Joghurtos-lilahagymás penne
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Dacota
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 5% Zsír
Összesen
777
kcal
- 5% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 5% Zsír
Összesen
3105
kcal
- 5% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 22.4 g
Zsír
-
Összesen 23.5 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 40 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 860.1 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 82 mg
-
Kálcium 203 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 101 mg
-
Foszfor 400 mg
-
Nátrium 64 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 119.3 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 305 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 113 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 347 micro
-
Kolin: 50 mg
-
Retinol - A vitamin: 111 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 27 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 32 micro
Összesen
777
kcal
- 5% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 89.5 g
Zsír
-
Összesen 94 g
-
Telített zsírsav 40 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 40 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 160 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3440.3 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 330 mg
-
Kálcium 811 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 405 mg
-
Foszfor 1601 mg
-
Nátrium 257 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 477 g
-
Cukor 71 mg
-
Élelmi rost 31 mg
VÍZ
-
Összesen 1220.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 450 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 69 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 28 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 37 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1387 micro
-
Kolin: 201 mg
-
Retinol - A vitamin: 444 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 108 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 126 micro
Összesen
3105
kcal
- 5% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.5 g
Zsír
-
Összesen 4.7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 8 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 173.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 41 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 81 mg
-
Nátrium 13 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.1 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 61.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 23 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 70 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 22 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6 micro
Összesen
156
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A lilahagymát megpucoljuk és vékony karikára vágjuk.
- Egy nagy serpenyőbe tesszük a vajat és az olívaolajat, összemelegítjük őket, beletesszük a lilahagymát, és lassú tűzön, lefedve kb. 20 perc alatt puhára főzzük, sózzuk, borsozzuk.
- A tésztát kifőzzük al dentére.
- Ha a lilahagyma puhára főtt-sült, rátesszük a curryt, kettőt kavarunk rajta, majd hozzáöntjük a joghurtot is.
- Átforgatjuk, csak annyi ideig hagyjuk a tűzön, amíg a joghurt is átmelegszik.
- A tésztát tányérokra szedjük, és igazságosan elosztjuk rajtuk a szószt.
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 397
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 23556
- Feltöltés dátuma: 2010. november 30.
Ajánló
Tálaláskor tehetünk rá extra joghurtot, és megszórhatjuk korianderzölddel.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Dacota
536 recept
Ez a recept arra van, hogy ha se kedvem, se időm sokáig a konyhában állni, meg késő is van, és alig van valami a hűtőben, akkor nem kell sajtos-tejfölös tésztával táplálnom magam. Nem mintha az nem lenne jó, igazi finom kis nosztalgikus-egyetemes hangulata van. :-) Ha a hagymapuccantást túléltük, (kb negyed óra, ha egy kilóval dolgozunk) akkor tényleg pik-pakk megvan, izgalmas, érdekes, kicsit indiai jellegű, kicsit hűtőtakarító...jó ahogy van na! :-) Randira sietőknek, gyomorfájósoknak nem ajánlom, mindenki másnak igen. A receptet Stahl Judit Végre otthon című szakácskönyvéből lestem ki.