r
Nosalty Logó

Hal Orly módra hajdina körettel - reform

0,0

0 ÉRTÉKELÉS9 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Hal Orly módra hajdina körettel - reform
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

801
Kalória
58.3g
Fehérje
73g
Szénhidrátok
30.4g
Zsír
290.9g
Víz
317.5g
Koleszterin
10.4g
Rost
3.6g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 801 kcal
  • 13% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1598 kcal
  • 13% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 173 kcal
  • 13% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58.3 g

Zsír

  • Összesen
    30.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    318 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1677 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    240 mg
  • Foszfor
    987 mg
  • Nátrium
    320 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    290.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    62 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    310 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    328 micro
Összesen 801 kcal
  • 13% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    116.6 g

Zsír

  • Összesen
    60.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    635 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3353.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    91 mg
  • Kálcium
    143 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    480 mg
  • Foszfor
    1974 mg
  • Nátrium
    641 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    145.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

Víz

  • Összesen
    581.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    15 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    124 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    176 micro
  • Kolin:
    620 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    656 micro
Összesen 1598 kcal
  • 13% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    362.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    213 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    62.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 173 kcal

Elkészítés

  1. A hajdinát háromszoros, sóval ízesített vízben feltesszük főni. Amikor már majdnem minden vizet magába szívott, és puha, levesszük a tűzről, lefedjük, és 20 percig állni hagyjuk.
  2. A cápaharcsát felcsíkozzuk kb. 2x5 cm-es csíkokra, és besózzuk.
  3. A tojásokat felverjük, sózzuk, és annyi lisztet, sört adunk hozzá, hogy jó sűrű palacsintatésztát kapjunk.
  4. A haldarabokat teljes kiőrlésű lisztben megforgatjuk, és belemártjuk a tésztába.
  5. Olívaolajjal kikent tepsibe tesszük, és szép pirosra sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés módja: rántott ételek
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 19x15x5

Olyan kevés halat eszünk, hogy már szégyellem, pedig nagyon szeretjük. Valamiért mindig a csirke vagy sertés az első gondolata az embernek, ha valami finom húsételt szeretne készíteni. Pedig a hal nagyon egészséges. Ez a cápaharcsa kissé zsíros hal, ami nem baj, mert rengeteg esszenciális zsírsavat tartalmaz, amire szüksége van a szervezetünknek. Az Orly módra készített ételek is nagyon finomak, de ritkán készítek, mert elég olajosak maradnak a kisütés után. Így találtam ki, hogy megsütöm tepsiben. Nagyon finom lett, érdemes kipróbálni.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Fogas Orly-módra

Klasszikus vendéglők közkedvelt halfogása az Orly, ami tulajdonképpen egy könnyed sörtésztában kisütött filé. A leginkább elterjedt verzió fogassal készül, de más omlós, fehér ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!