r
Nosalty Logó

Isler Szívecske konyhájából

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Isler Szívecske konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

Az összeállításhoz

A mázhoz

1382
Kalória
15.6g
Fehérje
125.1g
Szénhidrátok
94g
Zsír
34.7g
Víz
246.9g
Koleszterin
7.8g
Rost
68.3g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 35% Zsír

A tésztához

Az összeállításhoz

A mázhoz

Összesen 1382 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 35% Zsír

A tésztához

Az összeállításhoz

A mázhoz

Összesen 5527 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 35% Zsír

A tésztához

Az összeállításhoz

A mázhoz

Összesen 508 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    15.6 g

Zsír

  • Összesen
    94 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    247 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    679.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    108 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    147 mg
  • Foszfor
    348 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    125.1 g
  • Cukor
    68 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    34.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    467 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    117 mg
  • Retinol - A vitamin:
    456 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    125 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    137 micro
Összesen 1382 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    62.3 g

Zsír

  • Összesen
    375.8 g
  • Telített zsírsav
    177 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    96 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    83 g
  • Koleszterin
    988 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2719.8 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    110 mg
  • Kálcium
    432 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    586 mg
  • Foszfor
    1392 mg
  • Nátrium
    151 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    500.4 g
  • Cukor
    273 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

Víz

  • Összesen
    139 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1868 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    281 micro
  • Kolin:
    470 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1826 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    500 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    549 micro
Összesen 5527 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    34.5 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    249.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.9 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    12.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    171 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    168 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 508 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Ledaráljuk a diót.
  2. A lisztet a vajjal összemorzsoljuk, hozzáadjuk a ledarált diót, a két tojássárgáját és a porcukrot. Összedolgozzuk. Kissé ragadni fog, de nem kell bele több liszt. (Ha sütjük, előnyként szolgál, ha kicsit zsírosabb a tészta, mert így nem szárad ki.)
  3. Lisztezett felületen 4-5 mm vastagra nyújtjuk. Nagyon ragad a deszkához, itt már kell lisztezni. (De csak finoman.)
  4. 8-9 cm-es pogácsaszaggatóval (vagy pohárral) kiszúrjuk, zsírpapírral bélelt tepsibe tesszük jó szellősen.
  5. Előmelegített sütőben zsemleszínűre sütjük.
  6. Ha kihűlt, lekvárral összeragasztjuk.
  7. A csokoládét vízgőz fölött felolvasztjuk a vajjal, majd bevonjuk vele az islert. (Az edény alja, amelyben a csokit olvasztjuk, nem érhet a vízbe!)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Legutóbb a feketeerdő ízű szaloncukor is belekerült a csokimázba. Nagyon finom íze lett tőle, és különösen harmonizált a  baracklekvárral.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Diós-szilvás papucs

Mi még egyáltalán nem unjuk az ünnepi diós recepteket, reméljük, ti sem vagytok ezzel másképp! Ez a szilvás-diós papucs szuper választás vendégváró sütiként, de akár reggelire, ...

Nosalty

Diós-birsalmás linzerkarika

Megfogtam az összes kedvenc ízemet és alapanyagomat és létrehoztam nekik egy aprósüteményt, ahol boldogan élhetnek együtt. A végeredmény az alábbi karácsonyi linzer, amelyből egy falat ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ez a legjobb tejtermék, ha gyorsítani szeretnénk a bélmozgásunkat

A tejtermékek emésztőrendszerre gyakorolt hatásáról hatalmas vitákat lehetne folytatni, de az biztos, hogy az egyik legnépszerűbb fermentált tejtermékünk kiemelten sokat tud segíteni a bélmozgás serkentésében. Kivéve, ha tejallergiásak vagy laktózérzékenyek vagyunk, akkor inkább ne fogyasszuk.

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!