r
Nosalty Logó

Hal Orly módra hajdina körettel - reform

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Hal Orly módra hajdina körettel - reform
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
rántott ételek
  • 13% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 801 kcal
  • 13% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1598 kcal
  • 13% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 173 kcal
  • 13% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58.3 g

Zsír

  • Összesen
    30.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    318 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1677 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    240 mg
  • Foszfor
    987 mg
  • Nátrium
    320 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    290.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    62 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    310 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    328 micro
Összesen 801 kcal
  • 13% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    116.6 g

Zsír

  • Összesen
    60.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    635 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3353.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    91 mg
  • Kálcium
    143 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    480 mg
  • Foszfor
    1974 mg
  • Nátrium
    641 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    145.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    581.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    15 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    124 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    176 micro
  • Kolin:
    620 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    656 micro
Összesen 1598 kcal
  • 13% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    362.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    213 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 173 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hajdinát háromszoros, sóval ízesített vízben feltesszük főni. Amikor már majdnem minden vizet magába szívott, és puha, levesszük a tűzről, lefedjük, és 20 percig állni hagyjuk.
  2. A cápaharcsát felcsíkozzuk kb. 2x5 cm-es csíkokra, és besózzuk.
  3. A tojásokat felverjük, sózzuk, és annyi lisztet, sört adunk hozzá, hogy jó sűrű palacsintatésztát kapjunk.
  4. A haldarabokat teljes kiőrlésű lisztben megforgatjuk, és belemártjuk a tésztába.
  5. Olívaolajjal kikent tepsibe tesszük, és szép pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 19x15x5
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 81
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 29849
  • Feltöltés dátuma: 2011. február 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Olyan kevés halat eszünk, hogy már szégyellem, pedig nagyon szeretjük. Valamiért mindig a csirke vagy sertés az első gondolata az embernek, ha valami finom húsételt szeretne készíteni. Pedig a hal nagyon egészséges. Ez a cápaharcsa kissé zsíros hal, ami nem baj, mert rengeteg esszenciális zsírsavat tartalmaz, amire szüksége van a szervezetünknek. Az Orly módra készített ételek is nagyon finomak, de ritkán készítek, mert elég olajosak maradnak a kisütés után. Így találtam ki, hogy megsütöm tepsiben. Nagyon finom lett, érdemes kipróbálni.

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...