Héjában sült mustáros krumpli
- 2% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 2% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
600g burgonya347 kcal
-
65g mustár39 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g zöldfűszer0 kcal
-
32g napraforgó olaj283 kcal
- 2% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
85.7g burgonya50 kcal
-
9.3g mustár6 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g zöldfűszer0 kcal
-
4.6g napraforgó olaj40 kcal
- 2% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3 g
Zsír
-
Összesen 8.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 335.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 25 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 34 mg
-
Foszfor 83 mg
-
Nátrium 186 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 103.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 22 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 17 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 9 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 29 micro
- 2% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.8 g
Zsír
-
Összesen 34.6 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1343.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 100 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 135 mg
-
Foszfor 331 mg
-
Nátrium 745 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 83.4 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 412.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 90 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 72 micro
-
Kolin: 70 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 38 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 114 micro
- 2% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.7 g
Zsír
-
Összesen 4.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 191.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 47 mg
-
Nátrium 106 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 58.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 16 micro
Hozzávalók
Elkészítés
- Mossuk meg a krumplikat jó alaposan, vágjuk ketté hosszában, majd jó mélyen vagdossuk be (kockásan).
- Keverjük össze az olajat, mustárt, fűszereket és a préselt fokhagymát.
- A tepsire csepegtessünk egy kis olajat (~2-3 ml) és a krumplik alját mártsuk bele.
- Kenjük meg egy-egy tk-nyi kencével a krumplikat (ügyeljünk arra, hogy a résekbe is jusson egy kis szósz).
- Süssük, amíg a krumplik meg nem puhulnak (40-50 perc).
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 313
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 13475
- Feltöltés dátuma: 2012. július 23.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Ez az első recept, amit feltöltök. Minden elismerésem azoknak, akik nap, mint nap recepteket töltenek fel. Sokszor nem mérem az összetevők mennyiségét és így nehéz receptet megosztani :) Ez egy planétás recept. Kiskoromban nézegettem anyum planétását és erre receptre mutattam, hogy csinálja meg nekem :) megcsinálta és azóta is rendszeresen készítjük (ő is, én is). Hidegen és melegen is, köretként és magában is finom (ha meleg és magában eszem, akkor tejfölbe szoktam mártogatni). Köretként száraz husikhoz szoktam készíteni (fasírt, vasipecsenye, rántott hús stb...). Az, hogy a pontos recept hogy szól, azt nem tudom, én így szoktam csinálni. Lehet változtatni a mustár-olaj arányon, vagy a fűszerezésen is. Általában kisebb és közepes krumpliból csinálom, de van amikor csak nagyobbak vannak itthon, abból is ugyanolyan jó. A kenésnél nem kell ecsetet használni, a teáskanállal el kell oszlatni, a lényeg, hogy ne látsszon ki a krumpli belseje :)