r
Nosalty Logó

Japán tojáskrémes szendvics

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
_zso2
Japán tojáskrémes szendvics
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 626 kcal
  • 11% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1250 kcal
  • 11% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 218 kcal
  • 11% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    31.4 g

Zsír

  • Összesen
    35.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    671 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2253.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    193 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    413 mg
  • Nátrium
    1509 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.6 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    162.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    268 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    157 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    147 micro
  • Kolin:
    544 mg
  • Retinol - A vitamin:
    266 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    671 micro
Összesen 626 kcal
  • 11% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    62.8 g

Zsír

  • Összesen
    71.8 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1343 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4506.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    157 mg
  • Kálcium
    385 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    826 mg
  • Nátrium
    3019 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.2 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    325.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    536 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    313 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    294 micro
  • Kolin:
    1088 mg
  • Retinol - A vitamin:
    533 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1341 micro
Összesen 1250 kcal
  • 11% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    234 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    786.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    527 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    190 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    234 micro
Összesen 218 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Miután megvan az összes összetevő, tegyük oda a tojásokat főni. Nagyon fontos, hogy igen jó kemény tojásokra van szükségünk, főzzük őket 15 percen át. Minél élénkebb sárgájú, friss tojást használunk, annál szebb lesz a tojáskrémünk is.
  2. A frissen megfőtt tojásokat tegyük hideg (ha van rá lehetőségünk jeges) vízbe, hogy könnyen meg tudjuk őket pucolni. A megpucolt tojásokat vágjuk ketté, 6 tojássárgáját és 3 tojásfehérjét tegyük egy keverőtálba, 3 tojásfehérjét tegyük félre.
  3. Adjuk a tojásokhoz a majonézt (Kewpie majo használata ajánlott, ez olyan japán majonéz, melynek elkészítéséhez csak a tojások sárgáját használják, nem az egész tojást), a mustárt és a többi összetevőt. Egy villával törjük össze a tojásokat, és keverjük az egész krémet sűrű, de formázható állagúra. A tojásfehérjéket se sajnáljuk, legyen az egész krém állagú.
  4. A félretett 3 tojásfehérjét vágjuk kisebb, 3-5 mm-es darabokra, és adjuk hozzá a krémhez. Ezt már óvatosabban keverjük, hogy a hozzáadott fehérjedarabok egyben maradjanak a krémben.
  5. Kenjük vastagon a puha, tejes kenyérre. Nagyon fontos eleme a szendvicsnek a kenyér, ha van lehetőségünk, süssük azt is otthon, de kiváló hozzá a több helyen is kapható Roberto panficcio. A vastagon megkent kenyérszeletre borítsuk rá a másik szeletet, majd kicsit nyomjuk össze a szendvicset, hogy a krém jól megtapadjon mindkét oldalon, de benn maradjon a szeletek közt, majd átlósan vágjuk ketté a négyszögletes szendvicset.
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 96
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 4447
  • Feltöltés dátuma: 2020. augusztus 06.

Ajánló

Ajánlott reggelire, ebédre, vacsorára, napközben bármikor - a hat tojásból készült adag szendvicset két ember egy ültő helyében elfogyasztja, annyira finom. Ha japánban jártok, feltétlen próbáljátok ki, a 7/11 boltokban kapható a referencia szendvics! :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Évek óta nagy Japán-imádóak vagyunk, mielőtt odautaztunk volna, már akkor tudtuk, hogy a sok gasztro kaland közül az egyik (tán a legfontosabb, hiszen mindennapos étkezésünk egyik alapja lesz) eleme az ottani közértekben kapható egg-sandro, azaz tojásos szendvics lesz. Elmondások alapján ez egy puha, ruganyos kenyérszeletek közé foglalt isteni manna. Mikor végül kint jártunk, megbizonyosodtam róla, hogy ez így is van - és aztán addig kísérleteztem, keresgéltem itthon, míg nem tudtam elég jól reprodukálni az ízeket. Nem 100%-ban olyan, mint ott - de elég jó közelítés.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek