r
Nosalty Logó

Juharszirupos-pekándiós keksz

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Juharszirupos-pekándiós keksz
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 426 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 4261 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 446 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    26.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    483.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    186 mg
  • Nátrium
    174 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    159 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    156 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 426 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    67.1 g

Zsír

  • Összesen
    264.8 g
  • Telített zsírsav
    121 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    96 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    692 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4839 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    488 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    634 mg
  • Foszfor
    1863 mg
  • Nátrium
    1735 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    450.1 g
  • Cukor
    213 mg
  • Élelmi rost
    47 mg

VÍZ

  • Összesen
    154.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1591 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    219 micro
  • Kolin:
    259 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1557 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    412 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    827 micro
Összesen 4261 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    27.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    505.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    195 mg
  • Nátrium
    181 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    166 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    163 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 446 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vajat a cukorral robotgépben habosra keverjük, hozzáadjuk a tojássárgáját, majd a juharszirupot, a vaníliát és tovább keverjük, végül az írót, és a lisztet is kis adagokban.
  2. Legvégül spatulával beleforgatjuk a durvára vágott pekándiót is.
  3. Fóliába csomagolva fél órára hűtőbe tesszük.
  4. A pihentetett tésztát elővesszük, diónyi darabokat tépünk le belőle, amit golyóvá formálunk, majd két tenyerünk között ellapítunk kb. 0,5 cm vékonyra.
  5. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük őket. (53 db 5-6 cm átmérőjű keksz lett belőle.)
  6. A kekszek tetejét megkenjük a maradék tojásfehérje, és egy kanál juharszirup keverékével.
  7. 170 fokra előmelegített sütőben hőlégkeverésen 15 perc alatt megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 39x33x2
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2763
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Juharszirupos-pekándiós keksz
Évi néni 1830 recept

Régen fontolgatom a megsütését. A diót meg is vettem a piacon (szinte arany áron), így nem volt miért tovább halogatni. Nem bántam meg. Eltettem egy másik szobába a tálat, hogy még a közelembe se legyen, de valahogy azóta mindig barangolok a lakásban, és mindig abban a szobába kerülök. Talán a csillagok állása tehet róla.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...