Ínyesmester-csirkepörkölt tejszínes nokedlivel
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Miss Lemon
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 12% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 14% Zsír
A pörkölthöz
-
25g füstölt szalonna164 kcal
-
8g vöröshagyma3 kcal
-
2 kcal
-
267g csirke390 kcal
-
33g csontlé2 kcal
-
0g só0 kcal
-
17g csirkemáj20 kcal
A nokedlihez
-
67g finomliszt243 kcal
-
10g tojássárgája32 kcal
-
17g habtejszín49 kcal
-
67g víz0 kcal
-
1g só0 kcal
-
5g kacsazsír0 kcal
-
3g tejföl7 kcal
Összesen
912
kcal
- 12% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 14% Zsír
A pörkölthöz
-
150g füstölt szalonna983 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
11 kcal
-
1600g csirke2339 kcal
-
200g csontlé14 kcal
-
0g só0 kcal
-
100g csirkemáj119 kcal
A nokedlihez
-
400g finomliszt1456 kcal
-
60g tojássárgája193 kcal
-
100g habtejszín292 kcal
-
400g víz0 kcal
-
6g só0 kcal
-
30g kacsazsír0 kcal
-
20g tejföl40 kcal
Összesen
5465
kcal
- 12% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 14% Zsír
A pörkölthöz
-
4.8g füstölt szalonna31 kcal
-
1.6g vöröshagyma1 kcal
-
0.1g fűszerpaprika0 kcal
-
51.3g csirke75 kcal
-
6.4g csontlé0 kcal
-
0g só0 kcal
-
3.2g csirkemáj4 kcal
A nokedlihez
-
12.8g finomliszt47 kcal
-
1.9g tojássárgája6 kcal
-
3.2g habtejszín9 kcal
-
12.8g víz0 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
1g kacsazsír0 kcal
-
0.6g tejföl1 kcal
Összesen
174
kcal
- 12% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 47.2 g
Zsír
-
Összesen 54.7 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 345 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1319.3 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 64 mg
-
Kálcium 66 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 59 mg
-
Foszfor 466 mg
-
Nátrium 656 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 53.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 237.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 730 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 44 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 144 micro
-
Kolin: 234 mg
-
Retinol - A vitamin: 710 micro
-
α-karotin 10 micro
-
β-karotin 203 micro
-
β-crypt 46 micro
-
Likopin 7 micro
-
Lut-zea 248 micro
Összesen
912
kcal
- 12% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 283.4 g
Zsír
-
Összesen 328.3 g
-
Telített zsírsav 114 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 136 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 54 g
-
Koleszterin 2070 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7915.9 g
-
Cink 23 mg
-
Szelén 384 mg
-
Kálcium 393 mg
-
Vas 27 mg
-
Magnézium 357 mg
-
Foszfor 2793 mg
-
Nátrium 3933 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 318.4 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 1425.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4378 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 23 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 39 mg
-
D vitamin: 263 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 96 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 862 micro
-
Kolin: 1403 mg
-
Retinol - A vitamin: 4261 micro
-
α-karotin 58 micro
-
β-karotin 1221 micro
-
β-crypt 278 micro
-
Likopin 40 micro
-
Lut-zea 1489 micro
Összesen
5465
kcal
- 12% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.1 g
Zsír
-
Összesen 10.5 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 66 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 253.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 90 mg
-
Nátrium 126 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.2 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 45.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 140 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 45 mg
-
Retinol - A vitamin: 137 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 39 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 48 micro
Összesen
174
kcal
Hozzávalók
A pörkölthöz
-
15 dkg füstölt szalonna
-
1 kis db vöröshagyma
-
1 ek fűszerpaprika
-
1 db csirke
-
2 dl csontlé
-
só ízlés szerint
-
10 dkg csirkemáj
A nokedlihez
-
40 dkg finomliszt
-
3 db tojássárgája
-
1 dl habtejszín
-
4 dl víz
-
1 teáskanál só
-
2 ek kacsazsír
-
1 ek tejföl
Elkészítés
A pörkölthöz
- A csirkét 8-10 darabra vágjuk. Nekem is nagyoknak tűntek elsőre, de a végeredménynek egyáltalán nem ártott. A csirkemellet kicsontozhatjuk, de maradhat minden csontosan is.
- A szalonnát apró kockákra vágjuk, megpirítjuk, hosszá adjuk a szintén kicsire aprított vöröshagymát, ha már üveges, megszórjuk a pirospaprikával. Pár pillanatig együtt pirítjuk, majd rátesszük a csirkedarabokat is.
- Kicsit pirítjuk, majd egy evőkanálnyi csontlevest öntünk alá. (A mellcsontból és kevés zöldségből gyorsan összedobhatjuk, mielőtt még feltennénk a pörköltet.)
- Lassú tűzön rotyogtatjuk, időnként megforgatjuk a húsokat, ha szükséges, sózzuk, pótoljuk a szaftot csontlevessel.
- Kb. másfél óra után, mikor már kellően puhának ítéljük a húst, hozzáadjuk a májat is, és még 10 percig főzzük.
A nokedlihez
- Egy nagy lábosban felteszünk vizet forrni.
- Kimérjük a lisztet, hozzáadjuk a sót, tojássárgákat, a tejszínt és a vizet, ez utóbbit csak apránként adagolva, mert lehet, hogy kevesebb is elég lesz.
- A tésztát nem kell nagyon alaposan kidolgozni, minél kevesebbet keverjük, annál jobb lesz.
- Egy tálban a forró zsírt a tejföllel elkeverjük, 50 fokos sütőben melegen tartjuk.
- Ha lobogva forr a víz, beleszaggatjuk a nokedlit (több turnusban), ha feljöttek, még hagyjuk egy percig, majd szűrőkanállal a tejfölös zsírba szedjük, összeforgatjuk.
- A pörköltet a nokedlivel frissiben tálaljuk.
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 137
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 20
- Össznézettség: 12189
- Feltöltés dátuma: 2015. február 01.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Miss Lemon
84 recept
Az Ínyesmester szakácskönyvéből való a recept, és a szerzője szerint ez a tökéletes pörkölt csirke receptje. Tehát a kezemre csaptam, és nem tettem bele se paprikát, se paradicsomot, se köményt, sem egyéb "felesleges sallangot". Nem hibáztam. A nokedli tejszínnel, forró zsírba és tejfölbe forgatva pedig... nem is értem, eddig miért nem így csináltam.