r
Nosalty Logó

Hagymás-túrós galuska

5,0

1 ÉRTÉKELÉS10 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Lizinka_
Hagymás-túrós galuska
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

982
Kalória
34.9g
Fehérje
76.2g
Szénhidrátok
58.2g
Zsír
231.8g
Víz
221g
Koleszterin
3g
Rost
6.8g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 982 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 3925 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 238 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.9 g

Zsír

  • Összesen
    58.2 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    221 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1409.6 g
  • Cink
    229 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    259 mg
  • Vas
    177 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    470 mg
  • Nátrium
    168 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    231.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    176 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    22 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    105 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    132 mg
  • Retinol - A vitamin:
    174 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    202 micro
Összesen 982 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    139.7 g

Zsír

  • Összesen
    232.8 g
  • Telített zsírsav
    94 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    82 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    884 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5638.2 g
  • Cink
    918 mg
  • Szelén
    183 mg
  • Kálcium
    1037 mg
  • Vas
    708 mg
  • Magnézium
    174 mg
  • Foszfor
    1881 mg
  • Nátrium
    670 mg
  • Réz
    36 mg
  • Mangán
    31 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    304.9 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    927.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    704 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    130 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    89 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    422 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    214 micro
  • Kolin:
    528 mg
  • Retinol - A vitamin:
    696 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    810 micro
Összesen 3925 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    14 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    339.9 g
  • Cink
    55 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    43 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    55.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    25 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 238 kcal

Elkészítés

  1. A túrót egy nagyobb edényben összetörjük, és a liszttel, tojásokkal, sóval, vízzel galuskatésztává állítjuk össze. (Én erre egy kézi robotgép dagasztó-fejét használom.)
  2. A kolozsvári szalonnát apró darabokra vágjuk, majd az olajon szép pirosra megpirítjuk. Ezután hozzáadjuk az vékonyra felszeletelt hagymát, és kevergetve üvegesre dinszteljük benne. Ha kész, félretesszük.
  3. A galuska tésztát forró, gyöngyöző, sós vízbe szaggatjuk. Amikor feljöttek a galuskák, még hagyjuk főni egy kicsit, majd szűrőkanállal kiszedjük, és jól leöblítjük. A kiszedett túrós galuskákat egy nagyobb tálba tesszük, és ráöntjük a hagymás pirított szalonnát. Jól összekeverjük.
  4. Egy tűzálló tál (kisebb tepsi) aljára merünk egy kevéske hagymás galuskát, elterítjük, és meglocsoljuk tejföllel. Erre tesszük a másik réteg hagymás galuskát, és ismét tejfölt locsolunk rá. Ez a mennyiség edénytől függően kb. 3 réteg.
  5. A legfelső rétegre ráöntjük a megmaradt tejfölt, és gazdagon megszórjuk reszelt sajttal.
  6. Előmelegített sütőben szép pirosra megsütjük. Langyosan kínáljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x40

Finom egytálétel! Csak ajánlani tudom.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Foszlós kalács húsvéti sonkához

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!