r
Nosalty Logó

Húsos gombóc

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szabolcsi Ildikó
Húsos gombóc
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A töltelékhez, mely pörkölt lesz

A tésztához

A mártáshoz

Összesen 996 kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A töltelékhez, mely pörkölt lesz

A tésztához

A mártáshoz

Összesen 3982 kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A töltelékhez, mely pörkölt lesz

A tésztához

A mártáshoz

Összesen 139 kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59 g

Zsír

  • Összesen
    36.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    215 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1308.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    157 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    130 mg
  • Foszfor
    657 mg
  • Nátrium
    278 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    106.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    436.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    129 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    199 mg
  • Retinol - A vitamin:
    127 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 996 kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    236.1 g

Zsír

  • Összesen
    145.3 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    860 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5233.4 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    305 mg
  • Kálcium
    627 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    519 mg
  • Foszfor
    2627 mg
  • Nátrium
    1111 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    424.5 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    1746.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    517 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    175 mg
  • D vitamin:
    100 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    74 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    359 micro
  • Kolin:
    794 mg
  • Retinol - A vitamin:
    508 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    86 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    392 micro
Összesen 3982 kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    183.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 139 kcal

Hozzávalók

A töltelékhez, mely pörkölt lesz

A tésztához

A mártáshoz

Elkészítés

A töltelékhez, mely pörkölt lesz

  1. Töltelék készítése:
  2. A 4 fej hagymát apróra vágjuk, majd lassú tűzön, víz hozzáadásával jól szétfőzzük. Ízesítjük pirospaprikával, sóval. Hozzáadjuk a darált húst és még azokat a fűszereket, amik illenek a húshoz, illetve a pörkölthöz.
  3. Amikor kész, egy fém szűrőkanálba szedjük, és egy kicsit lecsöpögtetjük. A lábosban maradt szaftot tejföllel elkevert liszttel behabarjuk, és kiforraljuk.
  4. Tészta készítése:
  5. Héjában megfőzzük a krumplit, még melegen meghámozzuk, áttörjük. Hozzáadjuk az olajat, búzadarát, tojást, sót és annyi lisztet, amennyit felvesz.
  6. Téglalap alakúra kinyújtjuk, és kb. 9x9 cm-es négyzeteket vágunk. A közepükbe teszünk a darált húsos töltelékből, és gombóccá formázzuk őket.
  7. Kifőzzük, majd leszűrés után visszatesszük a már behabart alapba. Óvatosan rottyantunk rajta egyet, és már tálalható is.
  • Receptkönyvben: 129
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 41
  • Össznézettség: 31907
  • Feltöltés dátuma: 2010. június 02.

Ajánló

Bármikor, ha van időnk egy kis "mancsolós" főzéshez. Én ma darált pulykahúsból készítettem, de szerintem más húsból is jó. Akkor persze az adott hús jellegének megfelelően fűszerezzünk. Ha kimarad egy kis hús, akkor a mártáshoz teszem hozzá. Legközelebb gombát is teszek a töltelékbe. Ha valaki vegetariánus, akkor szerintem szejtánból vagy tofuból, de akár olyan zöldségből is el lehet készíteni, amiből pörköltet tudunk alkotni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Húsos gombóc
Szabolcsi Ildikó 20 recept

Egy hete hallottam a receptről, és azóta nem hagyott nyugodni a dolog. Máig bírtam, hogy ne kóstoljam meg.

Hozzávalók

A töltelékhez, mely pörkölt lesz

A tésztához

A mártáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...