r
Nosalty Logó

Halászlé Lorem Ipsum konyhájából

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Lorem Ipsum
Halászlé Lorem Ipsum konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

212
Kalória
26.9g
Fehérje
3.6g
Szénhidrátok
9.7g
Zsír
605g
Víz
33.3g
Koleszterin
657.5mg
Rost
1.6g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 212 kcal
  • 4% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 851 kcal
  • 4% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 30 kcal
  • 4% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.9 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    711.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    274 mg
  • Nátrium
    295 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    605 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    217 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 212 kcal
  • 4% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    107.8 g

Zsír

  • Összesen
    38.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    133 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2845.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    258 mg
  • Kálcium
    145 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    158 mg
  • Foszfor
    1097 mg
  • Nátrium
    1178 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    2420 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    869 micro
  • K vitamin:
    110 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    156 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 851 kcal
  • 4% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    1.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    104.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    5 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    88.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 30 kcal

Elkészítés

  1. Vágjuk fel a hagymát, majd dinszteljük meg az olajon.
  2. A tonhalat vegyük ki a levéből, majd villával törjük össze. A megdinsztelt hagymára rakjuk rá az összetört tonhalat, majd öntsük fel 2 l vízzel.
  3. Amikor felforraltuk és bugyog, adjuk hozzá a paprikát. Főzzük 45 percen át, majd igény szerint kézi mixerrel pépesítsük, és sózzuk.
  4. Közben daraboljuk fel a halfilét (esetünkben Basa Fish volt) falatnyi darabokra, majd szórjuk bele a készülő levesbe. Innentől kezdve ne keverjük, legfeljebb rázogassuk a fazekat, hogy a halszeletek ne törjenek össze. Főzzük 15 percig.
  5. Forrón tálaljuk, ízlés szerint tésztával vagy kenyérrel.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 60 perc

Otthon szép hagyomány karácsonykor halászlét enni. Édesanyám is csinálta, nagyanyám is csinálta, meg talán még az ő szépanyja is... Na de mi történjék, ha Skóciában 24-én délután a barátnőmnek eszébe jut, hogy igazándiból a halászléről megfeledkeztünk? Nos, ekkor a férfi lemegy és "vadászik". Ezzel egy probléma van: se harcsa, se ponty nincs elérhető közelségben... A megoldást arckönyv barátunk és Gundel Károly 1937-es szakácskönyve adja: a halászlé bármiből készülhet, innen a neve is. A levesbe tehát az utolsó pillanatban összeszedett tonhalkonzerv és némi Basa Fish került, körítésnek kínai levestésztával. Mert ilyen sznobok vagyunk. Ja, meg mert az volt. :-D Innen üzenem a ponty kedvelőinek, hogy túlértékelik. :-P

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Kristyán Fanni

Címlapról ajánljuk

Ez a legjobb tejtermék, ha gyorsítani szeretnénk a bélmozgásunkat

A tejtermékek emésztőrendszerre gyakorolt hatásáról hatalmas vitákat lehetne folytatni, de az biztos, hogy az egyik legnépszerűbb fermentált tejtermékünk kiemelten sokat tud segíteni a bélmozgás serkentésében. Kivéve, ha tejallergiásak vagy laktózérzékenyek vagyunk, akkor inkább ne fogyasszuk.

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!