r
Nosalty Logó

Hagymás-túrós galuska

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Hagymás-túrós galuska
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 982 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 3925 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 238 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.9 g

Zsír

  • Összesen
    58.2 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    221 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1409.6 g
  • Cink
    229 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    259 mg
  • Vas
    177 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    470 mg
  • Nátrium
    168 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    231.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    176 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    22 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    105 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    132 mg
  • Retinol - A vitamin:
    174 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    202 micro
Összesen 982 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    139.7 g

Zsír

  • Összesen
    232.8 g
  • Telített zsírsav
    94 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    82 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    884 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5638.2 g
  • Cink
    918 mg
  • Szelén
    183 mg
  • Kálcium
    1037 mg
  • Vas
    708 mg
  • Magnézium
    174 mg
  • Foszfor
    1881 mg
  • Nátrium
    670 mg
  • Réz
    36 mg
  • Mangán
    31 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    304.9 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    927.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    704 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    130 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    89 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    422 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    214 micro
  • Kolin:
    528 mg
  • Retinol - A vitamin:
    696 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    810 micro
Összesen 3925 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    14 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    339.9 g
  • Cink
    55 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    43 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    25 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 238 kcal

Elkészítés

  1. A túrót egy nagyobb edényben összetörjük, és a liszttel, tojásokkal, sóval, vízzel galuskatésztává állítjuk össze. (Én erre egy kézi robotgép dagasztó-fejét használom.)
  2. A kolozsvári szalonnát apró darabokra vágjuk, majd az olajon szép pirosra megpirítjuk. Ezután hozzáadjuk az vékonyra felszeletelt hagymát, és kevergetve üvegesre dinszteljük benne. Ha kész, félretesszük.
  3. A galuska tésztát forró, gyöngyöző, sós vízbe szaggatjuk. Amikor feljöttek a galuskák, még hagyjuk főni egy kicsit, majd szűrőkanállal kiszedjük, és jól leöblítjük. A kiszedett túrós galuskákat egy nagyobb tálba tesszük, és ráöntjük a hagymás pirított szalonnát. Jól összekeverjük.
  4. Egy tűzálló tál (kisebb tepsi) aljára merünk egy kevéske hagymás galuskát, elterítjük, és meglocsoljuk tejföllel. Erre tesszük a másik réteg hagymás galuskát, és ismét tejfölt locsolunk rá. Ez a mennyiség edénytől függően kb. 3 réteg.
  5. A legfelső rétegre ráöntjük a megmaradt tejfölt, és gazdagon megszórjuk reszelt sajttal.
  6. Előmelegített sütőben szép pirosra megsütjük. Langyosan kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x40
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 667
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 75492
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 29.

Ajánló

Ha a tejföl sűrű, egy kevéske tejjel hígíthatjuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hagymás-túrós galuska
Lizinka_ 607 recept

Finom egytálétel! Csak ajánlani tudom.

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...