r
Nosalty Logó

Kacsazsíros foszlós perec

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Durcsó
Kacsazsíros foszlós perec
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 11% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A tésztához

A sós kenethez

Összesen 563 kcal
  • 11% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A tésztához

A sós kenethez

Összesen 2250 kcal
  • 11% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A tésztához

A sós kenethez

Összesen 227 kcal
  • 11% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2047.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    188 mg
  • Nátrium
    1658 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    109.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    89 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 563 kcal
  • 11% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    71.9 g

Zsír

  • Összesen
    16.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8191.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    197 mg
  • Kálcium
    458 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    133 mg
  • Foszfor
    752 mg
  • Nátrium
    6633 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    436.3 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    133.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    357 micro
  • Kolin:
    205 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    339 micro
Összesen 2250 kcal
  • 11% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    1.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    823.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    667 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 227 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A sós kenethez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tejet meglangyosítjuk 1 tk cukorral, belemorzsoljuk és felfuttatjuk benne az élesztőt.
  2. A lisztet elkeverjük a maradék cukorra, a sóval, az olvasztott kacsazsírral és az élesztős tejjel, tésztát gyúrunk.
  3. Meleg helyen (én kis lángon égő sütő fölött csináltam) duplájára kelesztjük a tésztát.
  4. Miután megkelt, átgyúrjuk a tésztát, majd 16 részre osztjuk. A részekből vékony (1 cm) rudakat sodrunk, ezekből pereceket formázunk.
  5. A pereceket megkenjük tojással, és előmelegített sütőben megsüjtük.
  6. Közben elkészítjük a kenegetőt: a lisztet és a sót annyi vízzel keverjük el, hogy palacsintatészta sűrűségű masszát kapjunk. Mikor megsült a perec, bőségesen megkenjük a kenegetővel, majd 5 percre visszatesszük a kikapcsolt, de még forró sütőbe.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 236
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 12255
  • Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 22.

Ajánló

Ízbolygó apróra vágott medvehagymát is kevert a tésztába, és erősen ajánl mellé egy hideg rozét.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Durcsó 160 recept

Már ezer éve szemeztem ezzel az irtó guszta pereccel Ízbolygó blogján. Ő a "Best foszlós perec ever" névvel illette a kacsazsíros remeket, és egy 2009. áprilisi, a 2008-as rozékról szóló posztban osztotta meg az olvasóközönséggel. A mai napot a pénteki vihar után (mely jónéhány barátommal együtt, tisztes pesti fiatalok lévén a Szigeten talált meg, és mivel egy perc alatt bőrig áztunk, "Akkor parti!" - felkiáltással még sokáig roptuk a szakadó esőben...) betegeskedve itthon töltöttem, s esére már rettentően vágytam valami változatosságra. Főztem egy spenótot, és ez a perec is várja hazatérő édesanyámat... :)

Hozzávalók

A tésztához

A sós kenethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...