r
Nosalty Logó

Húsos gombóc

0,0

0 ÉRTÉKELÉS19 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Szabolcsi Ildikó
Húsos gombóc
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A töltelékhez, mely pörkölt lesz

A tésztához

A mártáshoz

996
Kalória
59g
Fehérje
106.1g
Szénhidrátok
36.3g
Zsír
436.6g
Víz
214.9g
Koleszterin
7.6g
Rost
8g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A töltelékhez, mely pörkölt lesz

A tésztához

A mártáshoz

Összesen 996 kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A töltelékhez, mely pörkölt lesz

A tésztához

A mártáshoz

Összesen 3982 kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A töltelékhez, mely pörkölt lesz

A tésztához

A mártáshoz

Összesen 139 kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59 g

Zsír

  • Összesen
    36.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    215 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1308.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    157 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    130 mg
  • Foszfor
    657 mg
  • Nátrium
    278 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    106.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    436.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    129 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    199 mg
  • Retinol - A vitamin:
    127 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 996 kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    236.1 g

Zsír

  • Összesen
    145.3 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    860 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5233.4 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    305 mg
  • Kálcium
    627 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    519 mg
  • Foszfor
    2627 mg
  • Nátrium
    1111 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    424.5 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

Víz

  • Összesen
    1746.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    517 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    175 mg
  • D vitamin:
    100 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    74 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    359 micro
  • Kolin:
    794 mg
  • Retinol - A vitamin:
    508 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    86 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    392 micro
Összesen 3982 kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    183.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    61.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 139 kcal

Elkészítés

A töltelékhez, mely pörkölt lesz

  1. Töltelék készítése:
  2. A 4 fej hagymát apróra vágjuk, majd lassú tűzön, víz hozzáadásával jól szétfőzzük. Ízesítjük pirospaprikával, sóval. Hozzáadjuk a darált húst és még azokat a fűszereket, amik illenek a húshoz, illetve a pörkölthöz.
  3. Amikor kész, egy fém szűrőkanálba szedjük, és egy kicsit lecsöpögtetjük. A lábosban maradt szaftot tejföllel elkevert liszttel behabarjuk, és kiforraljuk.
  4. Tészta készítése:
  5. Héjában megfőzzük a krumplit, még melegen meghámozzuk, áttörjük. Hozzáadjuk az olajat, búzadarát, tojást, sót és annyi lisztet, amennyit felvesz.
  6. Téglalap alakúra kinyújtjuk, és kb. 9x9 cm-es négyzeteket vágunk. A közepükbe teszünk a darált húsos töltelékből, és gombóccá formázzuk őket.
  7. Kifőzzük, majd leszűrés után visszatesszük a már behabart alapba. Óvatosan rottyantunk rajta egyet, és már tálalható is.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 30 perc

Egy hete hallottam a receptről, és azóta nem hagyott nyugodni a dolog. Máig bírtam, hogy ne kóstoljam meg.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!