Halászlé Lorem Ipsum konyhájából
- 4% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
60g tonhalkonzerv119 kcal
-
75g hal43 kcal
-
43g vöröshagyma15 kcal
-
0 kcal
-
35 kcal
-
0g só0 kcal
-
500g víz0 kcal
- 4% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
240g tonhalkonzerv475 kcal
-
300g hal173 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
0 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
0g só0 kcal
-
2000g víz0 kcal
- 4% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
8.8g tonhalkonzerv17 kcal
-
11g hal6 kcal
-
6.2g vöröshagyma2 kcal
-
0 kcal
-
0.6g napraforgó olaj5 kcal
-
0g só0 kcal
-
73.4g víz0 kcal
- 4% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 94% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
D vitamin:
Fehérje
-
Összesen 26.9 g
Zsír
-
Összesen 9.7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 33 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 711.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 65 mg
-
Kálcium 36 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 40 mg
-
Foszfor 274 mg
-
Nátrium 295 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 605 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 14 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 217 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 39 mg
-
Retinol - A vitamin: 14 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
- 4% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 94% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
D vitamin:
Fehérje
-
Összesen 107.8 g
Zsír
-
Összesen 38.9 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 133 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2845.9 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 258 mg
-
Kálcium 145 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 158 mg
-
Foszfor 1097 mg
-
Nátrium 1178 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.4 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 2420 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 55 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 8 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 869 micro
-
K vitamin: 110 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 37 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 85 micro
-
Kolin: 156 mg
-
Retinol - A vitamin: 55 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6 micro
- 4% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 94% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
D vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4 g
Zsír
-
Összesen 1.4 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 5 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 104.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 5 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 40 mg
-
Nátrium 43 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 0.5 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 88.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 32 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Hozzávalók
-
240 g tonhalkonzerv
-
1 nagy db vöröshagyma
-
2 teáskanál fűszerpaprika
-
2 l víz
Elkészítés
- Vágjuk fel a hagymát, majd dinszteljük meg az olajon.
- A tonhalat vegyük ki a levéből, majd villával törjük össze. A megdinsztelt hagymára rakjuk rá az összetört tonhalat, majd öntsük fel 2 l vízzel.
- Amikor felforraltuk és bugyog, adjuk hozzá a paprikát. Főzzük 45 percen át, majd igény szerint kézi mixerrel pépesítsük, és sózzuk.
- Közben daraboljuk fel a halfilét (esetünkben Basa Fish volt) falatnyi darabokra, majd szórjuk bele a készülő levesbe. Innentől kezdve ne keverjük, legfeljebb rázogassuk a fazekat, hogy a halszeletek ne törjenek össze. Főzzük 15 percig.
- Forrón tálaljuk, ízlés szerint tésztával vagy kenyérrel.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 13
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 7
- Össznézettség: 3012
- Feltöltés dátuma: 2014. január 08.
Ajánló
A Soba tészta meglepően jól kijön a halacskával. :-)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Otthon szép hagyomány karácsonykor halászlét enni. Édesanyám is csinálta, nagyanyám is csinálta, meg talán még az ő szépanyja is... Na de mi történjék, ha Skóciában 24-én délután a barátnőmnek eszébe jut, hogy igazándiból a halászléről megfeledkeztünk? Nos, ekkor a férfi lemegy és "vadászik". Ezzel egy probléma van: se harcsa, se ponty nincs elérhető közelségben... A megoldást arckönyv barátunk és Gundel Károly 1937-es szakácskönyve adja: a halászlé bármiből készülhet, innen a neve is. A levesbe tehát az utolsó pillanatban összeszedett tonhalkonzerv és némi Basa Fish került, körítésnek kínai levestésztával. Mert ilyen sznobok vagyunk. Ja, meg mert az volt. :-D Innen üzenem a ponty kedvelőinek, hogy túlértékelik. :-P