r
Nosalty Logó

Juhhúsos gulyás

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Juhhúsos gulyás
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 626 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2504 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 98 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    34.2 g

Zsír

  • Összesen
    44.7 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1058.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    371 mg
  • Nátrium
    515 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    499.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    156 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    110 micro
Összesen 626 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    136.9 g

Zsír

  • Összesen
    178.7 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    78 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4234.4 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    151 mg
  • Kálcium
    208 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    289 mg
  • Foszfor
    1482 mg
  • Nátrium
    2059 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.8 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    1997.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    18 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    160 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    51 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    230 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    118 micro
  • β-karotin
    624 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    440 micro
Összesen 2504 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    165.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    100 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 98 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy minimum 3 literes főzőedényben az olajon vagy zsíron üvegesre pirítjuk az apróra darabolt hagymát. A köménymagot is beleszórjuk.
  2. Pirospaprikával megszórjuk, és egy percig együtt pirítjuk.
  3. A falatnyi darabokra vágott és zsírtól megtisztított juhhúst belekeverjük, és pár percig pároljuk, hogy ne legyen véres darab benne.
  4. A paradicsomot, paprikát és fokhagymát is felkockázzuk, és a húshoz keverjük.
  5. Annyi forró vízzel öntjük fel, hogy ellepje. Gyöngyözve forralva, fedő alatt majdnem puhára főzzük a juhhúst.
  6. A burgonyát felkockázzuk, és belekeverjük. Forró vizet adunk hozzá, ha szükséges.
  7. A burgonyával is puhára főzzük, majd sózzuk, borsozzuk. 4 személyre tálaljuk.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 6
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 2483
  • Feltöltés dátuma: 2016. október 08.

Ajánló

Sárgarépát, káposztát, csipetkét is főzhetünk bele. Bográcsban is készíthetjük. Ha Slow Cookerban főzzük a 4. lépésig megegyezik, majd 7 dl forró vizet öntsünk a Slow Cooker-be, kaparjuk bele a húst, adjuk hozzá a burgonyát, és lefedve, magas fokozaton 5, alacsony fokozaton 8-12 órán át főzzük. Tálalás előtt sózzuk, borsozzuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A juhhúst kedvelők és azt megkóstolni kívánók sem fognak ebben a gulyásban csalódni. Vörösborral is gazdagíthatjuk. Mint minden gulyás lassan, hosszan főzve az igazi. Ha tehetjük, Slow Cookerben főzzük. Úgy magára is hagyhatjuk fél napra. Mire hazajövünk, az ebéd készen vár...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

A legfinomabb halas receptek 2024-ben

A magyar nem egy halas nemzet, pedig lehetősége és alkalma is lenne rá, hogy megannyi, akár hazai halból válogasson. Ennek ellenére azért van, amit szeretünk: lazac jöhet minden mennyiségben, de a rántott pontypatkó és természetesen a halászlé is trónbitorló, idén is. Lássuk a legfinomabb halrecepteket 2024-ben.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...