Izraeli tavaszi csirkemell-leves
- 5% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
75g csirkemellfilé90 kcal
-
500g víz0 kcal
-
3g leveskocka11 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
42g fehérbab139 kcal
-
42g zöldborsó34 kcal
-
42g fehér spárga6 kcal
-
28g vöröshagyma10 kcal
-
30g metélőhagyma9 kcal
-
42g tészta155 kcal
- 5% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
450g csirkemellfilé540 kcal
-
3000g víz0 kcal
-
20g leveskocka67 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
250g fehérbab833 kcal
-
250g zöldborsó203 kcal
-
250g fehér spárga35 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
180g metélőhagyma54 kcal
-
250g tészta928 kcal
- 5% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
9.3g csirkemellfilé11 kcal
-
62.2g víz0 kcal
-
0.4g leveskocka1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
5.2g fehérbab17 kcal
-
5.2g zöldborsó4 kcal
-
5.2g fehér spárga1 kcal
-
3.5g vöröshagyma1 kcal
-
3.7g metélőhagyma1 kcal
-
5.2g tészta19 kcal
- 5% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 36.3 g
Zsír
-
Összesen 4.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 55 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1429.4 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 51 mg
-
Kálcium 178 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 160 mg
-
Foszfor 449 mg
-
Nátrium 578 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 68 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 674 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 99 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 38 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 89 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 346 micro
-
Kolin: 115 mg
-
Retinol - A vitamin: 7 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 1102 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1345 micro
- 5% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 218 g
Zsír
-
Összesen 25 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 329 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8576.4 g
-
Cink 21 mg
-
Szelén 304 mg
-
Kálcium 1071 mg
-
Vas 47 mg
-
Magnézium 962 mg
-
Foszfor 2694 mg
-
Nátrium 3465 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 9 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 407.7 g
-
Cukor 40 mg
-
Élelmi rost 71 mg
VÍZ
-
Összesen 4043.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 594 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 226 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 533 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 71 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2075 micro
-
Kolin: 690 mg
-
Retinol - A vitamin: 41 micro
-
α-karotin 68 micro
-
β-karotin 6611 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 8068 micro
- 5% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 4.5 g
Zsír
-
Összesen 0.5 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 7 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 177.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 22 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 56 mg
-
Nátrium 72 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 83.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 12 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 43 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 137 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 167 micro
Hozzávalók
-
3 l víz
-
2 db leveskocka
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
250 g fehér spárga (üveges fajta, de ha szeretnéd zöld spárgából csinálni, csak nyugodtan, én most nem találtam, így ez egy opció)
-
1 nagy db vöröshagyma
-
1 csokor metélőhagyma
Elkészítés
- Megtisztítjuk a csirkemellfiléket, és feldaraboljuk nekünk tetsző formára, akár kocka vagy kerek.
- Beletesszük egy nagyobb lábasba, és ráöntünk 3 l vizet.
- Hozzáadjuk a 2 db leveskockát.
- Sózzuk, borsozzuk. Lehet akár fekete őrölt bors vagy fehér őrölt bors, amelyiket jobban szereted. Én fehér borsot használtam.
- Tegyük bele a felkockázott hagymát.
- Majd rakjuk rá a fedőt, és hagyjuk főni közepesen magas hőfokon 20-30 percet addig, amíg a hús megpuhul.
- Közben a fagyasztott borsót mérjük ki egy pohárban.
- A babot öntsük egy kis lyukú szűrőbe, és öblítsük át jó alaposan.
- Mint már említettem, én üveges fehér spárgát használtam, mivel zöld spárgát nem kaptam, mert tavaszi növény, így egy "B verziót" találtam ki, de ha találsz zöld spárgát, akkor apróra vagy hosszú, vékony csíkokra szeleteld fel. Ezt az üveges fajtát vágjuk tetszés szerinti méretre, majd jó alaposan mossuk meg szűrő segítségével.
- A hús főzése közben (ez nem azt jelenti, hogy 30 perc leteltével) a lé tetején keletkezett habot egy kanál vagy szűrő segítségével távolítsuk el, ha nem puhult meg közben a hús, akkor szükség szerint főzzük még tovább.
- Ha megfőtt a hús, ahhoz, hogy tiszta levesalapot kapjunk, át kell szűrni a lét. A "felesleget" kidobjuk.
- Egy szép, sárgás levet kell, hogy kapjunk. Tovább főzzük közepes hőfokon.
- Hozzáadjuk a borsót + a babot (ha zöld spárgát sikerült beszereznünk, és nem üvegeset, akkor azt is most adjuk hozzá).
- Fedővel lefedve főzzük tovább kb. 10-15 percig.
- Közben megfőzzük a levestésztát is, a masni, kagyló vagy az eperlevél formájút ajánlom. Ez is kb. 10 perc lesz.:)
- Ha letelt a főzési idő, akkor belemerünk néhány kanálnyi tésztát a levesbe, vagy ha nem szeretnénk, hogy az egész levesben úszkáljanak a tészták, akkor külön is tálalhatjuk.
- Hozzáadunk még egy kevés (1 csomó) metélőhagymát, s hagyjuk kb. 5 percet főni.
- A végén tálaláskor adjuk hozzá a spárgát. Azért mert az üveges változata már alapból nagyon puha, ha ezt főzéskor raknánk a levesbe szétmállna (nem spárgakrémlevest akarunk:D). Ha a zöld spárgát vettük meg, akkor adjuk hozzá a leveshez, amikor a borsót és a babot.
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 25
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 1025
- Feltöltés dátuma: 2017. október 28.
Ajánló
Ebédnél előételként vagy akár vacsorához is nyugodtan ajánlom.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Sziasztok :) A mai nap hoztam nektek egy kis izraeli tavaszi levest, tudom nincs még itt a szezonja, de nagyon megkívántam. Ez egy nagyon laktató (akár vegetáriánus módon is elkészíthető), babos, borsós, spárgás, húsos, tésztás leves. Nem szezonális leves, de szeretném megmutatni, hogy ebben az esetben hogyan lehetne elkészíteni. Ha nem szeretnél benne glutént, hagyd ki nyugodtan a tésztát! Ha nem szeretnél bele húst rakni, hagyd ki nyugodtan! Több "cuccot" szeretnél bele rakni? Nyugodtan adhatsz hozzá akár csemegekukoricát vagy akár spenótot! Egy alapot szeretnék bemutatni, amit akár saját fantáziád szerint is "turbózhatsz". Sok sikert az elkészítéséhez. Jó étvágyat! :)