r
Nosalty Logó

Ízletes képviselőfánk

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Ani13
Ízletes képviselőfánk
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
195 °C
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 736 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 6621 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 210 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.6 g

Zsír

  • Összesen
    36.8 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    352 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    605.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    184 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    195 mg
  • Nátrium
    170 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.3 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    101.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    348 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    62 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    231 mg
  • Retinol - A vitamin:
    344 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    385 micro
Összesen 736 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    149 g

Zsír

  • Összesen
    330.8 g
  • Telített zsírsav
    183 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    95 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    3166 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5449.6 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    319 mg
  • Kálcium
    1652 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    161 mg
  • Foszfor
    1757 mg
  • Nátrium
    1530 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    740.8 g
  • Cukor
    373 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    912.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3136 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    556 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    405 micro
  • Kolin:
    2079 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3097 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    474 micro
  • β-crypt
    61 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3462 micro
Összesen 6621 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    173 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.5 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    29 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    110 micro
Összesen 210 kcal

Hozzávalók

Tészta

Krém

Elkészítés

Tészta

  1. A vizet feltesszük a tűzhelyre a vajjal, a sót és a cukrot is beletesszük. Ha felforrt, a lisztet hozzáadjuk és keverjük, majd amikor jól összeállt, levesszük a tűzről és egy másik edényben kb. 20 perc alatt kihűtjük. A tojásokat picit kikeverjük egy tálban, majd apránként hozzáadjuk a tésztához.
  2. Ezután ha jól eldolgoztuk habzsákba tesszük, aminek a végére csillag csövet teszünk.
  3. Bekapcsoljuk magas fokozaton a sütőt, és sütőpapírral bélelt tepsibe kis formákat, kis távolságra egymástól nyomunk. Kb. 15 percig magas, 220 fokon megsütjük, majd levesszük 170 fokra a sütőt, és még kb. 25 percet sütjük. Sütőtől függ az idő.
  4. Majd ha kész a fánk, félbevágjuk egy recés késsel, és megtöltjük sárga ( vanília) krémmel. És ezután tejszínhabbal, habzsákból nyomjuk mindkettőt. Mehet a fánk teteje vissza a krémre és megszórjuk porcukorral. Nekem 45 db lett belőle.

Krém

  1. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjék mennek a habverőgépbe, a cukor felével. 2 dl tejben elkeverjük a tojássárgáját és a vaníliás cukrot, vaníliaaromát, és a vaníliás pudingot, vagy lisztet. A többi tejet (8 dl) feltesszük a tűzhelyre főni, a cukor másik felével, és a csipet sóval.
  2. Ha a tej jó meleg, öntsünk egy kicsit a vaníliás krémhez belőle, hőkiegyenlítjük. Majd ezután a forró tejhez öntjük lassan és kézi habverővel jól elkeverjük. Ha besűrűsödött, a tojásfehérjét többszörre adjuk hozzá, dolgozzuk össze alaposan, majd hagyjuk szobahőmérsékleten kihűlni.
  3. Ha nem forró már, akkor lefóliázva mehet a hűtőbe, én 2 órát hagytam bennt.
  • Sütés hőfoka: 195 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 28
  • Össznézettség: 1668
  • Feltöltés dátuma: 2022. december 16.

Receptkategóriák

Hozzávalók

Tészta

Krém

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...