r
Nosalty Logó

Isler Szívecske konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Isler Szívecske konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 35% Zsír

A tésztához

Az összeállításhoz

A mázhoz

Összesen 1382 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 35% Zsír

A tésztához

Az összeállításhoz

A mázhoz

Összesen 5527 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 35% Zsír

A tésztához

Az összeállításhoz

A mázhoz

Összesen 508 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    15.6 g

Zsír

  • Összesen
    94 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    247 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    679.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    108 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    147 mg
  • Foszfor
    348 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    125.1 g
  • Cukor
    68 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    467 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    117 mg
  • Retinol - A vitamin:
    456 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    125 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    137 micro
Összesen 1382 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    62.3 g

Zsír

  • Összesen
    375.8 g
  • Telített zsírsav
    177 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    96 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    83 g
  • Koleszterin
    988 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2719.8 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    110 mg
  • Kálcium
    432 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    586 mg
  • Foszfor
    1392 mg
  • Nátrium
    151 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    500.4 g
  • Cukor
    273 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    139 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1868 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    281 micro
  • Kolin:
    470 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1826 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    500 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    549 micro
Összesen 5527 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    34.5 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    249.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.9 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    171 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    168 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 508 kcal

Hozzávalók

A tésztához

Az összeállításhoz

A mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Ledaráljuk a diót.
  2. A lisztet a vajjal összemorzsoljuk, hozzáadjuk a ledarált diót, a két tojássárgáját és a porcukrot. Összedolgozzuk. Kissé ragadni fog, de nem kell bele több liszt. (Ha sütjük, előnyként szolgál, ha kicsit zsírosabb a tészta, mert így nem szárad ki.)
  3. Lisztezett felületen 4-5 mm vastagra nyújtjuk. Nagyon ragad a deszkához, itt már kell lisztezni. (De csak finoman.)
  4. 8-9 cm-es pogácsaszaggatóval (vagy pohárral) kiszúrjuk, zsírpapírral bélelt tepsibe tesszük jó szellősen.
  5. Előmelegített sütőben zsemleszínűre sütjük.
  6. Ha kihűlt, lekvárral összeragasztjuk.
  7. A csokoládét vízgőz fölött felolvasztjuk a vajjal, majd bevonjuk vele az islert. (Az edény alja, amelyben a csokit olvasztjuk, nem érhet a vízbe!)
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 5312
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Legutóbb a feketeerdő ízű szaloncukor is belekerült a csokimázba. Nagyon finom íze lett tőle, és különösen harmonizált a  baracklekvárral.

Hozzávalók

A tésztához

Az összeállításhoz

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...