsit lágyabb tésztára törekedjünk. Hagyjuk pihenni 20 percet.
  2. Forrásban lévő, sós vízbe szaggassuk bele, lehetőleg hosszú, vékony alakúra. Ha feljöttek a víz felszínére, és a kétszeresére duzzadtak, már el is készültek. Szűrjük le a kész tésztát.
  3. Egy nagy serpenyőben olvasszuk meg a vajat, majd öntsük bele a megfőtt tésztát, és keverjük át. Tegyük bele a reszelt sajtokat, és ismét forgassuk át.
  4. Pirított hagymával és friss petrezselyemmel tálaljuk. Köretnek ecetes fejes salátát ajánlunk mellé.

Pirított hagyma

  1. A vöröshagymát vágjuk vékony karikákra, majd sózzuk be. Hagyjuk 1-2 percig, amíg levet ereszt, így könnyebben rátapad majd a liszt.
  2. Öntsük rá a lisztet, majd forgassuk át alaposan.
  3. Bő, forró olajba tegyük a hagymát, időnként megkeverve hagyjuk sülni, amíg szép barna lesz. Csepegtessük le a kész hagymát.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 20 perc

Németország egyik közkedvelt specialitása, ez a könnyen és gyorsan elkészíthető, laktató tészta. Jellegzetességét adja a helyi sajtok és a pirított hagyma. Ecetes fejes salátával tálalva, egyszerűen mennyei. Jó étvágyat hozzá!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Medvehagymás-túrós gnocchi

Az olasz malfatti névre hallgató házi gnocchi/gombóc ihlette az alábbi receptet. Ebbe, a kicsit magyarosabb verzióba azonban tavaszi medvehagyma és tehéntúró kerül, ettől frissebb, ...

Lakos Benedek

Gnocchi-spagetti

Ha szeretitek a gnocchit, akkor ez a burgonyás tésztaspagetti is nektek való lesz: extra puha és vastag szálakkal és nem mindennapi külsővel csábít! Itt az ideje, hogy egy picit másképp ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!