r
Nosalty Logó

Húsleves Eszti reform konyhájából

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Eszti reform konyhája
Húsleves Eszti reform konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 132 kcal
  • 1% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 787 kcal
  • 1% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 17 kcal
  • 1% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 96% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    223.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    547 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    424 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1754 micro
  • β-karotin
    4217 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    158 micro
Összesen 132 kcal
  • 1% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 96% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16 g

Zsír

  • Összesen
    47 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1340 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    314 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    168 mg
  • Foszfor
    393 mg
  • Nátrium
    443 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.2 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    3281.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2546 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    340 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    121 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    243 micro
  • Kolin:
    187 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    10521 micro
  • β-karotin
    25300 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    949 micro
Összesen 787 kcal
  • 1% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 96% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.4 g

Zsír

  • Összesen
    1.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    30.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    7 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    9 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    239 micro
  • β-karotin
    574 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 17 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Nagyjából 5,5 literes lábasban zsiradékon megpirítjuk a lisztet, majd lehúzzuk a tűzről. Hozzákeverjük a fűszerpaprikát, és felengedjük vízzel. Beletesszük a levescsontot, és ha szükséges, öntsünk hozzá annyi vizet, hogy ellepje.
  2. Kapcsoljuk magasabbra a fokozatot, majd ha felforrt, vegyük le annyira, hogy csak gyöngyözzön. Főzzük így egy órát. Közben szedjük rózsáira a karfiolt, a többi zöldséget pedig hámozzuk meg, és aprítsuk fel akkorára, amekkorára szeretnénk. Én szeretem vastagabbra szeletelni, mint egy hagyományos húslevesbe.
  3. 1 óra elteltével adjuk hozzá az összes zöldséget (a petrezselyem zöldjét is), és öntsünk hozzá annyi vizet, amennyi ellepi. Fűszerezzük, majd főzzük tovább nagyjából 30-40 percet, amíg a zöldségek megpuhulnak. (Tálalás előtt a csontot kivesszük a levesből.)
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 13
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1685
  • Feltöltés dátuma: 2018. június 19.

Ajánló

Egy finom pogácsával önmagában is fogyasztható főételként. Ajánlom hozzá 2 korábbi pogácsa receptem: Lencsepogácsa és Reform hajtogatott krumplis pogácsa Jó étvágyat! :-)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Eszti reform konyhája 14 recept

Zöldséglevest szerettem volna, aztán a fagyasztóban turkálva kezembe akadt egy adag levescsont... azóta is így készítem :-)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...