r
Nosalty Logó

Húsvéti mézeskalács Sziszi konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Sziszi
Húsvéti mézeskalács Sziszi konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 995 kcal
  • 7% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 5965 kcal
  • 7% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 368 kcal
  • 7% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.9 g

Zsír

  • Összesen
    24.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    106 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    543.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    194 mg
  • Nátrium
    222 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    177.9 g
  • Cukor
    76 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    146 micro
Összesen 995 kcal
  • 7% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    101.7 g

Zsír

  • Összesen
    145.9 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    635 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3259.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    319 mg
  • Kálcium
    220 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    199 mg
  • Foszfor
    1163 mg
  • Nátrium
    1330 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1067.7 g
  • Cukor
    457 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    253.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    478 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    221 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    282 micro
  • Kolin:
    569 mg
  • Retinol - A vitamin:
    463 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    183 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    874 micro
Összesen 5965 kcal
  • 7% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    200.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.7 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 368 kcal

Elkészítés

  1. A lisztet, a porcukrot, a szódabikarbónát és a mézesfűszer keveréket egy nagy tálban összekeverjük.
  2. A mézet felolvasztjuk, a margarint és a zsírt is, majd megvárjuk, hogy kihűljenek és összekeverjük a őket. A tojásokat is belekeverjük (fontos hogy a keverék kihűljön, különben túl lágy lesz a tésztánk, és a tojásoknak sem jó).
  3. A két keveréket egyszerűen összegyúrjuk egy nagy tálban, ha kell, felhasználunk méglisztet.
  4. Minimum 1 órára, de akár 1 éjszakára is a hűtőbe tesszük pihentetni a tésztát.
  5. A tésztát kivesszük a hűtőből, 4 felé vágjuk (így könnyebb kezelni), lisztezett deszkán kinyújtjuk (ha túl hideg lett a tészta, gyúrjuk át egy kicsit, hogy a kezünktől melegedjen, úgy nem fog törni).
  6. Kb. 4-5 mm vastagra nyújtjuk, és a kiválasztott formákkal kiszaggatjuk.
  7. Közepes/ kis lángon sütjük őket halványra. (Ha már látjuk, hogy barnul, az nem jó, akkor kiszárad és odaragad a tepsihez.) A már bemelegedett sütőben kb. addig kell sütni, amíg a következő tepsit kiszaggatjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 11466
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 06.

Ajánló

Ajánlom karácsonyra, húsvétra, de évközben is megsüthetjük, akkor szaggassunk szívecskéket, virágformát vagy csináljunk kis golyókat, lapítsuk meg egy kicsit, és már kész is a mézes puszedli.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Karácsonykor is kimaradhatatlan, most viszont húsvétra is elkészítettük, mert nagyon szeretjük. Díszítéssel most először próbálkoztam meg:), így húsvétkor kicsit több idő jutott rá, mint a karácsony előtti nagy készülődések közepette.:)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...