r
Nosalty Logó

Húsvéti mézeskalács Sziszi konyhájából

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Sziszi
Húsvéti mézeskalács Sziszi konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

995
Kalória
16.9g
Fehérje
177.9g
Szénhidrátok
24.3g
Zsír
42.3g
Víz
105.9g
Koleszterin
3.7g
Rost
76.2g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 995 kcal
  • 7% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 5965 kcal
  • 7% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 368 kcal
  • 7% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.9 g

Zsír

  • Összesen
    24.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    106 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    543.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    194 mg
  • Nátrium
    222 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    177.9 g
  • Cukor
    76 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    42.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    146 micro
Összesen 995 kcal
  • 7% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    101.7 g

Zsír

  • Összesen
    145.9 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    635 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3259.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    319 mg
  • Kálcium
    220 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    199 mg
  • Foszfor
    1163 mg
  • Nátrium
    1330 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1067.7 g
  • Cukor
    457 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

Víz

  • Összesen
    253.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    478 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    221 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    282 micro
  • Kolin:
    569 mg
  • Retinol - A vitamin:
    463 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    183 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    874 micro
Összesen 5965 kcal
  • 7% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    200.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.7 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    15.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 368 kcal

Elkészítés

  1. A lisztet, a porcukrot, a szódabikarbónát és a mézesfűszer keveréket egy nagy tálban összekeverjük.
  2. A mézet felolvasztjuk, a margarint és a zsírt is, majd megvárjuk, hogy kihűljenek és összekeverjük a őket. A tojásokat is belekeverjük (fontos hogy a keverék kihűljön, különben túl lágy lesz a tésztánk, és a tojásoknak sem jó).
  3. A két keveréket egyszerűen összegyúrjuk egy nagy tálban, ha kell, felhasználunk méglisztet.
  4. Minimum 1 órára, de akár 1 éjszakára is a hűtőbe tesszük pihentetni a tésztát.
  5. A tésztát kivesszük a hűtőből, 4 felé vágjuk (így könnyebb kezelni), lisztezett deszkán kinyújtjuk (ha túl hideg lett a tészta, gyúrjuk át egy kicsit, hogy a kezünktől melegedjen, úgy nem fog törni).
  6. Kb. 4-5 mm vastagra nyújtjuk, és a kiválasztott formákkal kiszaggatjuk.
  7. Közepes/ kis lángon sütjük őket halványra. (Ha már látjuk, hogy barnul, az nem jó, akkor kiszárad és odaragad a tepsihez.) A már bemelegedett sütőben kb. addig kell sütni, amíg a következő tepsit kiszaggatjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Karácsonykor is kimaradhatatlan, most viszont húsvétra is elkészítettük, mert nagyon szeretjük. Díszítéssel most először próbálkoztam meg:), így húsvétkor kicsit több idő jutott rá, mint a karácsony előtti nagy készülődések közepette.:)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Tippek, hogy gyönyörűen virágozzon a magnóliád

A magnólia tavasszal az egyik leglátványosabb növény: virágzásakor meseszép színekbe borítja a kerteket és utcákat. Ha te is szeretnéd, hogy ez a varázslatos fa a saját kerted éke legyen, mutatjuk, hogyan válassz, ültess és gondozz magnóliát könnyedén!

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!