Hal Orly módra hajdina körettel - reform
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
rántott ételek
- 13% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 7% Zsír
Összesen
801
kcal
- 13% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 7% Zsír
Összesen
1598
kcal
- 13% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 58.3 g
Zsír
-
Összesen 30.4 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 318 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1677 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 46 mg
-
Kálcium 72 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 240 mg
-
Foszfor 987 mg
-
Nátrium 320 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 73 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 290.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 77 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 8 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 62 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 88 micro
-
Kolin: 310 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 328 micro
Összesen
801
kcal
- 13% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 116.6 g
Zsír
-
Összesen 60.7 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 30 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 635 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3353.9 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 91 mg
-
Kálcium 143 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 480 mg
-
Foszfor 1974 mg
-
Nátrium 641 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 145.9 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 581.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 155 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 15 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 124 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 25 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 176 micro
-
Kolin: 620 mg
-
Retinol - A vitamin: 155 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 656 micro
Összesen
1598
kcal
- 13% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.6 g
Zsír
-
Összesen 6.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 69 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 362.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 52 mg
-
Foszfor 213 mg
-
Nátrium 69 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 62.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 17 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 67 mg
-
Retinol - A vitamin: 17 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 71 micro
Összesen
173
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A hajdinát háromszoros, sóval ízesített vízben feltesszük főni. Amikor már majdnem minden vizet magába szívott, és puha, levesszük a tűzről, lefedjük, és 20 percig állni hagyjuk.
- A cápaharcsát felcsíkozzuk kb. 2x5 cm-es csíkokra, és besózzuk.
- A tojásokat felverjük, sózzuk, és annyi lisztet, sört adunk hozzá, hogy jó sűrű palacsintatésztát kapjunk.
- A haldarabokat teljes kiőrlésű lisztben megforgatjuk, és belemártjuk a tésztába.
- Olívaolajjal kikent tepsibe tesszük, és szép pirosra sütjük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 19x15x5
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 81
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 29849
- Feltöltés dátuma: 2011. február 10.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Olyan kevés halat eszünk, hogy már szégyellem, pedig nagyon szeretjük. Valamiért mindig a csirke vagy sertés az első gondolata az embernek, ha valami finom húsételt szeretne készíteni. Pedig a hal nagyon egészséges. Ez a cápaharcsa kissé zsíros hal, ami nem baj, mert rengeteg esszenciális zsírsavat tartalmaz, amire szüksége van a szervezetünknek. Az Orly módra készített ételek is nagyon finomak, de ritkán készítek, mert elég olajosak maradnak a kisütés után. Így találtam ki, hogy megsütöm tepsiben. Nagyon finom lett, érdemes kipróbálni.