r
Nosalty Logó

Juhtúrós sztrapacska márti1218 konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
márti1218
Juhtúrós sztrapacska márti1218 konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 880 kcal
  • 9% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 3510 kcal
  • 9% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 244 kcal
  • 9% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.3 g

Zsír

  • Összesen
    49.5 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    818.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    242 mg
  • Nátrium
    444 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    129.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    145 micro
Összesen 880 kcal
  • 9% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    101.2 g

Zsír

  • Összesen
    198 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3275 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    136 mg
  • Kálcium
    177 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    198 mg
  • Foszfor
    969 mg
  • Nátrium
    1775 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    321.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    517.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    184 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    94 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    213 micro
  • Kolin:
    370 mg
  • Retinol - A vitamin:
    161 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    581 micro
Összesen 3510 kcal
  • 9% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    13.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    228.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    124 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.4 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 244 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szalonnát apró kockára vágjuk, és egy nagyobb serpenyőben ropogósra sütjük lassú tűzön, félretesszük, ebbe kerül majd a kifőtt nokedli.
  2. Lereszeljük a burgonyát apró lyukú reszelőn, ha mégis túl szálas lett, botmixerrel dolgozzuk meg kicsit, sózzuk be, és várjunk pár percet, míg levet ereszt.
  3. Tegyünk fel egy nagy fazékban só vizet forralni, amíg felforr a víz, keverjük be a nokedlit. Húzzuk félre a reszelt krumplit az edényben, és ha sok lé képződött alatta, öntsük egy tálba (ne dobjuk még ki). Keverjük hozzá a tojásokat, amit előzőleg felvertünk, a grízt, lisztet, egy csipet só is mehet bele, és keverjük össze. Nem kemény, de sűrű nokedliállagot kell kapjunk, ha kemény lenne, a félretett lével lazíthatunk rajta.
  4. A forrásban lévő vízbe szaggassuk bele a nokedlit egy deszkáról (én kényelemből szaggatóval csináltam, de így kisebbek lettek a nokedlik), ha feljöttek a víz tetejére, még kb. 5 percig főzzük.
  5. Szűrjük le a tésztát, hideg vízzel öblítsük le, és tegyük a kisütött szalonnára, keverjük bele a juhtúrót, lazán keverjük át az egészet, és aki szereti, szórja meg apróra vágott kaporral.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2207
  • Feltöltés dátuma: 2018. január 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Juhtúrós sztrapacska márti1218 konyhájából
márti1218 72 recept

Nagyon sok recept található a sztrapacskára, alapjaiban mind megegyezik, de azért egy kis csavar mindegyikben van. Azért teszem közzé az én receptemet, mert az édesanyám sztrapacskájánál nem ettem jobbat, és ezt most az ő irányításával készítettem, szerinte a tésztát kell jól eltalálni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...