Japán tojáskrémes szendvics
- 11% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
80g toast kenyér219 kcal
-
180g főtt tojás279 kcal
-
22g majonéz118 kcal
-
3g barna cukor10 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
2g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
- 11% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
160g toast kenyér438 kcal
-
360g főtt tojás558 kcal
-
44g majonéz235 kcal
-
5g barna cukor19 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
4g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
- 11% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
27.9g toast kenyér77 kcal
-
62.8g főtt tojás97 kcal
-
7.7g majonéz41 kcal
-
0.9g barna cukor3 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
0.7g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
- 11% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 31.4 g
Zsír
-
Összesen 35.9 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 671 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2253.3 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 79 mg
-
Kálcium 193 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 51 mg
-
Foszfor 413 mg
-
Nátrium 1509 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 43.6 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 162.6 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 268 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 157 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 147 micro
-
Kolin: 544 mg
-
Retinol - A vitamin: 266 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 21 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 671 micro
- 11% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 62.8 g
Zsír
-
Összesen 71.8 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 1343 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4506.5 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 157 mg
-
Kálcium 385 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 102 mg
-
Foszfor 826 mg
-
Nátrium 3019 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 87.2 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 325.1 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 536 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 313 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 294 micro
-
Kolin: 1088 mg
-
Retinol - A vitamin: 533 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 41 micro
-
β-crypt 36 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1341 micro
- 11% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 11 g
Zsír
-
Összesen 12.5 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 234 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 786.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 27 mg
-
Kálcium 67 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 144 mg
-
Nátrium 527 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.2 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 56.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 94 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 55 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 51 micro
-
Kolin: 190 mg
-
Retinol - A vitamin: 93 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 234 micro
Hozzávalók
-
6 db főtt tojás
-
4 ek majonéz
-
1 teáskanál barna cukor
-
1 teáskanál mustár
-
1 kávéskanál só
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- Miután megvan az összes összetevő, tegyük oda a tojásokat főni. Nagyon fontos, hogy igen jó kemény tojásokra van szükségünk, főzzük őket 15 percen át. Minél élénkebb sárgájú, friss tojást használunk, annál szebb lesz a tojáskrémünk is.
- A frissen megfőtt tojásokat tegyük hideg (ha van rá lehetőségünk jeges) vízbe, hogy könnyen meg tudjuk őket pucolni. A megpucolt tojásokat vágjuk ketté, 6 tojássárgáját és 3 tojásfehérjét tegyük egy keverőtálba, 3 tojásfehérjét tegyük félre.
- Adjuk a tojásokhoz a majonézt (Kewpie majo használata ajánlott, ez olyan japán majonéz, melynek elkészítéséhez csak a tojások sárgáját használják, nem az egész tojást), a mustárt és a többi összetevőt. Egy villával törjük össze a tojásokat, és keverjük az egész krémet sűrű, de formázható állagúra. A tojásfehérjéket se sajnáljuk, legyen az egész krém állagú.
- A félretett 3 tojásfehérjét vágjuk kisebb, 3-5 mm-es darabokra, és adjuk hozzá a krémhez. Ezt már óvatosabban keverjük, hogy a hozzáadott fehérjedarabok egyben maradjanak a krémben.
- Kenjük vastagon a puha, tejes kenyérre. Nagyon fontos eleme a szendvicsnek a kenyér, ha van lehetőségünk, süssük azt is otthon, de kiváló hozzá a több helyen is kapható Roberto panficcio. A vastagon megkent kenyérszeletre borítsuk rá a másik szeletet, majd kicsit nyomjuk össze a szendvicset, hogy a krém jól megtapadjon mindkét oldalon, de benn maradjon a szeletek közt, majd átlósan vágjuk ketté a négyszögletes szendvicset.
- Elkészítettem: 30 alkalommal
- Receptkönyvben: 96
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 4447
- Feltöltés dátuma: 2020. augusztus 06.
Ajánló
Ajánlott reggelire, ebédre, vacsorára, napközben bármikor - a hat tojásból készült adag szendvicset két ember egy ültő helyében elfogyasztja, annyira finom. Ha japánban jártok, feltétlen próbáljátok ki, a 7/11 boltokban kapható a referencia szendvics! :)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Évek óta nagy Japán-imádóak vagyunk, mielőtt odautaztunk volna, már akkor tudtuk, hogy a sok gasztro kaland közül az egyik (tán a legfontosabb, hiszen mindennapos étkezésünk egyik alapja lesz) eleme az ottani közértekben kapható egg-sandro, azaz tojásos szendvics lesz. Elmondások alapján ez egy puha, ruganyos kenyérszeletek közé foglalt isteni manna. Mikor végül kint jártunk, megbizonyosodtam róla, hogy ez így is van - és aztán addig kísérleteztem, keresgéltem itthon, míg nem tudtam elég jól reprodukálni az ízeket. Nem 100%-ban olyan, mint ott - de elég jó közelítés.