r
Nosalty Logó

Halloween-i bosziujjak

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mesél a konyha
Halloween-i bosziujjak
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 1028 kcal
  • 7% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 5134 kcal
  • 7% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 442 kcal
  • 7% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    16.3 g

Zsír

  • Összesen
    53 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    144 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    779.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    172 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    358 mg
  • Nátrium
    126 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    124.2 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    357 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    351 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    80 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 1028 kcal
  • 7% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    81.6 g

Zsír

  • Összesen
    264.9 g
  • Telített zsírsav
    132 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    94 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    718 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3898.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    193 mg
  • Kálcium
    861 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    395 mg
  • Foszfor
    1791 mg
  • Nátrium
    632 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    621 g
  • Cukor
    205 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    172.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1787 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    220 micro
  • Kolin:
    303 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1755 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    399 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    334 micro
Összesen 5134 kcal
  • 7% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    22.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    335.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    154 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.5 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    154 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    151 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 442 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hozzávalókat összegyúrjuk, és pár órára, vagy akár egy egész estére hűtőbe rakjuk.
  2. Kis hurkákat formázunk a tésztából, két oldalon benyomjuk, hogy göcsörtös ujj formája legyen, majd fogpiszkálóval pár csíkot nyomunk a tésztába, ezzel tudjuk a ráncokat kialakítani. A hurkák egyik végét késsel levágjuk, a másik végébe nyomjuk az egész mandulaszemeket.
  3. Ne rakjuk túl közel a tésztákat, mert kicsit meg fog dagadni, tehát célszerű az ujjakat is kicsit vékonyabbra formázni, hogy ne legyen a kisült linzer ormótlan. 180 fokos sütőben kb. 10 perc alatt megsül, vigyázzunk, hogy ne barnuljon meg.
  4. Akármilyen savanykásabb lekvárt használhatunk, én most házi sárgabarackot választottam, csak raktam bele piros ételfestéket a színhatás miatt. A lekvárral kicsit megkenjük a mandulák mellett, és a másik végét pedig belemártjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 92
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2080
  • Feltöltés dátuma: 2019. november 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Halloween-i bosziujjak
Mesél a konyha 21 recept

Ha igazi elismerésre vágysz a Halloween-buliban, ezzel aratni fogsz, pedig az elkészítése, ha van egy kis kézügyességed, nagyon-nagyon egyszerű, arról nem is beszélve, hogy roppant finom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...