Joghurtos-korianderes sült csirke
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Zsófi.M
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
grill
- 17% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 20% Zsír
-
200g csirke felsőcomb376 kcal
-
125g görög joghurt129 kcal
-
0g koriandermag0 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
1g garam masala0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
508
kcal
- 17% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 20% Zsír
-
800g csirke felsőcomb1503 kcal
-
500g görög joghurt515 kcal
-
0g koriandermag0 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
4g garam masala0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
2030
kcal
- 17% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 20% Zsír
-
60.9g csirke felsőcomb114 kcal
-
38.1g görög joghurt39 kcal
-
0g koriandermag0 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
-
0.7g fokhagyma1 kcal
-
0.3g garam masala0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
154
kcal
- 17% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 33.2 g
Zsír
-
Összesen 38.2 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 167 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 490.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 32 mg
-
Kálcium 16 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 31 mg
-
Foszfor 270 mg
-
Nátrium 138 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.3 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 114.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 39 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 78 mg
-
Retinol - A vitamin: 39 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 184 micro
Összesen
508
kcal
- 17% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 132.9 g
Zsír
-
Összesen 153 g
-
Telített zsírsav 31 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 47 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 24 g
-
Koleszterin 666 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1962.8 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 130 mg
-
Kálcium 62 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 124 mg
-
Foszfor 1080 mg
-
Nátrium 552 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.4 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 456.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 156 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 32 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 313 mg
-
Retinol - A vitamin: 156 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 736 micro
Összesen
2030
kcal
- 17% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.1 g
Zsír
-
Összesen 11.7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 51 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 149.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 5 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 82 mg
-
Nátrium 42 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.2 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 34.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 12 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 12 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 56 micro
Összesen
154
kcal
Hozzávalók
-
2 teáskanál garam masala
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- A csirkéket megmossuk, pár centis kockákra vágjuk, és megsózzuk.
- Egy nagy tálba öntjük a joghurtot. Hozzáreszeljük a gyömbért és a fokhagymát, mozsárban megőröljük a koriandert és a római köményt, majd ezt is belekeverjük. Mehet hozzá a garam masala és még egy kevés só.
- A csirkét beleforgatjuk a szószba, hogy egyenletesen befedje, majd letakarjuk, és így pihentetjük a hűtőben 1,5-2 órán át (akár lehet tovább is, nem árt neki).
- Ha kipihizte magát, előmelegítjük a sütőt 200 fokra, a csirkéketfelszúrjuk saslikpálcára, és sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk. Ha marad még joghurt a tál alján, rá lehet simogatni a csirkékre.
- Kb. 50 perc alatt megsütjük. Érdemes 25 percig egyik oldalon sütni, aztán megfordítani 10-15 percre, hogy a másikat is érje a meleg. A végén a grill fokozaton szuperül meg lehet pirítani, akkor van készen, amikor belülről puha, kívülről pedig ropogós.
- Bármilyen rizzsel finom, mi basmatit főztünk hozzá.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 50 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 29
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1918
- Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 26.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Zsófi.M
39 recept
Mostanában ipari mennyiségben fogyasztok joghurtot - egy kis koriandert és római köményt szoktam hozzákeverni, és pirítóst mártogatok bele, vacsorára isteni. Mivel az utóbbi időben sok paradicsomos indiait készítettünk, gondoltam, hogy kell a változatosság, így most egy kicsit 'lightosabb' verzió került az asztalra - kimaradt a paradicsom, és inkább a sült csirkére koncentráltam. Az illat, ami elkezdett terjengeni a lakásban a sütés közben, leírhatatlanul kellemes, a végeredmény pedig nagyon finom - a csirke egyszerre puha és omlós lett, és a pirításnak hála ropogós is.