r
Nosalty Logó

Joghurtos-lilahagymás penne

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Dacota
Joghurtos-lilahagymás penne
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 777 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 3105 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 156 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.4 g

Zsír

  • Összesen
    23.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    860.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    82 mg
  • Kálcium
    203 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    101 mg
  • Foszfor
    400 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    119.3 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    305 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    113 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    347 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    111 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 777 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    89.5 g

Zsír

  • Összesen
    94 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    160 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3440.3 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    330 mg
  • Kálcium
    811 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    405 mg
  • Foszfor
    1601 mg
  • Nátrium
    257 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    477 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    1220.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    450 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    69 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1387 micro
  • Kolin:
    201 mg
  • Retinol - A vitamin:
    444 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    108 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    126 micro
Összesen 3105 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    4.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    173.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 156 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lilahagymát megpucoljuk és vékony karikára vágjuk.
  2. Egy nagy serpenyőbe tesszük a vajat és az olívaolajat, összemelegítjük őket, beletesszük a lilahagymát, és lassú tűzön, lefedve kb. 20 perc alatt puhára főzzük, sózzuk, borsozzuk.
  3. A tésztát kifőzzük al dentére.
  4. Ha a lilahagyma puhára főtt-sült, rátesszük a curryt, kettőt kavarunk rajta, majd hozzáöntjük a joghurtot is.
  5. Átforgatjuk, csak annyi ideig hagyjuk a tűzön, amíg a joghurt is átmelegszik.
  6. A tésztát tányérokra szedjük, és igazságosan elosztjuk rajtuk a szószt.
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 397
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 23556
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 30.

Ajánló

Tálaláskor tehetünk rá extra joghurtot, és megszórhatjuk korianderzölddel.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a recept arra van, hogy ha se kedvem, se időm sokáig a konyhában állni, meg késő is van, és alig van valami a hűtőben, akkor nem kell sajtos-tejfölös tésztával táplálnom magam. Nem mintha az nem lenne jó, igazi finom kis nosztalgikus-egyetemes hangulata van. :-) Ha a hagymapuccantást túléltük, (kb negyed óra, ha egy kilóval dolgozunk) akkor tényleg pik-pakk megvan, izgalmas, érdekes, kicsit indiai jellegű, kicsit hűtőtakarító...jó ahogy van na! :-) Randira sietőknek, gyomorfájósoknak nem ajánlom, mindenki másnak igen. A receptet Stahl Judit Végre otthon című szakácskönyvéből lestem ki.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...