Kacsamell almás tepsis burgonyával
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Chrissyke
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 8% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 9% Zsír
Összesen
1692
kcal
- 8% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 9% Zsír
Összesen
3382
kcal
- 8% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 9% Zsír
Összesen
130
kcal
- 8% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 94.9 g
Zsír
-
Összesen 104.1 g
-
Telített zsírsav 28 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 42 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 24 g
-
Koleszterin 374 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2679.5 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 77 mg
-
Kálcium 107 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 185 mg
-
Foszfor 1212 mg
-
Nátrium 1073 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 94.2 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 843 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 112 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 21 mg
-
C vitamin: 105 mg
-
D vitamin: 28 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 29 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 162 micro
-
Kolin: 314 mg
-
Retinol - A vitamin: 107 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 52 micro
-
β-crypt 20 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 86 micro
Összesen
1692
kcal
- 8% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 189.9 g
Zsír
-
Összesen 208.1 g
-
Telített zsírsav 55 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 83 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 49 g
-
Koleszterin 748 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5359 g
-
Cink 20 mg
-
Szelén 154 mg
-
Kálcium 215 mg
-
Vas 26 mg
-
Magnézium 370 mg
-
Foszfor 2423 mg
-
Nátrium 2147 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 188.4 g
-
Cukor 44 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 1685.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 225 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 42 mg
-
C vitamin: 211 mg
-
D vitamin: 56 micro
-
K vitamin: 50 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 59 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 323 micro
-
Kolin: 627 mg
-
Retinol - A vitamin: 214 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 105 micro
-
β-crypt 40 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 172 micro
Összesen
3382
kcal
- 8% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.3 g
Zsír
-
Összesen 8.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 29 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 207.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 8 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 94 mg
-
Nátrium 83 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.3 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 65.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 9 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 8 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 7 micro
Összesen
130
kcal
Hozzávalók
-
20 dkg bacon
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
szárnyas fűszerkeverék ízlés szerint
-
1 dl víz
-
1 dl napraforgó olaj
-
1 kg burgonya
-
2 db alma
Elkészítés
- A kacsamell bőrös oldalát beirdaljuk, mindkét oldalát befűszerezzük alaposan.
- Serpenyőben, forró olajban kérgesítjük mindkét oldalát (8-10 perc).
- Utána áthelyezzük Pataki-tálba vagy öntöttvas tálba, felöntjük vízzel, kis olajjal, ráhelyezzük a baconszeleteket. Mellédobáljuk a felcikkezett burgonyát és almát, lefedjük. Előmelegített 170 fokos sütőbe toljuk, 1 óráig sütjük. (Néha megforgatjuk a burgonyát.)
- Majd a fedő levétele után magasabbra állítjuk a hőfokot, és pirosra pirítjuk a kacsamellet (burgonyát is).
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 70 perc
- Elkészítettem: 6 alkalommal
- Receptkönyvben: 85
- Tegnapi nézettség: 9
- 7 napos nézettség: 43
- Össznézettség: 26730
- Feltöltés dátuma: 2011. december 11.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Chrissyke
35 recept
Így nagyon szaftos, ízletes kacsát kapunk. A sütő elvégez helyettünk mindent, a végén már csak tálalnunk kell.