Juhtúrós sztrapacska márti1218 konyhájából
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
márti1218
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 9% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 17% Zsír
-
150g burgonya87 kcal
-
75g finomliszt273 kcal
-
4g búzadara14 kcal
-
1g só0 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
50g juhtúró142 kcal
-
50g füstölt szalonna328 kcal
-
2g kapor1 kcal
Összesen
880
kcal
- 9% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 17% Zsír
-
600g burgonya347 kcal
-
300g finomliszt1092 kcal
-
15g búzadara54 kcal
-
4g só0 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
200g juhtúró566 kcal
-
200g füstölt szalonna1310 kcal
-
6g kapor3 kcal
Összesen
3510
kcal
- 9% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 17% Zsír
-
41.8g burgonya24 kcal
-
20.9g finomliszt76 kcal
-
1g búzadara4 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
7.7g tojás10 kcal
-
13.9g juhtúró39 kcal
-
13.9g füstölt szalonna91 kcal
-
0.4g kapor0 kcal
Összesen
244
kcal
- 9% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 25.3 g
Zsír
-
Összesen 49.5 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 135 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 818.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 34 mg
-
Kálcium 44 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 49 mg
-
Foszfor 242 mg
-
Nátrium 444 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 80.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 129.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 46 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 53 micro
-
Kolin: 93 mg
-
Retinol - A vitamin: 40 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 145 micro
Összesen
880
kcal
- 9% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 101.2 g
Zsír
-
Összesen 198 g
-
Telített zsírsav 54 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 70 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 20 g
-
Koleszterin 540 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3275 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 136 mg
-
Kálcium 177 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 198 mg
-
Foszfor 969 mg
-
Nátrium 1775 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 321.7 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 517.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 184 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 94 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 18 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 213 micro
-
Kolin: 370 mg
-
Retinol - A vitamin: 161 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 581 micro
Összesen
3510
kcal
- 9% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.1 g
Zsír
-
Összesen 13.8 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 38 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 228.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 12 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 67 mg
-
Nátrium 124 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.4 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 36.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 13 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 11 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 41 micro
Összesen
244
kcal
Hozzávalók
-
60 dkg burgonya
-
30 dkg finomliszt
-
1 púpozott ek búzadara
-
2 db tojás
-
20 dkg juhtúró
-
20 dkg füstölt szalonna
Elkészítés
- A szalonnát apró kockára vágjuk, és egy nagyobb serpenyőben ropogósra sütjük lassú tűzön, félretesszük, ebbe kerül majd a kifőtt nokedli.
- Lereszeljük a burgonyát apró lyukú reszelőn, ha mégis túl szálas lett, botmixerrel dolgozzuk meg kicsit, sózzuk be, és várjunk pár percet, míg levet ereszt.
- Tegyünk fel egy nagy fazékban só vizet forralni, amíg felforr a víz, keverjük be a nokedlit. Húzzuk félre a reszelt krumplit az edényben, és ha sok lé képződött alatta, öntsük egy tálba (ne dobjuk még ki). Keverjük hozzá a tojásokat, amit előzőleg felvertünk, a grízt, lisztet, egy csipet só is mehet bele, és keverjük össze. Nem kemény, de sűrű nokedliállagot kell kapjunk, ha kemény lenne, a félretett lével lazíthatunk rajta.
- A forrásban lévő vízbe szaggassuk bele a nokedlit egy deszkáról (én kényelemből szaggatóval csináltam, de így kisebbek lettek a nokedlik), ha feljöttek a víz tetejére, még kb. 5 percig főzzük.
- Szűrjük le a tésztát, hideg vízzel öblítsük le, és tegyük a kisütött szalonnára, keverjük bele a juhtúrót, lazán keverjük át az egészet, és aki szereti, szórja meg apróra vágott kaporral.
- Sütés ideje: 5 perc
- Receptkönyvben: 30
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 2207
- Feltöltés dátuma: 2018. január 20.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
márti1218
72 recept
Nagyon sok recept található a sztrapacskára, alapjaiban mind megegyezik, de azért egy kis csavar mindegyikben van. Azért teszem közzé az én receptemet, mert az édesanyám sztrapacskájánál nem ettem jobbat, és ezt most az ő irányításával készítettem, szerinte a tésztát kell jól eltalálni.