Hamis bundás kenyér
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
VGábor
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 13% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 18% Zsír
Összesen
747
kcal
- 13% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 18% Zsír
-
330g tojás415 kcal
-
100g kenyér274 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
100g bacon393 kcal
-
100g frankfurti virsli269 kcal
-
90g lilahagyma33 kcal
-
60g tejföl119 kcal
-
150g sajt528 kcal
-
0g só0 kcal
-
51g bacon200 kcal
Összesen
2239
kcal
- 13% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 18% Zsír
-
33.4g tojás42 kcal
-
10.1g kenyér28 kcal
-
0.6g fokhagyma1 kcal
-
10.1g bacon40 kcal
-
10.1g frankfurti virsli27 kcal
-
9.1g lilahagyma3 kcal
-
6.1g tejföl12 kcal
-
15.2g sajt53 kcal
-
0g só0 kcal
-
5.2g bacon20 kcal
Összesen
226
kcal
- 13% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 39.7 g
Zsír
-
Összesen 55.3 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 489 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2474.1 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 67 mg
-
Kálcium 543 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 54 mg
-
Foszfor 581 mg
-
Nátrium 1220 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 191.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 369 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 98 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 90 micro
-
Kolin: 328 mg
-
Retinol - A vitamin: 367 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 20 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 504 micro
Összesen
747
kcal
- 13% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 119 g
Zsír
-
Összesen 165.9 g
-
Telített zsírsav 69 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 63 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 20 g
-
Koleszterin 1466 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7422.4 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 201 mg
-
Kálcium 1628 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 162 mg
-
Foszfor 1743 mg
-
Nátrium 3659 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 63 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 575 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1107 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 294 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 271 micro
-
Kolin: 985 mg
-
Retinol - A vitamin: 1102 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 61 micro
-
β-crypt 27 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1511 micro
Összesen
2239
kcal
- 13% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.1 g
Zsír
-
Összesen 16.8 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 149 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 752 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 165 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 177 mg
-
Nátrium 371 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 58.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 112 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 100 mg
-
Retinol - A vitamin: 112 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 6 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 153 micro
Összesen
226
kcal
Hozzávalók
-
6 db tojás
-
2 gerezd fokhagyma
-
10 dkg bacon
-
10 dkg frankfurti virsli
-
1 közepes db lilahagyma
-
3 ek tejföl
-
15 dkg sajt
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- Tetszőleges számú kenyér/bagett oldalait bedörzsöljük fokhagymával (lehetőleg fagyasztott vagy szikkadt legyen). Ha puha kenyérrel dolgozunk, hagyjuk ki ezt a lépést.
- Megmossuk a tojásokat, és a klasszikus módon felverjük őket. A fokhagymás kenyeret 1-2 percig a felvert tojásba tesszük.
- Egy pár - frankfurti - virslit felkockázunk.
- Egy tűzálló serpenyőben a felkockázott baconszalonnát zsírjára pirítjuk (ha nem szeretjük az ízét, egy kevés, jó minőségű vajjal helyettesíthetjük).
- Tetszőlegesen felszeletelt lila hagymával gazdagítjuk.
- Ha úgy látjuk, a hagyma kapott egy kis színt, hozzáadjuk a felkarikázott virslit is, s egy picit átmelegítjük.
- Félrehúzzuk a tűzhelyről, hagyjuk egy picit hűlni (~ 10 perc), megkenjük gazdagon tejföllel.
- A tejfölös réteg tetejére fektetjük a tojásos kenyérszeletek, majd megszórjuk gazdagon sajttal. A maradék tojást egyszerűen ráöntjük.
- Ha még szeretnénk egy kicsit gazdagítani, tehetünk a tetejére baconszalonna-csíkokat, illetve a kenyeret is megkenhetjük pl. zöldfűszeres vajkrémmel (a fokhagymán kívül, természetesen:) ).
- Előmelegített sütőbe toljuk, akkor van teljesen kész az étel, ha látjuk szépen feljönni, de még nincs teljesen megpirulva a teteje. Ellenőrzés céljából kivehetjük, s egy késsel könnyeden le tudjuk ellenőrizni.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 40
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 6187
- Feltöltés dátuma: 2017. október 15.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
VGábor
3 recept
Sose volt a kedvencem a klasszikus bundás kenyér, mert mindig csöpögött az olajtól, amit csak tetézett a rátett tejföl. Mivel azonban a jóról azért csak ne mondjunk le, gondoltam egyet, s kipróbáltam a sütőben megsütve. Elsőre azt hinnénk, hogy kiszárad és élvezhetetlen lesz a végeredmény, de ez nem így van. Ha figyelünk rá, hogy ne süssük túl, kellemesebb ízhatást érünk el, plusz még a bucokkő érzéstől sem kell félnünk! :)