r
Nosalty Logó

Illatos forró eperkrém

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Quastné Rigó Kata
Illatos forró eperkrém
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
120 °C
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 488 kcal
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 1463 kcal
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 281 kcal
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    37.8 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    388 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    389 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    111 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    175 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.2 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    94 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    381 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    80 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    230 mg
  • Retinol - A vitamin:
    374 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    300 micro
Összesen 488 kcal
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.4 g

Zsír

  • Összesen
    113.3 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    1164 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1166.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    332 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    525 mg
  • Nátrium
    219 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    93.7 g
  • Cukor
    79 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    281.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1143 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    239 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    130 micro
  • Kolin:
    691 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1122 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    233 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    901 micro
Összesen 1463 kcal
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    21.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    223 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    224 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    219 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    133 mg
  • Retinol - A vitamin:
    215 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    173 micro
Összesen 281 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejszínt lassan forralni kezdjük.
  2. Kikeverjük a tojásokat a cukorral, és hozzáöntjük a tejes tejszínhez, tovább melengetjük.
  3. A dzsemet elkeverjük a citrom héjával.
  4. A tojásos tejet lehúzzuk a tűzről, beletesszük a citromos epret, elkeverjük, és kis felfújt formákba szedjük.
  5. Sütőben megsütjük. Kocsonyásan remegős lesz. (3 adag lesz.)
  • Sütés hőfoka: 120 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 10
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1347
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Illatos forró eperkrém
Quastné Rigó Kata 5 recept

Párom alszik még... meg szeretném lepni. Imádja az eperdzsem-et :). Német főzős műsorból való.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...