r
Nosalty Logó

Hóhér pörkölt csirkéből

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Évi néni
Hóhér pörkölt csirkéből
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A pörkölthöz

A körethez

Összesen 645 kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A pörkölthöz

A körethez

Összesen 2582 kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A pörkölthöz

A körethez

Összesen 136 kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.8 g

Zsír

  • Összesen
    25.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    155 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    752.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    458 mg
  • Nátrium
    96 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    299.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    179 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    67 micro
  • β-karotin
    792 micro
  • β-crypt
    126 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    617 micro
Összesen 645 kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    191 g

Zsír

  • Összesen
    102.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    618 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3011.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    233 mg
  • Kálcium
    201 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    337 mg
  • Foszfor
    1833 mg
  • Nátrium
    385 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    216 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    1198.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    427 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    150 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    65 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    250 micro
  • Kolin:
    715 mg
  • Retinol - A vitamin:
    131 micro
  • α-karotin
    267 micro
  • β-karotin
    3167 micro
  • β-crypt
    505 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    2469 micro
Összesen 2582 kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    159.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    168 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    273 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 136 kcal

Hozzávalók

A pörkölthöz

A körethez

Elkészítés

A pörkölthöz

  1. 3 ek kacsazsíron a felaprított hagymát megpirítjuk, hozzáadjuk a 4x5 cm-re vágott húskockákat, sózzuk, borsozzuk, és addig pirítjuk, míg kifehéredik. Ekkor rászórunk 2 ek pirospaprikát és egy felszeletelt tv paprikát, valamint nagyobb darabokra vágott 2 db paradicsomot, annyi hideg vízzel felöntjük, hogy majdnem ellepje (maximum 1 dl). Fedő alatt lassú tűzön megfőzzük, míg be nem sűrűsödik.
  2. A megfőtt, összetört, kihűlt burgonyából, tojásból és lisztből rugalmasan puha tésztát gyúrunk, majd hagyjuk negyed órát a deszkán pihenni, majd kinyújtjuk kb. 4 mm vastagságúra.
  3. A húsos tepertőt (melynek elkészítéséről és jótékony hatásáról már ittírtam), kevés sóval és borssal aprítógépben összedaráljuk.
  4. A kinyújtott tésztát 10x8 cm-es kockákra vágjuk. A kockaalsó szélén 1 tk-nyi tepertődarát szétterítünk, aztán felcsavarjuk a tésztát, végeit összecsippentjük, hogy ne folyjon ki a töltelék a főzésnél, és a lisztezet deszkán meghengergetjük, a lezárt végét alulra téve elkészítjük a többit is. 12 db lesz.
  5. Vizet forralunk, amibe sót teszünk, és megfőzzük benne a töltött tésztákat. Ha feljöttek a víz tetejére, még 1-2 percig főzzük, majd kiszedjük,hideg víz alatt leöblítjük, tálba téve kevés kacsazsírral meglocsoljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 144
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 14405
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hóhér pörkölt csirkéből
Évi néni 1830 recept

Ezt a receptet a minap láttam Laci Hornaċek-től a TV-paprikán. Azonnal tudtam, hogy ezt el fogom készíteni. A szakács elmondta, hogy ezt az ételt készítették a XIX. században Pozsonyban a halálraítéltek utolsó vacsorájaként. Szenzációs recept, amit nem is találtam az interneten, ezért gyorsan elkészítettem emlékezetből. Eredetileg ezt sertéscombból főzték, a köretbe pedig sertés tepertőt töltöttek, de én azért nem rajongok annyira, és egyébként is csak csirkemellem volt itthon. Sosem csalódom abban a receptben, amelyik első pillanatban megtetszik nekem. Ez az étel nagyon ott van a szeren, főleg valamilyen finom söröcskével.

Hozzávalók

A pörkölthöz

A körethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...