r
Nosalty Logó

Házi kenyér Daniella konyhájából

0,0

0 ÉRTÉKELÉS1 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Daniella
Házi kenyér Daniella konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

430
Kalória
10.2g
Fehérje
75.7g
Szénhidrátok
12.1g
Zsír
82.7g
Víz
-
Koleszterin
12.8g
Rost
3.5g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 430 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1717 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 231 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    12.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1298.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    112 mg
  • Foszfor
    337 mg
  • Nátrium
    784 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    82.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    130 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    193 micro
Összesen 430 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.7 g

Zsír

  • Összesen
    48.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5194.5 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    157 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    449 mg
  • Foszfor
    1349 mg
  • Nátrium
    3137 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    302.7 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    51 mg

Víz

  • Összesen
    331 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    519 micro
  • Kolin:
    128 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    774 micro
Összesen 1717 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    703.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    183 mg
  • Nátrium
    425 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    44.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 231 kcal

Elkészítés

  1. Egy magasabb pohárba vagy csészébe öntjük a vizet, belemorzsoljuk az élesztőt, és hozzákeverjük a cukrot. Hagyjuk állni kb. 15 percig, míg felfut az élesztő
  2. A felfutott élesztőt egy nagyobb tálba öntjük. Hozzáadjuk a sót, olajat, összekeverjük, és még 2-3 percig állni hagyjuk.
  3. Belekeverjük a teljes kiőrlésű lisztet és a kukoricalisztet. Fehér lisztből annyit adunk hozzá, hogy szép puha tésztát kapjunk, amely nem ragad. Jól átgyúrjuk. Minél több időt szentelünk a tészta kidolgozására, annál finomabb állaga lesz a kenyérnek. Mikor befejeztük, letakarjuk, és 1 jó órát állni hagyjuk meleg helyen, hogy a tészta megduplázza méretét.
  4. Amikor a tészta megkelt, újra átgyúrjuk, és kenyérformába vagy tepsibe tesszük, melybe előzőleg sütőpapírt tettünk. Újra letakarjuk, és pihentetjük, míg a sütő bemelegszik. 220 fokra melegítjük a sütőt.
  5. Amikor bemelegedett a sütő, kicsit megspricceljük vízzel a kenyeret, és betesszük sülni. Amint betettük a kenyeret, levesszük a hőfokot 190-re, és így 1 órán át sütjük.
  6. Miután kivettük a kisült kenyeret, újra megspricceljük vízzel, letakarjuk, és hagyjuk kihűlni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Sütés hőfoka: 190 °C

Egyik pék által készített kenyér sem olyan, mint a házilag készített. Nincs szebb annál, mikor az egész házat elönti a friss kenyér illata... :)  

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Mázas fánkfocaccia

Ennek az úgynevezett fánkfocacciának olyan íze van, mint a lekváros fánknak, de sokkal kevesebb erőfeszítéssel jár! A kenyérsütés őszintén szólva a biográfiám központi részévé ...

Gerzsenyi Flóra

Krumplis focaccia

Kívül ropogós, belül légiesen puha kenyértészta hordozza magán a fűszeres krumplikockákat és sajttal-hagymával pirult burgonyaszeleteket. Ez a focaccia kiváló étkezéskísérő vagy ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!