r
Nosalty Logó

Izraeli tavaszi csirkemell-leves

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
NS
Izraeli tavaszi csirkemell-leves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 454 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 2722 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 55 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    36.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1429.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    178 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    160 mg
  • Foszfor
    449 mg
  • Nátrium
    578 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    674 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    89 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    346 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    1102 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1345 micro
Összesen 454 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    218 g

Zsír

  • Összesen
    25 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    329 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8576.4 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    304 mg
  • Kálcium
    1071 mg
  • Vas
    47 mg
  • Magnézium
    962 mg
  • Foszfor
    2694 mg
  • Nátrium
    3465 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    407.7 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    71 mg

VÍZ

  • Összesen
    4043.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    594 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    226 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    533 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    71 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2075 micro
  • Kolin:
    690 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    68 micro
  • β-karotin
    6611 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8068 micro
Összesen 2722 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    0.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    177.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    83.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    137 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    167 micro
Összesen 55 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Megtisztítjuk a csirkemellfiléket, és feldaraboljuk nekünk tetsző formára, akár kocka vagy kerek.
  2. Beletesszük egy nagyobb lábasba, és ráöntünk 3 l vizet.
  3. Hozzáadjuk a 2 db leveskockát.
  4. Sózzuk, borsozzuk. Lehet akár fekete őrölt bors vagy fehér őrölt bors, amelyiket jobban szereted. Én fehér borsot használtam.
  5. Tegyük bele a felkockázott hagymát.
  6. Majd rakjuk rá a fedőt, és hagyjuk főni közepesen magas hőfokon 20-30 percet addig, amíg a hús megpuhul.
  7. Közben a fagyasztott borsót mérjük ki egy pohárban.
  8. A babot öntsük egy kis lyukú szűrőbe, és öblítsük át jó alaposan.
  9. Mint már említettem, én üveges fehér spárgát használtam, mivel zöld spárgát nem kaptam, mert tavaszi növény, így egy "B verziót" találtam ki, de ha találsz zöld spárgát, akkor apróra vagy hosszú, vékony csíkokra szeleteld fel. Ezt az üveges fajtát vágjuk tetszés szerinti méretre, majd jó alaposan mossuk meg szűrő segítségével.
  10. A hús főzése közben (ez nem azt jelenti, hogy 30 perc leteltével) a lé tetején keletkezett habot egy kanál vagy szűrő segítségével távolítsuk el, ha nem puhult meg közben a hús, akkor szükség szerint főzzük még tovább.
  11. Ha megfőtt a hús, ahhoz, hogy tiszta levesalapot kapjunk, át kell szűrni a lét. A "felesleget" kidobjuk.
  12. Egy szép, sárgás levet kell, hogy kapjunk. Tovább főzzük közepes hőfokon.
  13. Hozzáadjuk a borsót + a babot (ha zöld spárgát sikerült beszereznünk, és nem üvegeset, akkor azt is most adjuk hozzá).
  14. Fedővel lefedve főzzük tovább kb. 10-15 percig.
  15. Közben megfőzzük a levestésztát is, a masni, kagyló vagy az eperlevél formájút ajánlom. Ez is kb. 10 perc lesz.:)
  16. Ha letelt a főzési idő, akkor belemerünk néhány kanálnyi tésztát a levesbe, vagy ha nem szeretnénk, hogy az egész levesben úszkáljanak a tészták, akkor külön is tálalhatjuk.
  17. Hozzáadunk még egy kevés (1 csomó) metélőhagymát, s hagyjuk kb. 5 percet főni.
  18. A végén tálaláskor adjuk hozzá a spárgát. Azért mert az üveges változata már alapból nagyon puha, ha ezt főzéskor raknánk a levesbe szétmállna (nem spárgakrémlevest akarunk:D). Ha a zöld spárgát vettük meg, akkor adjuk hozzá a leveshez, amikor a borsót és a babot.
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 1025
  • Feltöltés dátuma: 2017. október 28.

Ajánló

Ebédnél előételként vagy akár vacsorához is nyugodtan ajánlom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sziasztok :) A mai nap hoztam nektek egy kis izraeli tavaszi levest, tudom nincs még itt a szezonja, de nagyon megkívántam. Ez egy nagyon laktató (akár vegetáriánus módon is elkészíthető), babos, borsós, spárgás, húsos, tésztás leves. Nem szezonális leves, de szeretném megmutatni, hogy ebben az esetben hogyan lehetne elkészíteni. Ha nem szeretnél benne glutént, hagyd ki nyugodtan a tésztát! Ha nem szeretnél bele húst rakni, hagyd ki nyugodtan! Több "cuccot" szeretnél bele rakni? Nyugodtan adhatsz hozzá akár csemegekukoricát vagy akár spenótot! Egy alapot szeretnék bemutatni, amit akár saját fantáziád szerint is "turbózhatsz".   Sok sikert az elkészítéséhez. Jó étvágyat! :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...