Hóhér pörkölt csirkéből
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
Évi néni
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 11% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 6% Zsír
A pörkölthöz
-
150g csirkemellfilé180 kcal
-
11g kacsazsír0 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
25g tv-paprika4 kcal
-
50g paradicsom9 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
6 kcal
-
25g víz0 kcal
A körethez
Összesen
645
kcal
- 11% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 6% Zsír
A pörkölthöz
-
600g csirkemellfilé720 kcal
-
45g kacsazsír0 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
100g tv-paprika16 kcal
-
200g paradicsom36 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
23 kcal
-
100g víz0 kcal
A körethez
Összesen
2582
kcal
- 11% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 6% Zsír
A pörkölthöz
-
31.8g csirkemellfilé38 kcal
-
2.4g kacsazsír0 kcal
-
9.5g vöröshagyma3 kcal
-
5.3g tv-paprika1 kcal
-
10.6g paradicsom2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.4g fűszerpaprika1 kcal
-
5.3g víz0 kcal
A körethez
Összesen
136
kcal
- 11% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 47.8 g
Zsír
-
Összesen 25.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 155 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 752.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 58 mg
-
Kálcium 50 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 84 mg
-
Foszfor 458 mg
-
Nátrium 96 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 54 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 299.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 107 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 37 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 62 micro
-
Kolin: 179 mg
-
Retinol - A vitamin: 33 micro
-
α-karotin 67 micro
-
β-karotin 792 micro
-
β-crypt 126 micro
-
Likopin 1287 micro
-
Lut-zea 617 micro
Összesen
645
kcal
- 11% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 191 g
Zsír
-
Összesen 102.6 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 618 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3011.3 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 233 mg
-
Kálcium 201 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 337 mg
-
Foszfor 1833 mg
-
Nátrium 385 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 216 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 1198.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 427 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 150 mg
-
D vitamin: 46 micro
-
K vitamin: 34 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 65 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 250 micro
-
Kolin: 715 mg
-
Retinol - A vitamin: 131 micro
-
α-karotin 267 micro
-
β-karotin 3167 micro
-
β-crypt 505 micro
-
Likopin 5146 micro
-
Lut-zea 2469 micro
Összesen
2582
kcal
- 11% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.1 g
Zsír
-
Összesen 5.4 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 33 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 159.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 97 mg
-
Nátrium 20 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 63.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 23 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 7 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 168 micro
-
β-crypt 27 micro
-
Likopin 273 micro
-
Lut-zea 131 micro
Összesen
136
kcal
Hozzávalók
A pörkölthöz
-
3 ek kacsazsír
-
2 közepes fej vöröshagyma
-
2 közepes db paradicsom
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
2 ek fűszerpaprika
-
1 dl víz
A körethez
-
20 dkg kenyérliszt bl80
-
1 db tojás
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
A pörkölthöz
- 3 ek kacsazsíron a felaprított hagymát megpirítjuk, hozzáadjuk a 4x5 cm-re vágott húskockákat, sózzuk, borsozzuk, és addig pirítjuk, míg kifehéredik. Ekkor rászórunk 2 ek pirospaprikát és egy felszeletelt tv paprikát, valamint nagyobb darabokra vágott 2 db paradicsomot, annyi hideg vízzel felöntjük, hogy majdnem ellepje (maximum 1 dl). Fedő alatt lassú tűzön megfőzzük, míg be nem sűrűsödik.
- A megfőtt, összetört, kihűlt burgonyából, tojásból és lisztből rugalmasan puha tésztát gyúrunk, majd hagyjuk negyed órát a deszkán pihenni, majd kinyújtjuk kb. 4 mm vastagságúra.
- A húsos tepertőt (melynek elkészítéséről és jótékony hatásáról már ittírtam), kevés sóval és borssal aprítógépben összedaráljuk.
- A kinyújtott tésztát 10x8 cm-es kockákra vágjuk. A kockaalsó szélén 1 tk-nyi tepertődarát szétterítünk, aztán felcsavarjuk a tésztát, végeit összecsippentjük, hogy ne folyjon ki a töltelék a főzésnél, és a lisztezet deszkán meghengergetjük, a lezárt végét alulra téve elkészítjük a többit is. 12 db lesz.
- Vizet forralunk, amibe sót teszünk, és megfőzzük benne a töltött tésztákat. Ha feljöttek a víz tetejére, még 1-2 percig főzzük, majd kiszedjük,hideg víz alatt leöblítjük, tálba téve kevés kacsazsírral meglocsoljuk.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 144
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 14405
- Feltöltés dátuma: 2012. május 07.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Évi néni
1830 recept
Ezt a receptet a minap láttam Laci Hornaċek-től a TV-paprikán. Azonnal tudtam, hogy ezt el fogom készíteni. A szakács elmondta, hogy ezt az ételt készítették a XIX. században Pozsonyban a halálraítéltek utolsó vacsorájaként. Szenzációs recept, amit nem is találtam az interneten, ezért gyorsan elkészítettem emlékezetből. Eredetileg ezt sertéscombból főzték, a köretbe pedig sertés tepertőt töltöttek, de én azért nem rajongok annyira, és egyébként is csak csirkemellem volt itthon. Sosem csalódom abban a receptben, amelyik első pillanatban megtetszik nekem. Ez az étel nagyon ott van a szeren, főleg valamilyen finom söröcskével.