r
Nosalty Logó

Juhtúróval töltött fasírt

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Sz Éva
Juhtúróval töltött fasírt
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 19% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 387 kcal
  • 19% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2326 kcal
  • 19% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 174 kcal
  • 19% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.1 g

Zsír

  • Összesen
    23.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    165 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    676.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    401 mg
  • Nátrium
    158 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    139.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    165 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 387 kcal
  • 19% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    234.6 g

Zsír

  • Összesen
    139.2 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    990 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4061.3 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    231 mg
  • Kálcium
    226 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    226 mg
  • Foszfor
    2404 mg
  • Nátrium
    945 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    838.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    205 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    259 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    57 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    989 mg
  • Retinol - A vitamin:
    205 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    491 micro
Összesen 2326 kcal
  • 19% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    306.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    182 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 174 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vöröshagymát apróra vágjuk, a fokhagymát passzírozzuk.
  2. Összekeverjük a hozzávalókat.
  3. Annyi zsemlemorzsát keverünk bele, hogy fasírt sűrűségű legyen.
  4. Egy őzgerincformát kibélelünk alufóliával.
  5. A hús 3/4-ed részét belesimítjuk úgy, hogy a közepébe egy árkot készítünk.
  6. A mélyedésbe belerakjuk a juhtúrót.
  7. Befedjük a maradék hússal, és jól rányomkodjuk.
  8. Az egészet befedjük alufóliával, és megsütjük.
  9. Amikor megsült, leszedjük a fóliát, megpirítjuk, majd kiborítjuk a formából, és a többi részét is pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 49
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5877
  • Feltöltés dátuma: 2010. július 28.

Ajánló

Megjegyzés: Bármilyen darált húsból finom. Ha több juhtúród van, az nem rontja el. Legegyszerűbb szétosztani a tömbös túrót.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Juhtúróval töltött fasírt
Sz Éva 19 recept

Azért írtam 1 kg húst, mert pont annyival lesz tele az őzgerincformám. Tapasztalatból mondom, hogy béleljétek ki a formát, mert így nem válik szét a fasírt, amikor szeditek ki a formából. Egyébként nekem azon a részen, ahol a túró van, már nem egyszer megtörtént. Nálam ez a módszer vált be. Arról nem is beszélve, hogy utána a mosogatás jóval egyszerűbb:D

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...