r
Nosalty Logó

Kacsacomb céklás rizstésztával

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
esztersilver
Kacsacomb céklás rizstésztával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A húshoz

A rizstésztához

Összesen 1726 kcal
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A húshoz

A rizstésztához

Összesen 3453 kcal
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A húshoz

A rizstésztához

Összesen 254 kcal
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.7 g

Zsír

  • Összesen
    128 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    246 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1218.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    592 mg
  • Nátrium
    390 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    94.2 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    264.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    213 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    84 micro
  • K vitamin:
    64 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    100 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    162 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    598 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    130 micro
Összesen 1726 kcal
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    85.4 g

Zsír

  • Összesen
    256.1 g
  • Telített zsírsav
    86 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    121 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    492 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2437.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    105 mg
  • Kálcium
    188 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    149 mg
  • Foszfor
    1185 mg
  • Nátrium
    779 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    188.3 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    529 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    427 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    168 micro
  • K vitamin:
    129 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    200 micro
  • Kolin:
    219 mg
  • Retinol - A vitamin:
    324 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    1196 micro
  • β-crypt
    61 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    260 micro
Összesen 3453 kcal
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    18.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    178.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    88 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 254 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A rizstésztához

Elkészítés

A húshoz

  1. A kacsacombokat előző este besózzuk és megborsozzuk. Lefedve hűtőbe tesszük.
  2. Serpenyőbe helyezzük, bőrös felével lefelé, és kiolvasztjuk a zsírját (a mienkben most rengeteg volt a zsír), sütőben megsütjük.
  3. Miközben a kacsa sül, elkészítjük a köretet: az öntethez kis lábasban összeforraljuk a rizsecetet, 1dl vizet, a cukrot és a reszelt céklát. Néhány percig főzzük, majd leszűrjük, csak a levét használjuk (én meghagytam a lereszelt céklát, mert nagyon szeretem).
  4. A rizstésztát a csomagoláson szereplő utasítás szerint elkészítjük, majd összekeverjük az öntettel, sózzuk, borsozzuk.
  5. A kacsa mellé tálaljuk, megszórjuk korianderrel (ez most nekem nem volt).
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 44
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 9111
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
esztersilver 68 recept

A Szuflé magazin adta ehhez a recepthez az ötletet, bár egy nagyon keveset változtattam rajta. Nagyon finomra sikeredett, ez volt a húsvéti menünk.

Hozzávalók

A húshoz

A rizstésztához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...