Házi vajas kifli Makuka konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 10% Fehérje
- 63% Szénhidrát
- 12% Zsír
Összesen
630
kcal
- 10% Fehérje
- 63% Szénhidrát
- 12% Zsír
Összesen
3147
kcal
- 10% Fehérje
- 63% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 15% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.2 g
Zsír
-
Összesen 18.5 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 42 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1306.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 42 mg
-
Kálcium 94 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 31 mg
-
Foszfor 168 mg
-
Nátrium 968 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 97.8 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 24.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 134 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 110 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 132 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 31 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 22 micro
Összesen
630
kcal
- 10% Fehérje
- 63% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 15% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 76 g
Zsír
-
Összesen 92.3 g
-
Telített zsírsav 54 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 211 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6532.1 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 209 mg
-
Kálcium 468 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 154 mg
-
Foszfor 840 mg
-
Nátrium 4839 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 489 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 121.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 670 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 551 micro
-
Kolin: 97 mg
-
Retinol - A vitamin: 658 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 155 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 108 micro
Összesen
3147
kcal
- 10% Fehérje
- 63% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 15% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.1 g
Zsír
-
Összesen 8.6 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 20 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 610.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 44 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 78 mg
-
Nátrium 452 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 11.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 63 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 52 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 61 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 14 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 10 micro
Összesen
295
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Langyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A lisztben elkeverjük a sót, majd a felfutott élesztőből és a többi hozzávalóból puha tésztát gyúrunk.
- Letakarjuk a tálat, és a tésztát fél órát hagyjuk kelni. Ezután 10 részre osztjuk, kis gombócokat formázunk. Mindegyiket egyesével amilyen vékonyra csak tudjuk, kinyújtjuk, majd megkenjük olvasztott vajjal, és feltekerjük a kifliket.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket, és újra kelesztjük 30 percig. Hideg sütőbe tesszük a kifliket, és 180 fokon 20 perc alatt szép pirosra sütjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 157
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 9984
- Feltöltés dátuma: 2014. december 03.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Egyre elkeserítőbb a boltokban kapható péksütemények minősége. Szinte egy nap alatt kiszáradnak. Már ha sikerül olyat venni, ami nem száraz már a boltban… Ezért döntöttem úgy, hogy megpróbálkozom itthon a kifli sütéssel. Az eredmény sokkal jobb lett, mint vártam. Igazi, kívül nagyon ropogós, belül puha kifli lett az eredmény!