r
Nosalty Logó

Kacsaaprólék-leves grízgaluskával

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
etella
Kacsaaprólék-leves grízgaluskával
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Leves

Grízgaluska

1163
Kalória
33g
Fehérje
36.4g
Szénhidrátok
97.2g
Zsír
966.1g
Víz
216.5g
Koleszterin
6g
Rost
1.3g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Leves

Grízgaluska

Összesen 1163 kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Leves

Grízgaluska

Összesen 4653 kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Leves

Grízgaluska

Összesen 89 kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33 g

Zsír

  • Összesen
    97.2 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    216 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1650.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    424 mg
  • Nátrium
    1014 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    966.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    442 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    77 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    124 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 1163 kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    131.9 g

Zsír

  • Összesen
    388.7 g
  • Telített zsírsav
    133 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    182 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    51 g
  • Koleszterin
    866 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6600.3 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    121 mg
  • Kálcium
    353 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    329 mg
  • Foszfor
    1694 mg
  • Nátrium
    4055 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    145.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

Víz

  • Összesen
    3864.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1767 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    76 mg
  • D vitamin:
    309 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    43 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    349 micro
  • Kolin:
    427 mg
  • Retinol - A vitamin:
    497 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    243 micro
Összesen 4653 kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    126.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    7 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    32 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.8 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    74.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 89 kcal

Elkészítés

Leves

  1. A kacsaaprólékot alaposan megmossuk, ha sok rajta a zsiradék, akkor kissé leszedjük. (finom tepertő lehet belőle)
  2. A feldarabolt zöldséggel, fűszerekkel és kb. 2,5-3 liter vízzel feltesszük főni.
  3. Amikor felforr, levesszük a lángot, és szép lassú tűzön főzzük. (A cukor nem fogja megédesíteni a levest, viszont nem kell leszedni a habot, amiben gyakorlatilag minden vitamin, ami a húsból, zöldségből kifő, benne marad. A lassú főzés miatt szépen letisztul a leves, és szép arany karikák fognak megjelenni.)
  4. A grízgaluskát kikeverjük, majd nagyon bő forrásban lévő vízbe kanalazzuk, vagy gombócokká formálva főzzük. (Azért kell a bő víz, mert hosszan főzzük, kb. 45-50 perc. Egy db-ot kiveszünk, és megnézzük, hogy van még benne fövetlen rész, ha igen, akkor még 5-10 percre visszatesszük.)
  5. A levest galuskával tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 perc
  • Főzés ideje: 190 perc

Egy váratlan rokonlátogatás alkalmával éppen akkor érkeztem, amikor a sógornőm fűszerezte a húslevest, és azt látom, hogy cukrot tesz bele. Kérdeztem az okát, és azt mondta, hogy így nem kell leszednie a habot, megmarad a levesben mindaz, ami a zöldségekből és a húsból. Lassú tűzön főzi, és a végeredmény egy arany karikákkal teli finom leves lesz. Igaza volt, azóta én is így csinálom. A grízgaluskám sok-sok kísérletezés után sem sikerült, míg egy  TV műsorban Kudlik Júliától meg nem tanultam.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Kristyán Fanni

Almaleves

Ha szeretitek a gyümölcsből készült leveseket, akkor az őszi-téli időszak beköszöntével ez a tejszínes almaleves remek választás lehet, ha bő fél óra alatt készítenétek valami ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Banános őzgerinc sütés nélkül

Az interneten böngészve találtam egy Gabriella nevű hölgy blogján ezt a receptet. Nagyon könnyű krémje van, nagyon nagyon finom, és sütni sem kell. A banán helyett tehetünk bele ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!