r
Nosalty Logó

Házi kifli 6.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Debmo
Házi kifli 6.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 10% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 621 kcal
  • 10% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 3727 kcal
  • 10% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 304 kcal
  • 10% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.6 g

Zsír

  • Összesen
    19.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1136.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    164 mg
  • Nátrium
    809 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    93.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    145 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    97 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    142 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 621 kcal
  • 10% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    87.5 g

Zsír

  • Összesen
    118.9 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    282 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6818.1 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    244 mg
  • Kálcium
    529 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    181 mg
  • Foszfor
    983 mg
  • Nátrium
    4856 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    562.1 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    166.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    870 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    581 micro
  • Kolin:
    119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    854 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    200 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    128 micro
Összesen 3727 kcal
  • 10% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    555.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    396 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 304 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A cukros tejben az élesztőt felfuttatjuk. Míg az élesztő kel, a lisztben elmorzsoljuk a vajat, majd összedolgozzuk a tejes élesztővel és a tejföllel. Lágy tésztát kell kapjunk.
  2. A megdagasztott tésztát kb fél órát kelesztjük (legalább a duplájára), majd ismét átdolgozzuk és négy részre osztjuk.
  3. Az egyes részeket egyenként kb. 2-3 mm vékonyra kinyújtjuk és négy vagy nyolc részre vágjuk (háromszögekre) attól függően, hogy hagyományos nagy kifliket, vagy kisebb "falatkákat" szeretnénk készíteni.
  4. A kis háromszögeken még nyújtunk egy keveset, majd a szélesebbik felénél feltekerjük és kiflit formázunk belőlük.
  5. Enyhén kivajazott tepsire tesszük, majd lekenjük sózott tojással vagy vízzel, attól függően, hogy puhább vagy ropogósabb külsejű kiflit szeretnénk.
  6. A sütőt bekapcsoljuk és teszünk bele vizet párologni, amit hagyjunk is folyamatosan benne és ha elpárologna, akkor pótoljuk. A kifliket megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 16 alkalommal
  • Receptkönyvben: 519
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 50773
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 13.

Ajánló

Frissen, melegen magában is nagyon finom, de vajjal megkenve másnap is nagyon ízletes. A kisebbekbe töltöttem kolbászt is és hát mit mondjak: nagyon finom. Persze ez valóban csak melegen az igazi!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Jobb, mint a bolti.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...