r
Nosalty Logó

Juhtúrós sztrapacska márti1218 konyhájából

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
márti1218
Juhtúrós sztrapacska márti1218 konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

880
Kalória
25.3g
Fehérje
80.4g
Szénhidrátok
49.5g
Zsír
129.4g
Víz
135g
Koleszterin
4.6g
Rost
1.2g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 880 kcal
  • 9% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 3510 kcal
  • 9% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 244 kcal
  • 9% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.3 g

Zsír

  • Összesen
    49.5 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    818.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    242 mg
  • Nátrium
    444 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    129.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    145 micro
Összesen 880 kcal
  • 9% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    101.2 g

Zsír

  • Összesen
    198 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3275 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    136 mg
  • Kálcium
    177 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    198 mg
  • Foszfor
    969 mg
  • Nátrium
    1775 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    321.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    517.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    184 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    94 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    213 micro
  • Kolin:
    370 mg
  • Retinol - A vitamin:
    161 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    581 micro
Összesen 3510 kcal
  • 9% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    13.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    228.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    124 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.4 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    36.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 244 kcal

Elkészítés

  1. A szalonnát apró kockára vágjuk, és egy nagyobb serpenyőben ropogósra sütjük lassú tűzön, félretesszük, ebbe kerül majd a kifőtt nokedli.
  2. Lereszeljük a burgonyát apró lyukú reszelőn, ha mégis túl szálas lett, botmixerrel dolgozzuk meg kicsit, sózzuk be, és várjunk pár percet, míg levet ereszt.
  3. Tegyünk fel egy nagy fazékban só vizet forralni, amíg felforr a víz, keverjük be a nokedlit. Húzzuk félre a reszelt krumplit az edényben, és ha sok lé képződött alatta, öntsük egy tálba (ne dobjuk még ki). Keverjük hozzá a tojásokat, amit előzőleg felvertünk, a grízt, lisztet, egy csipet só is mehet bele, és keverjük össze. Nem kemény, de sűrű nokedliállagot kell kapjunk, ha kemény lenne, a félretett lével lazíthatunk rajta.
  4. A forrásban lévő vízbe szaggassuk bele a nokedlit egy deszkáról (én kényelemből szaggatóval csináltam, de így kisebbek lettek a nokedlik), ha feljöttek a víz tetejére, még kb. 5 percig főzzük.
  5. Szűrjük le a tésztát, hideg vízzel öblítsük le, és tegyük a kisütött szalonnára, keverjük bele a juhtúrót, lazán keverjük át az egészet, és aki szereti, szórja meg apróra vágott kaporral.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 5 perc
  • Sütés ideje: 5 perc

Nagyon sok recept található a sztrapacskára, alapjaiban mind megegyezik, de azért egy kis csavar mindegyikben van. Azért teszem közzé az én receptemet, mert az édesanyám sztrapacskájánál nem ettem jobbat, és ezt most az ő irányításával készítettem, szerinte a tésztát kell jól eltalálni.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Spenótos omlett

A spenótos omlett egy tojásból készült, spenóttal gazdagított étel, amit általában reggelire vagy könnyű ebédként fogyasztanak. Az omlett alapja a felvert tojás, amit serpenyőben ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Elfeledett magyar böjti ételek: ezekkel várták felmenőink a húsvétot

A böjt hagyománya manapság már csak egy szűkebb társadalmi réteg tagjainak életében van jelen, annak ellenére, hogy sokáig törvény határozta meg annak betartását Magyarországon. A szigorított étrend teljesen átalakította a régi paraszti konyhák amúgy is szegényes recepttárát: nézzük, milyen elfeledett böjti ételek bújnak meg a régi szakácskönyvek mélyén!

Top Receptek

Húsvéti vendégváró őzgerinc

Mostanában nincsenek túl jó napjaim. Arra gondoltam, hogy legalább összeállítom a húsvéti menüt, hátha ez feldob egy kicsit. Egyébként is épp itt is az ideje a tervezgetésnek, hisz ...

Kelt tészta készítése

Sokan félnek a legfinomabb sütemények alapjául szolgáló kelt tészta készítésétől, pedig csak bátran bele kell vágni, aztán jön minden magától! Én tizenévesen már elkezdtem, és ...

Kijevi krémes

Nem is emlékszem honnan a recept, állandóan gyűjtögetek. :) De azt tudom, hogy nagyon finom ez a süti, érdemes elkészíteni. :)

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!