Hideg uborkaleves
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Petra
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
- 2% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 10% Zsír
Az uborkaleveshez
-
200g kígyóuborka29 kcal
-
67g crème fraîche238 kcal
-
50g ásványvíz0 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
2g kapor1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
2g xantana6 kcal
A tetejére
-
7g tökmag30 kcal
Összesen
305
kcal
- 2% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 10% Zsír
Az uborkaleveshez
-
600g kígyóuborka87 kcal
-
200g crème fraîche714 kcal
-
150g ásványvíz0 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
6g kapor3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
5g xantana19 kcal
A tetejére
-
20g tökmag89 kcal
Összesen
916
kcal
- 2% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 10% Zsír
Az uborkaleveshez
-
61g kígyóuborka9 kcal
-
20.3g crème fraîche73 kcal
-
15.2g ásványvíz0 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
0.6g kapor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0.5g xantana2 kcal
A tetejére
-
2g tökmag9 kcal
Összesen
93
kcal
- 2% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Cink
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 4.6 g
Zsír
-
Összesen 27.5 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 95 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 163.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 45 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 46 mg
-
Foszfor 56 mg
-
Nátrium 14 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.6 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 237.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 18 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 32 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 21 micro
-
β-karotin 87 micro
-
β-crypt 50 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 45 micro
Összesen
305
kcal
- 2% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Cink
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 13.9 g
Zsír
-
Összesen 82.6 g
-
Telített zsírsav 51 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 286 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 489.3 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 134 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 138 mg
-
Foszfor 167 mg
-
Nátrium 41 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 43.8 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 712.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 53 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 22 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 95 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 52 micro
-
Kolin: 36 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 64 micro
-
β-karotin 262 micro
-
β-crypt 151 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 134 micro
Összesen
916
kcal
- 2% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Cink
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 1.4 g
Zsír
-
Összesen 8.4 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 29 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 49.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 17 mg
-
Nátrium 4 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 72.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 27 micro
-
β-crypt 15 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 14 micro
Összesen
93
kcal
Hozzávalók
Az uborkaleveshez
-
600 g kígyóuborka
-
200 g crème fraîche
-
150 ml ásványvíz
-
só ízlés szerint
-
5 g xantana
A tetejére
-
2 ek tökmag
Elkészítés
Az uborkaleveshez
- Az alaposan megtisztított uborkát nagyobb darabokra vágjuk, turmixgépbe dobjuk, pürésítjük. Hozzáadjuk a créme fraîche-t, a vizet, a kaprot, a fokhagymát, a Xantana port és sóval, borssal ízesítjük. Még egyszer bekapcsoljuk a turmixot. Légmentesen lezárva hűtőbe tesszük pár órára. Tálalás előtt, felhevített, száraz serpenyőben illatosra pirítjuk a tökmagot és ezt szórjuk a leves tetejére.
- Receptkönyvben: 413
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 13
- Össznézettség: 122822
- Feltöltés dátuma: 2008. augusztus 13.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Petra
537 recept
Hétvégi, Fertő-tó környéki kirándulásunk alkalmával végre eljutottunk a Ráspi étterembe. Itt ettem a nagy melegben üdítően ható, hideg uborkakrémlevest. Itthoni nekifutásra ez kerekedett, a fokhagymával kicsit óvatosabban bántam.