r
Nosalty Logó

Ínyesmester-csirkepörkölt tejszínes nokedlivel

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Miss Lemon
Ínyesmester-csirkepörkölt tejszínes nokedlivel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A pörkölthöz

A nokedlihez

Összesen 912 kcal
  • 12% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A pörkölthöz

A nokedlihez

Összesen 5465 kcal
  • 12% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A pörkölthöz

A nokedlihez

Összesen 174 kcal
  • 12% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.2 g

Zsír

  • Összesen
    54.7 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    345 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1319.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    466 mg
  • Nátrium
    656 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    237.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    730 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    144 micro
  • Kolin:
    234 mg
  • Retinol - A vitamin:
    710 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    203 micro
  • β-crypt
    46 micro
  • Likopin
    7 micro
  • Lut-zea
    248 micro
Összesen 912 kcal
  • 12% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    283.4 g

Zsír

  • Összesen
    328.3 g
  • Telített zsírsav
    114 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    136 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    54 g
  • Koleszterin
    2070 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7915.9 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    384 mg
  • Kálcium
    393 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    357 mg
  • Foszfor
    2793 mg
  • Nátrium
    3933 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    318.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    1425.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4378 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    23 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    263 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    96 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    862 micro
  • Kolin:
    1403 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4261 micro
  • α-karotin
    58 micro
  • β-karotin
    1221 micro
  • β-crypt
    278 micro
  • Likopin
    40 micro
  • Lut-zea
    1489 micro
Összesen 5465 kcal
  • 12% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    253.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    126 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 174 kcal

Hozzávalók

A pörkölthöz

A nokedlihez

Elkészítés

A pörkölthöz

  1. A csirkét 8-10 darabra vágjuk. Nekem is nagyoknak tűntek elsőre, de a végeredménynek egyáltalán nem ártott. A csirkemellet kicsontozhatjuk, de maradhat minden csontosan is.
  2. A szalonnát apró kockákra vágjuk, megpirítjuk, hosszá adjuk a szintén kicsire aprított vöröshagymát, ha már üveges, megszórjuk a pirospaprikával. Pár pillanatig együtt pirítjuk, majd rátesszük a csirkedarabokat is.
  3. Kicsit pirítjuk, majd egy evőkanálnyi csontlevest öntünk alá. (A mellcsontból és kevés zöldségből gyorsan összedobhatjuk, mielőtt még feltennénk a pörköltet.)
  4. Lassú tűzön rotyogtatjuk, időnként megforgatjuk a húsokat, ha szükséges, sózzuk, pótoljuk a szaftot csontlevessel.
  5. Kb. másfél óra után, mikor már kellően puhának ítéljük a húst, hozzáadjuk a májat is, és még 10 percig főzzük.

A nokedlihez

  1. Egy nagy lábosban felteszünk vizet forrni.
  2. Kimérjük a lisztet, hozzáadjuk a sót, tojássárgákat, a tejszínt és a vizet, ez utóbbit csak apránként adagolva, mert lehet, hogy kevesebb is elég lesz.
  3. A tésztát nem kell nagyon alaposan kidolgozni, minél kevesebbet keverjük, annál jobb lesz.
  4. Egy tálban a forró zsírt a tejföllel elkeverjük, 50 fokos sütőben melegen tartjuk.
  5. Ha lobogva forr a víz, beleszaggatjuk a nokedlit (több turnusban), ha feljöttek, még hagyjuk egy percig, majd szűrőkanállal a tejfölös zsírba szedjük, összeforgatjuk.
  6. A pörköltet a nokedlivel frissiben tálaljuk.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 137
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 20
  • Össznézettség: 12189
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Miss Lemon 84 recept

Az Ínyesmester szakácskönyvéből való a recept, és a szerzője szerint ez a tökéletes pörkölt csirke receptje. Tehát a kezemre csaptam, és nem tettem bele se paprikát, se paradicsomot, se köményt, sem egyéb "felesleges sallangot". Nem hibáztam. A nokedli tejszínnel, forró zsírba és tejfölbe forgatva pedig... nem is értem, eddig miért nem így csináltam.

Hozzávalók

A pörkölthöz

A nokedlihez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...