Indonéziai zöld teás mézes-citromos puding
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 8% Fehérje
- 62% Szénhidrát
- 5% Zsír
Összesen
345
kcal
- 8% Fehérje
- 62% Szénhidrát
- 5% Zsír
Összesen
689
kcal
- 8% Fehérje
- 62% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.7 g
Zsír
-
Összesen 5.1 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 425.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 288 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 2 mg
-
Foszfor 6 mg
-
Nátrium 128 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 62.5 g
-
Cukor 41 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 24.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3 micro
Összesen
345
kcal
- 8% Fehérje
- 62% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.4 g
Zsír
-
Összesen 10.1 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 851.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 577 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 11 mg
-
Nátrium 257 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 125 g
-
Cukor 82 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 49.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6 micro
Összesen
689
kcal
- 8% Fehérje
- 62% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.4 g
Zsír
-
Összesen 1.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 130 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 88 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 1 mg
-
Foszfor 2 mg
-
Nátrium 39 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.1 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 7.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1 micro
-
Kolin: 1 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
105
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Elővesszük a pudingfőző láboskánkat, ha nincs ilyen, kinevezünk egyet, a lényeg, hogy fél liter tej férjen bele. 400 ml tejet oda teszünk főni, a maradék 100 ml-el pedig elkavarjuk a pudingport, a cukrot és a fél citrom levét.
- Amikor már látjuk, hogy a tej forrni kezd, hozzáadjuk a tejes-cukros-pudingporos-citromos masszát, és egy kézi keverővel folyamatosan kevergetjük, hogy ne égjen/kapjon oda. Két percenként adagoljuk a mézet, majd a végén, mielőtt elzárnánk a pudingot, azelőtt két perccel hozzáadjuk a teát. (Összesen olyan 8-10 percig érdemes főzni a pudingot)
- A forró pudingot előre előkészített üvegpoharakba csorgatjuk. Ha azt szeretnénk, hogy a pudingunknak szép formája legyen, akkor fehérbornak való talpas pohárba is helyezhetjük vagy valamilyen különlegesebb formájúba.
- Titok! (de elmondom) Fontos, hogy a pohár belseje még nedves legyen, mert így könnyebben kicsúszik a finomságunk belőle majd tálaláskor. A pudingot jól lehűtjük, és kb. 20 perc alatt megvan.
- Tálalás Ha a pudingok kihűltek, akkor ki lehet pottyantani őket egy kisebb tányérra – úgy kell elképzelni, mint gyerekkorunkban tettük a homokozóban a kis vederrel, amikor várat építettünk. A díszítéshez vagy köretnek leginkább a fekete csoki passzol, de ha nincs otthon, akkor tejcsokival is ideális.
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 23
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 765
- Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 03.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A találmány kirobbantó oka a zöld teás sajttorta (amit még nem készítettem el), és a nem régiben kapott testápoló butter, amelynek citromos illata van.