adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 6% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 8% Zsír
Összesen
626
kcal
- 6% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 8% Zsír
Összesen
2504
kcal
- 6% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 8% Zsír
Összesen
98
kcal
- 6% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 34.2 g
Zsír
-
Összesen 44.7 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 135 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1058.6 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 38 mg
-
Kálcium 52 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 72 mg
-
Foszfor 371 mg
-
Nátrium 515 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.5 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 499.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 14 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 40 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 58 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 30 micro
-
β-karotin 156 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 643 micro
-
Lut-zea 110 micro
Összesen
626
kcal
- 6% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 136.9 g
Zsír
-
Összesen 178.7 g
-
Telített zsírsav 73 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 78 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 540 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4234.4 g
-
Cink 27 mg
-
Szelén 151 mg
-
Kálcium 208 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 289 mg
-
Foszfor 1482 mg
-
Nátrium 2059 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 81.8 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 1997.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 57 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 18 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 160 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 31 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 51 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 230 micro
-
Kolin: 62 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 118 micro
-
β-karotin 624 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 2573 micro
-
Lut-zea 440 micro
Összesen
2504
kcal
- 6% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 5.3 g
Zsír
-
Összesen 7 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 21 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 165.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 8 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 58 mg
-
Nátrium 80 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.2 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 77.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 24 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 100 micro
-
Lut-zea 17 micro
Összesen
98
kcal
Hozzávalók
-
1 közepes db vöröshagyma
-
2 teáskanál fűszerpaprika
-
50 dkg burgonya
-
1 közepes db paprika
-
1 közepes db paradicsom
-
1 gerezd fokhagyma
-
köménymag ízlés szerint
-
1 kávéskanál só
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- Egy minimum 3 literes főzőedényben az olajon vagy zsíron üvegesre pirítjuk az apróra darabolt hagymát. A köménymagot is beleszórjuk.
- Pirospaprikával megszórjuk, és egy percig együtt pirítjuk.
- A falatnyi darabokra vágott és zsírtól megtisztított juhhúst belekeverjük, és pár percig pároljuk, hogy ne legyen véres darab benne.
- A paradicsomot, paprikát és fokhagymát is felkockázzuk, és a húshoz keverjük.
- Annyi forró vízzel öntjük fel, hogy ellepje. Gyöngyözve forralva, fedő alatt majdnem puhára főzzük a juhhúst.
- A burgonyát felkockázzuk, és belekeverjük. Forró vizet adunk hozzá, ha szükséges.
- A burgonyával is puhára főzzük, majd sózzuk, borsozzuk. 4 személyre tálaljuk.
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 6
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 11
- Össznézettség: 2442
- Feltöltés dátuma: 2016. október 08.
Ajánló
Sárgarépát, káposztát, csipetkét is főzhetünk bele. Bográcsban is készíthetjük. Ha Slow Cookerban főzzük a 4. lépésig megegyezik, majd 7 dl forró vizet öntsünk a Slow Cooker-be, kaparjuk bele a húst, adjuk hozzá a burgonyát, és lefedve, magas fokozaton 5, alacsony fokozaton 8-12 órán át főzzük. Tálalás előtt sózzuk, borsozzuk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A juhhúst kedvelők és azt megkóstolni kívánók sem fognak ebben a gulyásban csalódni. Vörösborral is gazdagíthatjuk. Mint minden gulyás lassan, hosszan főzve az igazi. Ha tehetjük, Slow Cookerben főzzük. Úgy magára is hagyhatjuk fél napra. Mire hazajövünk, az ebéd készen vár...