r
Nosalty Logó

Joghurtos savarin

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Myrtus
Joghurtos savarin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 887 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 3546 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 358 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    43.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    140 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    560.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    206 mg
  • Nátrium
    169 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    115.6 g
  • Cukor
    70 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    118 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    190 micro
Összesen 887 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.3 g

Zsír

  • Összesen
    174 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    117 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    560 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2243.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    105 mg
  • Kálcium
    447 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    167 mg
  • Foszfor
    825 mg
  • Nátrium
    677 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    462.4 g
  • Cukor
    279 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    273.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    273 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    122 micro
  • K vitamin:
    91 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    292 micro
  • Kolin:
    473 mg
  • Retinol - A vitamin:
    273 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    761 micro
Összesen 3546 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    17.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    226.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.7 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 358 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Szétválasztjuk a tojásokat, majd a fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük.
  2. Egy másik keverőtálban a tojások sárgájához hozzáadjuk a natúr joghurtot, ügyelve arra, hogy a pohárból jól kiütögessük az összes joghurtot.
  3. Kimérjük a porcukrot, a tojások sárgájához és a joghurthoz adjuk, majd jól kikeverjük elektromos habverővel. Keverés közben hozzáadjuk a növényi olajat, a sima lisztet és a kukoricalisztet is.
  4. Miután az olaj és a lisztek is elkeveredtek, hozzáadjuk a reszelt citromhéjat és a 2 teáskanál vanília kivonatot, majd tovább keverjük.
  5. Ezt követően a tojásfehérje hab kb. ¼ részét a tojássárgájás keverékhez adjuk, hogy az egy kicsit fellazuljon, könnyebb legyen, így a maradék fehérje habba könnyebb lesz óvatosan, nagy mozdulatokkal belekeverni.
  6. A joghurtos tésztát egy enyhén olajozott savarin (gyűrű) formába öntjük, és a 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük.
  7. Miután megsült, hagyjuk picit pihenni a tésztát a formában, majd kiborítjuk belőle, és a tetején megszórjuk porcukorral.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 47
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 3311
  • Feltöltés dátuma: 2014. április 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nigella Lawson receptje alapján készítettem el, nagyon finom, mindenkinek ajánlom :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...